Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023

Μεγάλη προσοχή: Αν δείτε αυτό στις πατάτες πρέπει να τις πετάξετε αμέσως!

Μπορεί να κινδυνεύετε...

25 Ιανουαρίου 2023 13:10
Μεγάλη προσοχή: Αν δείτε αυτό στις πατάτες πρέπει να τις πετάξετε αμέσως!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πατάτες: Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με μία τροφή, στην οποία ελάχιστοι έχουν τη δύναμη να αντισταθούν, κρούουν οι επιστήμονες. Οι διατροφολόγοι λοιπόν εφιστούν την προσοχή των καταναλωτών στο χρώμα της πατάτας, καθώς όταν αυτή γίνει πράσινη είναι επικίνδυνη για την υγεία!

Και αυτό γιατί το πράσινο χρώμα σημαίνει ότι η πατάτα περιέχει υψηλά επίπεδα σολανίνης, μιας τοξίνης που μπορεί να προκαλέσει ναυτία, πονοκέφαλο και νευρολογικά προβλήματα.

Σημειώνεται ότι όλες οι πατάτες συνθέτουν μικρές ποσότητες σολανίνης ως φυσικό εντομοκτόνο για να προστατεύονται, ωστόσο όταν εκτεθούν σε δυνατό φως για πολλή ώρα, αλλά και σε υψηλές θερμοκρασίες, παράγουν ασυνήθιστα μεγάλη ποσότητα της επικίνδυνης αυτής ουσίας. Παράλληλα δείτε και ένα τρομερό κόλπο για να καθαρίσετε τις πατάτες.

Μεγάλη προσοχή: Αν δείτε αυτό στις πατάτες πρέπει να τις πετάξετε αμέσως!

Δείτε πώς είναι η ακατάλληλη πατάτα

Ταυτόχρονα, παράγεται και μεγάλη ποσότητα χλωροφύλλης (εξού και το πράσινο χρώμα), μαρτυρώντας ότι είναι ακατάλληλη για το τηγάνι! Στην παραπάνω φωτογραφία μπορείτε να δείτε μια πατάτα, η οποία έχει πρασινίσει ελαφρά και είναι ασφαλής για κατανάλωση, αλλά και μία που πρέπει να πετάξετε.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ένα άτομο βάρους μόλις 45 κιλών θα πρέπει να καταναλώσει περίπου 450 γραμμάρια ακατάλληλης πατάτας (που έχει πρασινίσει) για να αρρωστήσει. Καλό θα ήταν ωστόσο να μην είστε με τη ζυγαριά ανά χείρας, αφού μια πράσινη πατάτα εγκυμονεί σχεδόν πάντα κίνδυνο για την υγεία σας…

Η επιστήμη μίλησε: Οι τηγανητές πατάτες είναι πιο υγιεινές από την σαλάτα

Πατάτες τηγανητές: Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα από την αρχή οι τηγανητές πατάτες και η σαλάτα είναι απλώς ένα παράδειγμα σε αυτό το κείμενο. Καμία διάθεση να ανακηρύξουμε τηγανητές πατάτες ή άλλα αρκετά λιπαρά φαγητά σε super foods (καμία σχέση όμως), μια νέα έρευνα έφερε στο φως μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία για το «ποιόν» τους.

Για το «ποιόν» τους βεβαίως-βεβαίως αφού υποστηρίζει ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να αποδειχθούν πιο υγιεινές τροφές από μια «εδραιωμένα» υγιεινή τροφή όπως μια σαλάτα. Αυτό που άκουσες (διάβασες δηλαδή). Ξεκαθαρίζω και πάλι ότι στόχος δεν είναι να αφορίσω τη σαλάτα ή οποιοδήποτε άλλο healthy food από το πιάτο σου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Weizmenn του Ισραήλ, ο καθηγητής Eran Segal μέτρησε τα επίπεδα σακχάρου ανάμεσα σε 800 διαφορετικά άτομα αφού αυτά είχαν καταναλώσει ίδια γεύματα. Επιπλέον, συνυπολόγισαν την σωματική τους δραστηριότητα, την ποιότητα του ύπνου τους και τη συχνότητα των επισκέψεων τους στην τουαλέτα. Παράλληλα δείτε και τι θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες που σίγουρα δε γνωρίζατε.

Οι τηγανητές πατάτες είναι ποιο υγιεινές και από τη σαλάτα

Πατάτες τηγανητές: Προκαλούν διαφορετικές αντιδράσεις σε κάθε οργανισμό

Αυτό που ανακάλυψαν ήταν ότι το ίδιο φαγητό προκαλεί εντελώς διαφορετικές αντιδράσεις σε κάθε οργανισμό. Δηλαδή. Αυτό που ανεβάζει την καμπύλη της γλυκόζης σε ένα άτομο μπορεί να μην κάνει τίποτα σε ένα άλλο (πολύ πιο τυχερό) που μπορεί να φάει μια ολόκληρη μερίδα τηγανητές πατάτες χωρίς να παρουσιάσει καμία αλλαγή στα επίπεδα σακχάρου.

Άλλο παράδειγμα ήταν συμμετέχοντες των οποίων τα επίπεδα σακχάρου εκτοξεύτηκαν αφού έφαγαν μπανάνες, αλλά όχι και μετά από κατανάλωση μπισκότων. «Αυτή είναι η απόδειξη ότι δίαιτες ή διατροφολόγια που έχουν στόχο τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου (είτε λόγω παχυσαρκίας, είτε διαβήτη) πρέπει να γίνονται με βάση τον γλυκαιμικό δείκτη του κάθε ατόμου», τόνισε ο Dr.Segal.

Για να στο πούμε και πιο απλά αυτός είναι ο λόγος που η δίαιτα που δούλεψε στη μητέρα, στη φίλη ή στη συνάδελφο μπορεί σε εσένα να μη φέρει κανένα αποτέλεσμα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share