Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Οι ειδικοί προειδοποίησαν: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να τρώμε ντομάτα μαζί με αγγούρι!

Δεν είχαμε ιδέα!

14 Φεβρουαρίου 2023 17:43
Οι ειδικοί προειδοποίησαν: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να τρώμε ντομάτα μαζί με αγγούρι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλοί από εμάς αγαπάμε το αγγούρι με τη ντομάτα ειδικά σε σαλάτες που είναι ιδιαίτερα δροσερές. Όμως οι ειδικοί μας προειδοποίησαν, αποκαλύπτοντας το λόγο που δεν κάνει να τα τρώμε μαζί.

Τα αγγούρια και οι ντομάτες δεν είναι συμβατά και δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται μαζί. Παράλληλα, χρειάζεται μεγάλη προσοχή αν αδειάζετε τις ντομάτες με το κουτάλι.

Αυτό γιατί το ελαφρύτερο συστατικό θα καταλήξει να περάσει στο έντερο μόνον όταν το πρώτο είναι πλήρως αφομοιωμένο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη ζύμωση του τροφίμου στο στομάχι σας, κάτι το οποίο μπορεί να δηλητηριάσει ολόκληρο το σώμα. Θα οδηγήσει σε αργή πέψη και ζύμωση σακχάρων και αμύλων, και δεν θα σας επιτρέψει να απολαύσετε το γεύμα σας όπως θα έπρεπε.

σαλάτα με ντομάτα και αγγούρι

Η διαδικασία της ζύμωσης μπορεί να προκαλέσει αέρια, πρήξιμο και πόνο στο στομάχι, καθώς και εντερικά προβλήματα.

Γιατί τα αγγούρια και οι ντομάτες δεν είναι συμβατά και δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται μαζί; Εδώ πρέπει να ξέρετε καλά το εξής: όταν αυτά τα 2 συστατικά φτάσουν στο στομάχι και ξεκινήσει η διαδικασία της ζύμωσης, το οξύ που απελευθερώνεται στην κοιλιακή χώρα για την πέψη μπορεί να προκαλέσει πολλά πεπτικά προβλήματα.

Κόβει μια ντομάτα σε φέτες και τις καλύπτει με χώμα - Μόλις δείτε το λόγο θα εκπλαγείτε

Οι ντομάτες είναι ένα αγαπημένο λαχανικό που χρησιμοποιείται τόσο σε σαλάτες όσο και σε πολλά άλλα φαγητά. Δεν θα ήταν όμως υπέροχο αν μπορούσατε να φυτέψετε τις δικές σας ντομάτες στο σπίτι σας; Βέβαια, μην ξεχνάμε πως μια ντομάτα μπορεί να φυτρώσει στα πιο απίθανα μέρη, δείτε εδώ τι συνάντησε ένας τουρίστας.

Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς τον πιο απλό τρόπο για να φυτέψετε ντομάτες στο σπίτι σας χωρίς καν να χρειαστείτε κάποιον ειδικό σπόρο. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγο χώμα και μια ντομάτα. Καλύψτε τον πάτο μιας γλάστρας με χώμα, βάλτε από πάνω φέτες ντομάτας και καλύψτε και αυτές με χώμα. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα έχετε τη δική σας ντοματιά.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και μερικά ακόμη μικρά tips στο παρακάτω βίντεο:

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share