Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έπινε ζεστό νερό με λεμόνι για μία εβδομάδα και απαλλάχθηκε από ένα πρόβλημα που την ταλαιπωρούσε καιρό

Θα τρέξετε να το κάνετε και εσείς!

14 Φεβρουαρίου 2023 13:25
Έπινε ζεστό νερό με λεμόνι για μία εβδομάδα και απαλλάχθηκε από ένα πρόβλημα που την ταλαιπωρούσε καιρό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ζεστό νερό με χυμό λεμονιού έχει θαυματουργά οφέλη για τον οργανισμό, του μπορεί να βοηθήσει μέχρι και στην απώλεια βάρους.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τέλος στον εφιάλτη! Παίρνει μια φλούδα λεμόνι και τρίβει το γόνατο...

Κατά καιρούς διαβάζω στο διαδίκτυο για διάφορα ροφήματα που εάν τα πιούμε θα χάσουμε κιλά, θα φύγουν όλες οι τοξίνες από το σώμα και θα παραμείνουμε υγιείς -ίσως και για πάντα.

Όμως ένα είναι το πιο δημοφιλές ρόφημα εδώ και χρόνια: το ζεστό νερό με λεμόνι.

Μάλιστα τα οφέλη που του έχουν αποδοθεί είναι τόσα πολλά που πλέον πολλοί δεν γνωρίζουν ποια είναι αληθινά και ποια όχι. Λίγο το γνωστό σε όλους λεμόνι λίγο το νερό και τα δυο μαζί κάνουν το συγκεκριμένο ρόφημα αρκετά δημοφιλές. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να πίνω κάθε πρωί και για μία εβδομάδα ζεστό νερό με λεμόνι.

Χρησιμοποιούσα περίπου το μισό λεμόνι κάθε φορά και το έστυβα σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Θέλετε να δείτε τι μου συνέβη;

Έπινε ζεστό νερό με λεμόνι για μία εβδομάδα και απαλλάχθηκε από ένα πρόβλημα που την ταλαιπωρούσε καιρό

Πώς να πιείτε το συγκεκριμένο ρόφημα με το νερό και το λεμόνι

Το συνηθισμένο μου πρωινό ξεκινούσε πάντα με βραστό νερό για καφέ, αλλά για το πείραμα, ξεκίνησα να βράζω νερό για να το πιω μαζί με λεμόνι.

Έριξα λοιπόν το νερό σε μια κούπα και το άφησα να κρυώσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια έστυψα μισό λεμόνι και το ήπια.

Ημέρα 1:

Ειλικρινά, όλο αυτό ήταν ένα νέο τελετουργικό για μένα, οπότε ένιωθα περίεργα να πίνω νερό με λεμόνι αντί για καφέ. Όμως, για κάποιον που δεν ενυδατώνεται αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτή η νέα συνήθεια λειτούργησε ως μία υπενθύμιση να πίνω περισσότερο νερό και να ενυδατώνομαι.

Ημέρα 2:

Αυτή τη φορά, έβαλα το νερό στα μικροκύματα για 30 δευτερόλεπτα για να απλοποιήσω τα βήματα και να μειώσω τον χρόνο.

Και πάλι, ένιωσα πολύ πιο ενυδατωμένη και με παρακίνησε να πίνω περισσότερο νερό την υπόλοιπη μέρα.

Ημέρα 3:

Στα μέσα της εβδομάδας, ένιωθα ότι είχα αρχίσει να συνηθίζω στην ιδέα ότι θα πιώ ζεστό νερό με λεμόνι. Δεν μπορώ να πω πως το περίμενα με ανυπομονησία, αλλά δεν ένιωθα και ότι το έκανα αναγκαστικά, όπως τις δύο πρώτες μέρες.

Ημέρα 4:

Πλέον το να ζεσταίνω το νερό και να στύβω το λεμόνι ήταν μέρος της καθημερινής μου ρουτίνας. Δεν σταμάτησα να πίνω καφέ, είχα όμως καταφέρει να μη σκέφτομαι το πείραμα σαν μια δυσάρεστη πρόκληση.

Ημέρα 5:

Μέχρι την 5η μέρα είχα πλέον υιοθετήσει το τελετουργικό: ζεστό νερό με λεμόνι. Επιπλέον ήταν μια καλή πρακτική ενυδάτωσης για κάποιον σαν εμένα που δεν έχει συνηθίσει να πίνει αρκετό νερό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share