Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Προσοχή! Να γιατί δεν πρέπει να τρώμε τα πασχαλινά αυγά

Τι πρέπει να προσέχουμε

30 Μαρτίου 2023 18:37
Προσοχή! Να γιατί δεν πρέπει να τρώμε τα πασχαλινά αυγά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα πασχαλινά αυγά αποτελούν μία μεγάλη παράδοση που ακολουθούμε κάθε χρόνο αυτή την εποχή.

Βάφουμε τα πασχαλινά αυγά μας κάθε Μεγάλη Πέμπτη, κυρίως με κόκκινο χρώμα και τα διακοσμούμε με σχέδια κ.α.

Στη συνέχεια, τσουγκρίζουμε τα πολύχρωμα πασχαλινά αυγά μετά την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα, στο εορταστικό τραπέζι. Με την ευκαιρία, δείτε εδώ πώς θα βάψετε τα αυγά με φυσικό τρόπο!

Το συμβαίνει όμως με τα πασχαλινά αυγά που έχουν βαφή; Πόσο καλά είναι και πρέπει να τα τρώμε ή όχι; Και πότε;

Προσοχή! Να γιατί δεν πρέπει να τρώμε τα πασχαλινά αυγά

Κάποιες φορές, φαίνεται ότι δεν πρέπει να τρώμε τα πασχαλινά αυγά και πρέπει να προσέχουμε συγκεκριμένα πράγματα καθώς μπορεί να γίνουν επικίνδυνα για την υγεία μας.

Δεν θα το δείτε ξανά: Ο μόνος τρόπος για να μην πρασινίζει ο κρόκος του αυγού όταν το βράζετε

Θωρείται συνήθως από τα πιο ενοχλητικά πράγματα σε ένα καλοβρασμένο και πεντανόστιμο αυγό, για το μάτι τουλάχιστον. Αυτή η πρασινωπή απόχρωση που αποκτά κάποιες φορές ο κρόκος και δεν τον κάνει καθόλου δελεαστικό.

Συμβαίνει μάλιστα για έναν απλό λόγο, επειδή έχει παραβράσει. Το αυγό περιέχει σίδηρο και θειούχα άλατα και όταν υπερθερμαίνεται, ο σίδηρος αντιδρά με το θείο και αποδίδουν θειικό σίδηρο. Με την ευκαιρία, αν σπάσετε αυγό και δείτε αυτό μέσα, πετάξτε το αμέσως!

Αυτός ευθύνεται για το πρασίνισμα στην επιφάνεια του κρόκου. Μόνο όταν παραβράσει το αυγό απελευθερώνονται ο σίδηρος και τα θειούχα άλατα από τις πρωτεΐνες που τα περιέχουν.

Δεν θα το δείτε ξανά: Ο μόνος τρόπος για να μην πρασινίζει ο κρόκος του αυγού όταν το βράζετε

Κίνδυνο για την υγεία δεν παρουσιάζει αυτή η αντίδραση, είναι απλώς αντιαισθητική στην όψη. Για να την αποφύγουμε, ο τρόπος είναι να αφήνουμε το νερό να βράσει και μόλις κοχλάσει έντονα, κλείνουμε το μάτι και σκεπάζουμε το σκεύος με ένα καπάκι.

Εκεί θα αφήσουμε τα αυγά να βράσουν για 10-12 λεπτά…

Βουτάει ένα αυγό σε ξύδι και μετά σε σιρόπι! Σοκαριστικό αποτέλεσμα! (Video)

Δεν φαντάζεστε τι γίνεται όταν βουτάς ένα αυγό σε ξύδι και μετά σε σιρόπι!

Ρίξτε ένα αυγό μέσα σε πατάτα και περιμένετε 5 λεπτά! Το αποτέλεσμα... θα σας αφήσει άφωνους!

Αρχικά, το αβγό βυθίζεται σε ένα ποτήρι με ξίδι και μένει εκεί για μία μέρα. Ύστερα, το βγάζουν από εκεί και είναι εμφανώς πολύ πιο μεγάλο από ένα κλασικό αβγό και μοιάζει να είναι κάπως λαμπερό.

Καθάρισε ένα σφιχτό αβγό εύκολα με αυτό τον τρόπο!

Έπειτα, βυθίζεται σε ένα ποτήρι με σιρόπι σφενδάμου και μένει εκεί πάλι για μία μέρα. Στη συνέχεια, βυθίζεται σε ένα ποτήρι με νερό και μπλε βαφή. Ύστερα από μία ακόμα μέρα, το αβγό είναι πλέον μπλε, είναι ακόμα μεγαλύτερο και μοιάζει να μπορεί να σπάσει, καθώς αναπηδά σαν τρελόμπαλα.

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι αληθινό το συγκεκριμένο βίντεο. Το μόνο σίγουρο είναι πως είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share