Σπιτικό θαύμα: Η αλοιφή με μέλι, κανέλα και 2 ακόμα υλικά για να αντιμετωπίσετε την ακμή του προσώπου
Θαυματουργό μείγμα

Υπάρχουν πολλές συνταγές για μάσκα προσώπου με βάση τη κανέλα. Μία από αυτές με επουλωτική, αντιβακτηριδιακή και κατάλληλη για την ακμή είναι αυτή η μάσκα με κανέλα , μοσχοκάρυδο, λεμόνι και μέλι. Με την ευκαιρία, δείτε το "λεμονάτο" κόλπο για να κάνετε τον νεροχύτη να μυρίζει φρεσκάδα.
Η κανέλα έχει ισχυρές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Το μέλι και το λεμόνι το ίδιο, ενώ ταυτόχρονα επιταχύνουν την επούλωση πληγών ή σημαδιών ακμής. Το μοσχοκάρυδο διαθέτει ισχυρά αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.
Υλικά για μία χρήση:
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό από φρέσκο λεμόνι,
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (όσο πιο αγνό, τόσο το καλύτερο),
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη και
- ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο.
Παρασκευή και Εφαρμογή:
Σε ένα μικρό δοχείο, ανακατεύεις καλά τα 4 υλικά σου. Μία από τις πιο «πρωτότυπες» και συνάμα αποτελεσματικές σπιτικές μάσκες προσώπου με κανέλα είναι πανέτοιμη! Πλένεις με χλιαρό προς ζεστό νερό το πρόσωπό σου. Απορροφάς τα πολλά νερά με χαρτί υγείας ή χαρτί κουζίνας. Πλένεις πολύ καλά και τα χέρια σου και με αυτά απλώνεις σιγά – σιγά τη μάσκα. Βάζεις είτε τοπικά όπου έχεις εμφανίσει κάποιο σπυράκι είτε προληπτικά ή κατασταλτικά σε όλο το πρόσωπο. Βέβαια, όχι στα χείλη ούτε στην ευρύτερη περιοχή των ματιών. Περιμένεις για 10 – 15 λεπτά και ξεπλένεις με χλιαρό προς δροσερό νερό πολύ καλά. Χρησιμοποιείς ελάχιστη ενυδατική κρέμα προσώπου, που μπορείς να αγοράσεις από το εμπόριο ή να φτιάξεις μόνη σου.
Συχνότητα:
- Κάθε φορά που βγάζεις κάποιο νέο σπυράκι μπορείς να απλώνεις μια ποσότητα από αυτή τη θεραπεία. Μέχρι 2 φορές την ημέρα για μέχρι 3 ημέρες.
- Εάν έχεις λίγο πιο ευρύ θέμα ακμής, η μάσκα αυτή απλώνεται σε όλο το πρόσωπο, όπως προαναφέραμε. Μέχρι 2 φορές την εβδομάδα για αντιμετώπιση του προβλήματος ή 1 – 2 φορές το μήνα προληπτικά.
Συμβουλές:
Να εφαρμόζεις μάσκα αυτή μόνο κατά τις βραδινές ώρες. Εάν σκοπεύεις να την κάνεις πρωί ή μεσημέρι, φρόντισε να έχει περάσει τουλάχιστον 1 ώρα προτού εκτεθείς στον ήλιο.
Ακόμη, στην περίπτωση που έχεις κάποιο έντονο πρόβλημα ακμής, μην την δοκιμάσεις. Εδώ κρίνεται σκόπιμο να σε δει δερματολόγος και να μην επιχειρείς μόνη σου τίποτα. Το πιο πιθανό είναι ότι δε θα σου προκαλέσει κάποιο πρόβλημα, αλλά δεν είναι και βέβαια. Κι αν επιδεινώσει την κατάστασή σου; Κι αν απλά δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, όπως θα ήθελες;
Φυσικά "θερμαντικά" : 4+1 τρόφιμα που θα σας ζεστάνουν τις ψυχρές μέρες του χειμώνα
Τώρα που οι ημέρες είναι ψυχρές υπάρχουν μερικά τρόφιμα που θα σας κρατήσουν ζεστούς.
Το χειμώνα, το σώμα μας αρχίζει να λαχταρά φαγητά που είναι ζεστά και αυξάνουν την θερμοκρασία του σώματος. Και δεν είναι μόνο οι σούπες… Με την ευκαιρία, δέιτε 9 τρόφιμα που βάζουν "φρένο" στο σάκχαρο.
5 τροφές που θα σε ζεστάνουν τον χειμώνα
- Αποξηραμένα φρούτα και ξηροί καρποί
Τα αμύγδαλα, τα κάσιους και τα καρύδια είναι πολύ καλή πηγή καλών λιπαρών και βοηθούν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Τα σύκα, οι χουρμάδες, οι ελιές είναι επίσης καλές επιλογές καθώς χρησιμοποιούνται συχνά σε χώρες με χαμηλές θερμοκρασίες.
- Μπαχαρικά
Τα μπαχαρικά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη διατήρηση της θερμογένεσης. Το τζίντζερ, το κύμινο, το πιπέρι, το σουσάμι και η κανέλα είναι μερικά από τα μπαχαρικά που δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα σου. Το τζίντζερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο τσάι, σε σούπες και ως ενισχυτικό γεύσης στα διατροφικά σου πιάτα. Η σκόνη κανέλας μπορεί να προστεθεί σε γιαούρτι, σε σαλάτες και ζεστά ροφήματα για να εμπλουτίσει τη γεύση τους.
- Κρέας
Το κρέας αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος και είναι μια εξαιρετική πηγή σιδήρου και πρωτεΐνης. Μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους για να το απολαύσει όλη η οικογένεια.
- Μέλι
Το μέλι φημίζεται ως θεραπεία για τον βήχα και το κρυολόγημα ωστόσο μπορεί να προστεθεί σε πολλά αγαπημένα μας σνακ όπως είναι το κουλούρι, το ψωμί του τοστ, ή το γιαούρτι.
- Βούτυρο ghee
Το βούτυρο ghee βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Μπορεί να προστεθεί σε οποιαδήποτε αλμυρή ή γλυκιά συνταγή για να ενισχύσει τη γεύση της. Είναι μία πολύ καλή επιλογή για όσους αντιμετωπίζουν δυσανεξία στα γαλακτοκομικά, καθώς καθαρίζεται από την λακτόζη και από τις πρωτεΐνες του γάλακτος όπως για παράδειγμα την καζεϊνη.