Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Πίνεις ελληνικό καφέ; 4 λόγοι που πρέπει από σήμερα να προσθέτεις κανέλα στο ρόφημα

Διάβασε το άρθρο και θα σου λυθούν οι απορίες

22 Μαρτίου 2023 16:58
Πίνεις ελληνικό καφέ; 4 λόγοι που πρέπει από σήμερα να προσθέτεις κανέλα στο ρόφημα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κάθε άνθρωπος –κι εσύ φυσικά- έχει έναν διαφορετικό τρόπο να πίνει τον καφέ του και αυτό είναι προσωπικό του καθενός. Ο καφές έχει πολλές ιδιότητες στον οργανισμό σου καλές και κακές, και αυτές τις έχουμε αναλύσει σε άλλο κείμενο. Υπάρχει όμως κάτι που δεν γνώριζες. Ειδικοί αναφέρουν πως μπορείς –και πρέπει- να προσθέτεις κανέλα στον καφέ σου. Με την ευκαιρία, δείτε την φυσική παγίδα με τον καφέ για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες.

Θα αυξήσεις τα αντιοξειδωτικά στον οργανισμό σου

Τα αντιοξειδωτικά συνήθως συνδέονται με την περιποίηση του δέρματος και τα φρούτα, αλλά η κανέλα περιέχει μια εκπληκτική ποσότητα αυτών των χρήσιμων μορίων. Σύμφωνα με μια ερευνητική μελέτη του Penn State, η κανέλα είναι ένα φιλικό προς τη διατροφή μπαχαρικό λόγω του υψηλού αντιοξειδωτικού της περιεχομένου. Ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα, όπως αναφέρει το Health, περιέχει τόσα αντιοξειδωτικά, όσα μισό φλιτζάνι μύρτιλα, ένα από τα πιο αντιοξειδωτικά τρόφιμα.

Πίνεις ελληνικό καφέ; 4 λόγοι που πρέπει από σήμερα να προσθέτεις κανέλα στο ρόφημα

Η κανέλα βάζει τον εγκέφαλό σας σε λειτουργία

Η καφεΐνη που περιέχεται στον καφέ μπορεί να είναι ο τρόπος με τον οποίο ο εγκέφαλός σου μπαίνει σε λειτουργία το πρωί, αλλά η προσθήκη κανέλας στην κούπα σου θα βελτιώσει τη γνωστική επεξεργασία του εγκεφάλου σου, θα ενισχύσει πλήρως τη λειτουργία του εγκεφάλου σου και θα σε βοηθήσει να ελέγξεις τις οπτικές και κινητικές ικανότητες.

Η κανέλα μπορεί να απαλύνει τα συμπτώματα ενός κρυολογήματος

Τα ζεστά ροφήματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταπραΰνουν έναν πονόλαιμο, και η κανέλα ενισχύει την ανακούφιση από τον πόνο. Το να πίνεις κανέλα σε ένα ζεστό ρόφημα όπως ο καφές ανοίγει και καθαρίζει τα ιγμόρεια και μειώνει την παραγωγή βλέννας-δύο από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος.

Η κανέλα κάνει καλό στην καρδιά σου

Στην ίδια ερευνητική μελέτη του Penn State, η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι η κανέλα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και ασθενειών. Με απλά λόγια, μειώνει τα επιβλαβή τριγλυκερίδια που προκαλούν φραγμένες αρτηρίες και άλλα καρδιακά προβλήματα υγείας κατά 30%.

Καμία μαγειρική σόδα: Αυτό είναι το αλάνθαστο κόλπο για να εξαφανίσετε τον λεκέ από καφέ

Πόσοι από εσάς μπορείτε να σκεφτείτε το πρωινό σας χωρίς καφέ; Η ερώτηση είναι ρητορική, σίγουρα είστε ελάχιστοι! Επίσης πόσες είναι εκείνες οι φορές που ένας λεκές από καφέ πάνω στα ρούχα σας σας έχουν χαλάσει την ημέρα; Οι λεκέδες γενικά από τα ζεστά ροφήματα είναι πολύ δύσκολοι κι ιδιαίτερα αν έχουν στεγνώσει πάνω στο ύφασμα. Με την ευκαιρία, δείτε πώς βγαίνει ο λεκές από κόκκινο κρασί.

Ωστόσο μην πανικοβάλλεστε! Οι λεκέδες από καφέ μπορούν να αφαιρεθούν και μάλιστα μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας στο σπίτι. Όλα τα απαραίτητα υλικά βρίσκονται στην κουζίνα σας, το μόνο που χρειάζεται είναι να αντιδράσετε γρήγορα! Στη συνέχεια μάθετε γρήγορες και αποτελεσματικές μεθόδους για την απομάκρυνση λεκέδων από καφέ.

Αλάτι

Το μαγειρικό αλάτι δεν κάνει πολύ καλό στην υγεία του ανθρώπου όπως είναι γνωστό. Αν υπερβαίνουμε την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα ενδέχεται να παρουσιαστούν καρδιαγγειακές παθήσεις. Ωστόσο το μαγειρικό αλάτι μπορεί να φανεί σωτήριο για τους λεκέδες από καφέ. Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε είναι η εξής: ρίξτε ζεστό νερό πάνω στον λεκέ, στη συνέχεια πασπαλίστε με χοντρό μαγειρικό αλάτι και αφήστε το να το απορροφήσει. Κατόπιν ξεπλύνετε το λεκέ με δροσερό νερό και πλύντε κανονικά το ρούχο, το τραπεζομάντηλο κλπ.

Καμία μαγειρική σόδα: Αυτό είναι το αλάνθαστο κόλπο για να εξαφανίσετε τον λεκέ από καφέ

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share