Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τριχόπτωση τέλος: Φτιάξτε τη θαυματουργή φυσική μάσκα με ελαιόλαδο και κανέλα!

Θα μας θυμηθείτε!

9 Φεβρουαρίου 2023 14:26
Τριχόπτωση τέλος: Φτιάξτε τη θαυματουργή φυσική μάσκα με ελαιόλαδο και κανέλα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η τριχόπτωση μπορεί να είναι μια τρομακτική εμπειρία, άσχετα από την αιτία που την προκαλεί. Ένας τρόπος για να τονώσετε την ανάπτυξη των μαλλιών, είναι να χρησιμοποιείτε μία εβδομαδιαία μάσκα με βάση την κανέλα. Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Tips από τον Σπύρο Σούλη: Ο σκύλος σας μαδάει; 12 τρόποι για να απαλλαγείτε από τις τρίχες του άμεσα!

Βήματα για τη μάσκα με κανέλα

  • Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας κανέλα και μέλι σε μισό φλιτζάνι ζεστό ελαιόλαδο.
  • Προσθέστε ένα αυγό για να πυκνώσει η μάσκα.
  • Χτενίστε τα μαλλιά σας, αφού έχετε εφαρμόσει τη μάσκα σε βρεγμένα μαλλιά για 10 έως 15 λεπτά.
  • Ξεπλύνετε με ένα σαμπουάν.

Προσοχή, απευθυνθείτε στον δερματολόγο σας πριν χρησιμοποιήσετε τη μάσκα.

Τριχόπτωση – Φαλάκρα: 4+1 φυσικοί τρόποι για αναγέννηση μαλλιών

Τριχόπτωση τέλος: Φτιάξτε τη θαυματουργή φυσική μάσκα με ελαιόλαδο και κανέλα!

Υπάρχουν διάφορες θεραπείες για να κάνετε τα μαλλιά σας να ξαναβγούν. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η επιστημονική έρευνα για την υποστήριξη αυτών των μεθόδων δεν είναι πάντα εκτεταμένη.

Υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με την τριχόπτωση και την φαλάκρα και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί φυσική αναγέννηση μαλλιών. Είναι συχνά δύσκολο να διαχωριστεί η πραγματικότητα από την μυθοπλασία.

Σε αυτό το άρθρο εξετάζουμε τι λειτουργεί στην αναγέννηση μαλλιών ενάντια στην τριχόπτωση και την φαλάκρα.

Σπιτικές λύσεις

Κόκκινο τζίνσενγκ

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η χρήση του κόκκινου ginseng, που μπορεί να ληφθεί ως συμπλήρωμα, έχει αποδειχθεί ότι προάγει την ανάπτυξη των τριχών. Το γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό είναι ασαφές. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα μπορούσε να οφείλεται στην έμμεση διέγερση των θυλάκων των τριχών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν από τη λήψη τυχόν συμπληρωμάτων, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι δεν θα αλληλεπιδράσουν με οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή, ή υπάρχουσες παθήσεις.

Λιπαρό οξύ

Το ω-6 λιπαρό οξύ αραχιδονικό οξύ έχει αποδειχθεί ότι προάγει την ανάπτυξη των τριχών συμβάλλοντας στην επιτάχυνση της παραγωγής των τριχοθυλακίων.

Έλαιο από γεράνι

Η χρήση του βελτιώνει σημαντικά την ανάπτυξη των τριχών και μπορεί να αποτρέψει την τριχόπτωση. Αναμίξτε μερικές σταγόνες σε ένα σαμπουάν ή μαλακτικό.

Καρυδέλαιο

Το έλαιο καρύδας χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία των κατεστραμμένων μαλλιών διαφόρων τύπων. Μειώνει σημαντικά την απώλεια πρωτεΐνης τόσο στις κατεστραμμένες όσο και στις μη κατεστραμμένες τρίχες. Αυτό το πετυχαίνει επειδή μπορεί να διεισδύσει στον άξονα των μαλλιών.

Το καρυδέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο πριν, όσο και μετά το λούσιμο.

Έλαιο δεντρολίβανου

Χρησιμοποιώντας λάδι από δεντρολίβανο για τουλάχιστον 6 μήνες έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τον αριθμό των τριχών. Ωστόσο, πολλοί συμμετέχοντες είχαν φαγούρα του τριχωτού κεφαλής ως παρενέργεια.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share