Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

"Καμπανάκι" ΕΟΦ: Απαγορευμένες ουσίες σε προϊόν για την απώλεια βάρους

Μεγάλη προσοχή!

27 Ιανουαρίου 2023 14:06
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), κατόπιν ενημέρωσης από τις βελγικές αρχές, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος «MODER DIET GOLD». Το συγκεκριμένο προϊόν προωθείται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής για την απώλεια βάρους και είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: "Καμπανάκι" ΕΟΦ: Ανακαλεί λάδι μαλλιών!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, το προϊόν «Μoder Diet Gold» περιέχει τις απαγορευμένες φαρμακευτικές ουσίες φλουοξετίνη και σιβουτραμίνη, η παρουσία των οποίων το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο. Η φλουοξετίνη και η σιβουτραμίνη, συνδέονται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, και με αλλεργικές αντιδράσεις, γεγονός που καθιστά τη χρήση του συγκεκριμένου σκευάσματος επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το εν λόγω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από αναξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

'Καμπανάκι' ΕΟΦ: Απαγορευμένες ουσίες σε προϊόν για την απώλεια βάρους

Προσοχή! Ο ΕΟΦ ανακαλεί σιρόπι για τον βήχα

Ανακαλείται σιρόπι για τον βήχα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), μετά από εργαστηριακούς ελέγχους. Παράλληλα, ο Ε.Ο.Φ., Αρμόδια Αρχή για την εποπτεία της επάρκειας της φαρμακευτικής αγοράς, ενημερώνει το κοινό σχετικά με τα εναλλάξιμα ανά θεραπευτική κατηγορία φάρμακα που μπορεί να προμηθεύεται από τα ιδιωτικά φαρμακεία σύμφωνα με τον εγκεκριμένο από τον Ε.Ο.Φ. τρόπο διάθεσής τους.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ αποφάσισε την ανάκληση της παρτίδας 2008 του φαρμακευτικού προϊόντος SIVAL-B SYR(7,5+5,0) MG/5ML FLx120ML λόγω του ότι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος και συγκεκριμένα ως προς τον ποσοτικό προσδιορισμό Ephedrine HCI.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Η εταιρεία ADELCO-ΧΡΩΜΑΤΟΥΡΓΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΑΦΩΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ Α.Ε. , ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες του, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.

Ο ΕΟΦ ανακαλεί σιρόπι για τον βήχα

"Καμπανάκι" ΕΟΦ: Ανακαλεί πασίγνωστο αντισηπτικό Dettol!

Ο ΕΟΦ με απόφασή του ανακαλεί αντισηπτικό σπρέι χεριών και επιφανειών Dettol. Συγκεκριμένα, την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος Dettol αντισηπτικό σπρέι για χέρια και επιφάνειες, δεδομένου ότι το προϊόν δεν είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, παρόλο που παρουσιάζεται και προωθείται ως αντισηπτικό. Παράλληλα, με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) γνωστοποίησε την απόφασή του να ανακαλέσει άμεσα από την αγορά ένα γνωστό σιρόπι για τον βήχα

Η εταιρεία RECKITT BENCKISER HELLAS HEALTHCARE AE. και κάθε άλλη εταιρεία που διακινεί το προϊόν οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρουν από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα σχετικά παραστατικά τίθενται υπόψη του ΕΟΦ.

Ο ΕΟΦ ανακαλεί dettol

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share