Κυριακή, 04 Ιουνίου 2023

Δίαιτα της πατάτας: Η δίαιτα των 3 ημερών με την οποία θα χάσετε 3-5 κιλά άμεσα

Αποτοξίνωση δια πατάτας

20 Μαρτίου 2023 12:50
Δίαιτα της πατάτας: Η δίαιτα των 3 ημερών με την οποία θα χάσετε 3-5 κιλά άμεσα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δίαιτα: Η δίαιτα πατάτας, όπως φαίνεται από το όνομά της, έχει πατάτες ως κύριο συστατικό. Επίσης περιλαμβάνει γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, και αν ακολουθήσετε τις οδηγίες, μπορείτε να χάσετε 3-5 κιλά σε μόλις τρεις ημέρες.

Το άμυλο που περιέχει μαζί με τα οξέα του γάλακτος και τα χαμηλά λιπαρά του γιαουρτιού, παρέχουν στον οργανισμό επαρκή ημερήσια πρόσληψη θερμίδων. Παράλληλα δείτε και πόσο περπάτημα χρειάζεται για να χάσετε 1 κιλό

Το άμυλο, όταν συνδυάζεται με νερό, δίνει την αίσθηση του κορεσμού και χωρίς μεγάλη πρόσληψη τροφής. Αυτή η δίαιτα γίνεται μόνο για τρεις ημέρες και μπορεί να επαναληφθεί μέχρι και δύο φορές διαδοχικά.

Ημέρα 1

Πρωινό: Μία βραστή πατάτα χωρίς αλάτι και ένα φλιτζάνι γιαούρτι
Μεσημεριανό: Δύο πατάτες βραστές χωρίς αλάτι και ένα φλιτζάνι γιαούρτι
Δείπνο: 2 φλιτζάνια γιαούρτι

Δίαιτα της πατάτας: Η δίαιτα των 3 ημερών με την οποία θα χάσετε 3-5 κιλά άμεσα

Ημέρα 2

Πρωινό: ένα φλιτζάνι γιαούρτι
Μεσημεριανό: Δύο πατάτες βραστές χωρίς αλάτι και ένα φλιτζάνι γιαούρτι
Δείπνο: Μία βραστή πατάτα χωρίς αλάτι και ένα φλιτζάνι γιαούρτι

Ημέρα 3

Πρωινό: μια βραστή πατάτα χωρίς αλάτι
Μεσημεριανό: Μια βραστή πατάτα χωρίς αλάτι και ένα φλιτζάνι γιαούρτι
Δείπνο: ένα φλιτζάνι γιαούρτι

Σημαντική σημείωση που θα πρέπει να έχετε κατά νου: δεν αντικαθιστούμε την βραστή πατάτα με μία τηγανητή. Η βραστή πατάτα θεωρείται πολύ υγιεινή ενώ οι τηγανητές πατάτες είναι ανθυγιεινές και ενθαρρύνουν την εναπόθεση βάρους. Η βραστή πατάτα περιέχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα καθώς και φυτικές ίνες που επιταχύνουν την πέψη.

Τα 100 γραμμάρια πατάτας έχουν μόνο 75 θερμίδες, οι οποίες είναι λιγότερες από ένα φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού. Το γιαούρτι ρυθμίζει το πεπτικό σύστημα, αφαιρεί την περίσσεια του νερού και των τοξινών από το σώμα.

"Γκρατινέ" μπιφτέκια: Η συνταγή με πατάτα και τυρί που θα τα κάνει να λιώνουν στο στόμα

Τα κλασικά αγαπημένα μπιφτέκια με πατάτες σε αυτήν την συνταγή γίνονται με τυριά. Μια διαφορετική γκρατινέ εκδοχή με τα τυριά να λιώνουν στο στόμα. Με την ευκαιρία, δείτε το "άγνωστο" υλικό που θα κάνει τα μπιφτέκια σας αφράτα.

Υλικά

  • 4-5 κουτ. σούπας έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 150 γρ. ψωμί μπαγιάτικο
  • 70 ml γάλα φρέσκο
  • 500 γρ. κιμά χοιρινό
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 αυγά
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • αλάτι, πιπέρι

Για τις πατάτες:

  • 1 κιλό πατάτες
  • λίγο θυμάρι ξερό
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 100 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 200 γρ. γκούντα, τριμμένο
  • λίγο έ.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το θυμάρι και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
  • Μουλιάζουμε το ψωμί μέσα στο γάλα. Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τον χοιρινό και τον μοσχαρίσιο κιμά και τα αυγά. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο (μόνο τα φύλλα) και τα βάζουμε κι αυτά στο μπολ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ξεκινάμε να πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει. Κρατάμε στην άκρη.
  • Πατάτες: Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα 700 γρ. πατάτες σε ροδέλες των 2 εκ. και τα υπόλοιπα περίπου 300 γρ. τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Παίρνουμε ένα ταψάκι για μεγάλα μάφιν. Λαδώνουμε τις φόρμες μας, τοποθετούμε μία ροδέλα πατάτας ίδιας διαμέτρου σε κάθε θήκη.
  • Πλάθουμε και τοποθετούμε το μπιφτέκι πάχους περίπου 4 εκ. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την τριμμένη πατάτα με τα ζουμιά της, το θυμάρι και τα τριμμένα τυριά. Τοποθετούμε το μείγμα μας πάνω από τα μπιφτέκια στην επιθυμητή δοσολογία. Πασπαλίζουμε με πιπέρι, περιχύνουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο για 30΄-35΄.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share