Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προσοχή! Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδες δύο γνωστών φαρμάκων - Τι εντοπίστηκε

Αναλυτικά τα ανακληθέντα φάρμακα, ο αριθμός παρτίδας και η ημερομηνία λήξης για το καθένα

31 Ιανουαρίου 2023 10:49
Προσοχή! Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδες δύο γνωστών φαρμάκων - Τι εντοπίστηκε
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την κυκλοφορία των φαρμάκων σε ενέσιμη μορφή ανακαλεί ο ΕΟΦ. Πρόκειται για δύο γνωστά κορτικοστεροειδή φάρμακα. Η ανάκληση, αναφέρει ο ΕΟΦ σε ανακοίνωσή του, αποφασίστηκε γιατί «μετά από ενημέρωση για πιθανότητα ανίχνευσης σωματιδίων από ανοξείδωτο ατσάλι, μέσα στο αποστειρωμένο διάλυμα, τα οποία προέρχονται από εξάρτημα που αποτελεί μέρος της γραμμής παραγωγής του προϊόντος». Παράλληλα, ανακαλείται από την αγορά, με απόφαση του ΕΟΦ αλλά και της εταιρίας Παπουτσάνης, παρτίδα γνωστού body lotion.

Πρόκειται για παρτίδες των εξής δύο φαρμάκων:

  • CELESTONE CHRONODOSE INJ.SU.RET (3+3)MG/1 ML VIAL
  • PROPIOCHRONE INJ.SUSP (5+2)MG/1ML

Αναλυτικά τα ανακληθέντα φάρμακα, ο αριθμός παρτίδας και η ημερομηνία λήξης για το καθένα:

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδες δύο γνωστών φαρμάκων

Δραστική ουσία και στα δύο φάρμακα είναι η βηταμεθαζόνη (betamethasone), η οποία κατατάσσεται ως προς τη δραστικότητα της στα ισχυρά τοπικά κορτικοστεροειδή κι έχει αντιφλεγμονώδη δράση.

Ενδείκνυνται στην θεραπεία βαρέων και μετρίων παθήσεων, σε οξείες και χρόνιες αυτοπεριοριζόμενες ασθένειες που ανταποκρίνονται στην συστηματική θεραπεία με κορτικοστεροειδή. Η απόφαση του ΕΟΦ εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας σημειώνει η ανακοίνωση.

"Καμπανάκι" ΕΟΦ: Ανακαλεί κρεμοσάπουνο για τα χέρια!

Ανακαλείται κρεμοσάπουνο για τα χέρια από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), μετά από εργαστηριακούς ελέγχους. Παράλληλα, τις προηγούμενες ημέρες είχε προχωρήσει στην ανάκληση ενός σιροπιού για τον βήχα!

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το ΕΟΦ

Την ανάκληση της παρτίδας 21420 του καλλυντικού «SANΙTIZING HAND SOAP-ΚΡΕΜΟΣΑΠΟΥΝΟ ΜΕ ΗΠΙΑ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ», της εταιρείας SMILE ΔΗΜ. ΒΟΣΜΑΝΔΡΟΣ ΑΕ διότι σύμφωνα με το αποτέλεσμα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν από τη Διεύθυνση Εργαστηρίων του ΕΟΦ σε δείγμα του προϊόντος, το προϊόν περιέχει την ουσία 1,4 Dioxane, η οποία περιλαμβάνεται στον Κατάλογο των συστατικών που απαγορεύονται στα καλλυντικά (Παράρτημα ΙΙ του Κανονισμού 1223/2009).

Ανακαλεί κρεμοσάπουνο για τα χέρια ο ΕΟΦ

Η εταιρεία SMILE ΔΗΜ. ΒΟΣΜΑΝΔΡΟΣ ΑΕ οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της ανωτέρω παρτίδας, προκειμένου να την αποσύρουν. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share