Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Είναι 3 και αρκούν: Αυτά είναι τα φρούτα για λάμψη σε μαλλιά, νύχια και δέρμα

Τα υλικά της φύσης που κάνουν θαύματα

3 Ιουνίου 2023 18:43
Είναι 3 και αρκούν: Αυτά είναι τα φρούτα για λάμψη σε μαλλιά, νύχια και δέρμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν μερικά φρούτα που έχουν ευεργετικές ιδιότητες σε μαλλιά, νύχια και δέρμα. Μπορεί να σας παρουσιάζουμε μόνο 3 από αυτά, αλλά αρκούν.

Βάλτε τα σταδιακά στη διατροφή σας και θα δείτε σίγουρα αποτελέσματα. Με την ευκαιρία, αυτή είναι η νέα μόδα στα μαλλιά.

1. Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια έχουν αντιοξειδωτικές, αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και της πτώσης των μαλλιών, αλλά και στην πρόληψη της πιτυρίδας και προβλημάτων του τριχωτού της κεφαλής. Τα πορτοκάλια αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C! Γνώριζες ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης C προκαλεί τριχόπτωση;

2. Μήλα

μήλο
© Unsplash

Τα μήλα περιέχουν προκυανιδίνη Β-2, η οποία προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών στα επιθηλιακά κύτταρα της τρίχας,. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά, τα οποία μειώνουν τη φθορά των μαλλιών από τις ελεύθερες ρίζες. Τα μήλα μπορούν επίσης να αυξήσουν την πυκνότητα των μαλλιών και την περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνη.

3. Φράουλες

Οι φράουλες έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και περιέχουν επίσης βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην ενίσχυση της υγείας των μαλλιών. Θεωρείται ότι οι φράουλες μπορούν να επιβραδύνουν την τριχόπτωση και να τονώσουν την ανάπτυξη της τρίχας. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας και να κάνει τα μαλλιά απαλά και λαμπερά.

Σε κάνει «Μαθουσάλα»: Το Νο1 φρούτο που προτείνουν οι επιστήμονες για μακροζωία

Μια καλή διατροφή, με κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σε ημερήσια βάση, είναι ιδιαίτερα σημαντική για να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Φυσικά, είναι σημαντικό να έχουμε ποικιλία εποχιακών προϊόντων στο τραπέζι μας, ωστόσο υπάρχει ένα φρούτο το οποίο εντυπωσιάζει τους επιστήμονες με τα οφέλη του ως προς την υγεία και τη μακροζωία, σύμφωνα με το Healthstat.gr.

Θυμηθείτε επίσης πώς θα κάνετε αποτοξίνωση πριν το καλοκαίρι: Τα φρούτα και τα λαχανικά της εποχής που θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά

Πρόκειται για το ρόδι, το οποίο είναι χαμηλό σε θερμίδες και λίπος, αλλά υψηλό σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά. Ειδικότερα, ένα μετρίου μεγέθους ρόδι (282 γρ.) προσφέρει, με βάση τα στοιχεία του «Food Data Central»:

  • Θερμίδες: 234
  • Πρωτεΐνη: 4,7 γρ.
  • Λίπος: 3,3 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 52 γρ.
  • Ζάχαρη: 38,6 γρ.
  • Φυτικές ίνες: 11,3 γρ.
  • Ασβέστιο: 28,2 mg
  • Μαγνήσιο: 33,8 mg
  • Σίδηρο: 0,85 mg
  • Φώσφορο: 102 mg
  • Κάλιο: 666 mg
  • Βιταμίνη C: 28,8 mg
  • Βιταμίνη B9 (φυλλικό οξύ): 107 mcg

Καλοκαιρινά φρούτα

Ρόδι και μακροζωία

Όπως αναφέρει η ιατρική ιστοσελίδα «Medical News Today», τα ρόδια περιέχουν μια ουσία που λέγεται «ουρολιθίνη Α», η οποία έχει πιθανές αντιγηραντικές ιδιότητες, όπως έχει αποδειχθεί μέσα από έρευνες σε ζώα. Ειδικότερα, η ουσία αυτή ενθαρρύνει τη «μιτοφαγία», ένα μηχανισμό των κυττάρων για την απομάκρυνση και καταστροφή των μη λειτουργικών μιτοχονδρίων από τον οργανισμό.

Μάλιστα, επιστήμονες από το «École Polytechnique Fédérale in Lausanne» της Ελβετίας έχουν ήδη ξεκινήσει τις μελέτες σε ανθρώπους και αναφέρουν ότι τα μέχρι τώρα ευρήματα είναι «πολλά υποσχόμενα».

Επιπλέον, μια άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Pharmacognosy Magazine», διαπίστωσε ότι το εκχύλισμα ροδιού αύξησε το προσδόκιμο ζωής, τη γονιμότητα και την ανάπτυξη των σκουληκιών «Caenorhabditis elegan». Άλλη μελέτη πάλι στα ίδια σκουλήκια επιβεβαίωσε τα παραπάνω ευρήματα και ανακάλυψε σημαντική μείωση και στο σπλαχνικό τους λίπος.

Παράλληλα, τα ρόδια φαίνεται ότι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι γνωστό ότι προκαλούν πρόωρη γήρανση, σύμφωνα με μεγάλη ανάλυση άνω των 60 μελετών.

Παράλληλα, τόσο τα αντιοξειδωτικά όσο και οι χημικές ενώσεις πολυφαινόλης που περιέχουν τα ρόδια θωρακίζει τον οργανισμό από διάφορες χρόνιες παθήσεις, όπως είναι τα αυτοάνοσα νοσήματα, ο καρκίνος και το Αλτσχάιμερ. Όπως αναφέρει το «Health Line», η πρόσληψη αυτών των ουσιών μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να υποστηρίξει την υγεία του ουροποιητικού, καθώς και του γαστρεντερικού μας συστήματος.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share