Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αγαπάτε τις φράουλες; Όταν μάθετε τι περιέχουν μέσα δεν θα θέλετε να ξαναφάτε ποτέ

Θα πάθετε σοκ!

4 Απριλίου 2023 15:40
Αγαπάτε τις φράουλες; Όταν μάθετε τι περιέχουν μέσα δεν θα θέλετε να ξαναφάτε ποτέ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι όμορφες και κατακόκκινες φράουλες, που για πολλούς είναι μια πεντανόστιμη καλοκαιρινή λιχουδιά, μπορεί να φαίνονται σαν καθαρή τροφή, αλλά ο εξωτερικός τους φλοιός κρύβει αρκετά… μαμούνια. Όσοι λατρεύουν τις φράουλες, μάλλον θα πρέπει να μη δουν ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο Twitter, καθώς όσοι το έχουν δει, ανατριχιάζουν από αυτό. Με την ευκαιρία, δείτε το αδιανόητο τρικ με τις φράουλες και την οδοντόβουρτσα.

Στο βίντεο, φαίνονται τα ζουμερά κόκκινα φρούτα να βρίθουν από μικροσκοπικά πλάσματα σε τεράστιες διαστάσεις.

Τα πλάνα που ακολουθούν, με την τρομαχτική μουσική για να δοθεί έμφαση στον τρόμο, δείχνουν έναν επιστήμονα να κόβει ένα κομμάτι φράουλας και να το τοποθετεί κάτω από ένα μικροσκόπιο. Στη συνέχεια, η κάμερα περνάει στην οπτική γωνία του μεγεθυντικού φακού, η οποία δείχνει μικρά πολύχρωμα ζωύφια, να τριγυρνούν στην επιφάνεια.

Το βίντεο προκάλεσε ανατριχίλα στους θεατές, με έναν εξοργισμένο σχολιαστή να γράφει: «Γι’ αυτό να πλένετε το φαγητό σας!». «Καταστρέψατε μόνοι σας το καλοκαίρι μου», είπε ένας άλλος.

Αυτό έρχεται μετά από μια τάση σχετικών βίντεο στο TikTok που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Χρήστες της εφαρμογής βυθίζουν φράουλες σε αλμυρό νερό – και σοκάρονται όταν τα μικροσκοπικά μαμούνια αναδύονται από τα φρούτα.

«Προφανώς, αν πλύνετε τις φράουλες σας σε νερό και αλάτι, όλα τα ζωύφια θα βγουν έξω – τα οποία, δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν ζωύφια εκεί μέσα», λέει μια χρήστης του TikTok σε ένα στιγμιότυπο, ενώ ρίχνει ένα κουτί φράουλες σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό.

Όπως αποδεικνύεται, ο αποικιστής της φράουλας είναι στην πραγματικότητα μια φτερωτή δροσόφιλα, μια «μικροσκοπική» μύγα, που εισβάλει στα φρούτα και της αρέσει να γεννά τα αυγά της κάτω από τη φλούδα των φραουλών και άλλων μούρων. Αυτά γίνονται προνύμφες και σέρνονται έξω από το δέρμα.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα πλάσματα που ζουν στις φράουλες

Παρά τα βίντεο μέσα που προκαλούν ανατριχίλα, οι επιστήμονες καθησυχάζουν τους λάτρεις των μούρων ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, σύμφωνα με το Everyday Health. Πρώτον, «οι προνύμφες είναι ένα πεντηκοστό της ίντσας – δεν είναι καν ορατές με γυμνό μάτι», δήλωσε ο εντομολόγος Don Lewis από την Αϊόβα. Ακόμα και αν μπορούσαμε να τις εντοπίσουμε, είναι απίθανο τα φρούτα του παντοπωλείου να τις φιλοξενούν, καθώς σκοτώνονται από την ψύξη, είπε.

Στην πραγματικότητα, ο μόνος εγγυημένος τρόπος για να δείτε τα πλάσματα είναι να αφήσετε τις φράουλες και τα μούρα σε θερμοκρασία δωματίου για μία έως δύο εβδομάδες – οπότε οι μύγες θα μεγαλώσουν σε περίπου ένα δέκατο έκτο της ίντσας. Αλλά μέχρι τότε, το φρούτο θα είναι ούτως ή άλλως σάπιο και ακατάλληλο για βρώση, σύμφωνα με τον Lewis.

Σύμφωνα με το nypost.com, το πιο σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι είναι επιβλαβές να τρώτε αυτούς τους καρπούς, οι οποίοι είναι αναπόσπαστο μέρος της κατανάλωσης τροφίμων που καλλιεργούνται σε ένα χωράφι. «Η πραγματικότητα είναι ότι τα περισσότερα φρούτα, τα αποθηκευμένα δημητριακά, έχουν κάποιο επίπεδο προσβολής από έντομα που είναι αδύνατο να ξεφορτωθούν», δήλωσε το 2020 η Sriyanka Lahiri, εντομολόγος στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

Ως εκ τούτου, οι ειδικοί συμβουλεύουν να μη δώσετε στις φράουλες τη θεραπεία με αλατόνερο – μια μέθοδος ανίχνευσης παρασίτων που χρησιμοποιείται συνήθως από τους εμπορικούς καλλιεργητές φρούτων – καθώς αυτό πιθανότατα θα κάνει τα μούρα να έχουν απροσμέτρητα χειρότερη γεύση από μερικά έντομα. Τα ζωύφια δεν είναι ο μόνος πανταχού παρών λαθρεπιβάτης τροφίμων.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share