Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Δεν είναι μόνο το γάλα: 2+1 τροφές που έχουν περισσότερ ασβέστιο - Με το 3ο θα μείνετε άφωνοι

Ό,τι πρέπει για όσους δεν αγαπούν την γεύση του γάλατος

12 Μαΐου 2023 12:15
Δεν είναι μόνο το γάλα: 2+1 τροφές που έχουν περισσότερ ασβέστιο  - Με το 3ο θα μείνετε άφωνοι
Από Ανθή Κουρεντζή

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν γνωρίζουν ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν είναι η μόνη πηγή ασβεστίου για τον οργανισμό. Με την ευκαιρία, δείτε τις ιδανικές ώρες μέσα στην ημέρα για να τρώτε αν θέλετε να αδυνατίσετε.

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την υγεία των δοντιών και των οστών και συμβάλλει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Το μέταλλο αυτό εμπλέκεται επίσης στη λειτουργία του μυϊκού συστήματος και στη ρύθμιση της πήξης του αίματος, στη μεταφορά σημάτων μέσω του νευρικού συστήματος και στον έλεγχο των παλμών της καρδιάς.

Ωστόσο υπάρχουν εναλλακτικές τροφές ασβεστίου εάν δεν θέλετε να πιείτε γάλα.

Δεν είναι μόνο το γάλα: 2+1 τροφές που έχουν περισσότερ ασβέστιο  - Με το 3ο θα μείνετε άφωνοι

  • Σολομός

Μία μερίδα φρέσκου σολομού 180 γρ. παρέχει 340 mg ασβεστίου. Το γευστικό ψάρι είναι επίσης εξαιρετική πηγή υγιεινών Ω3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης D.

  • Βρώμη

Ένα φλιτζάνι βρώμη παρέχει 400 mg ασβεστίου. Απολαμβάνοντας τη βρώμη ως πρωινό σε συνδυασμό με ένα ποτήρι γάλα, θα συμπληρώσετε από το πρώτο κιόλας γεύμα της ημέρας το 70% των αναγκών του οργανισμού σας σε ασβέστιο. Παράλληλα, χάρη στη σημαντική ποσότητα φυτικών ινών που περιέχει, η βρώμη θα κρατήσει την πείνα μακριά για πολλές ώρες.

  • Σαρδέλες

Μια μερίδα μόλις 90 γραμμαρίων παρέχει 370 mg ασβεστίου.

Βάζει σε μια κούπα μακαρόνια, γάλα και τυρί και τη βάζει στο φούρνο μικροκυμάτων - Το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει!

Είναι αλήθεια πως με λίγη φαντασία ακόμη και σε ελάχιστο χρόνο μπορούμε να φτιάξουμε θαύματα. Όλοι μας λατρεύουμε τα μακαρόνια σε κάθε τους εκδοχή γι’ αυτό κι εμείς σήμερα βρήκαμε για εσάς μια από τις πιο έξυπνες και γρήγορες λύσεις για το τέλειο mac n cheese! Είναι απλούστατο. Για αρχή, βάζεις σε μια κούπα τα μακαρόνια με νερό και λίγο αλάτι για 2 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Στην συνέχεια προσθέτεις γάλα, τυρί τριμμένο, αλάτι και πιπέρι και ξαναβάζεις στο φούρνο. Σε δυο λεπτά... Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για νηστίσιμους κεφτέδες με ρεβύθια και φακές.

Είναι αλήθεια πως με λίγη φαντασία ακόμη και σε ελάχιστο χρόνο μπορούμε να φτιάξουμε θαύματα. Όλοι μας λατρεύουμε τα μακαρόνια σε κάθε τους εκδοχή γι’ αυτό κι εμείς σήμερα βρήκαμε για εσάς μια από τις πιο έξυπνες και γρήγορες λύσεις για το τέλειο mac n cheese!

Είναι απλούστατο. Για αρχή, βάζεις σε μια κούπα τα μακαρόνια με νερό και λίγο αλάτι για 2 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Στην συνέχεια προσθέτεις γάλα, τυρί τριμμένο, αλάτι και πιπέρι και ξαναβάζεις στο φούρνο. Σε δυο λεπτά μόνο έχεις έτοιμο ένα ολόκληρο γεύμα!

Αν πάλι θέλεις να χάσεις βάρος αλλά δεν μπορείς να αποχωριστείς τα αγαπημένα σου ζυμαρικά, δες εδώ τη δίαιτα με τα μακαρόνια!

Στο παρακάτω βίντεο θα δεις λεπτομέρειες για το τέλειο mac n cheese αλλά και μερικές ακόμη συνταγές που μπορείς να φτιάξεις στο φούρνο μικροκυμάτων:

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share