Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

"Καμπανάκι" ΕΟΦ: Ανακαλεί λάδι μαλλιών!

Η απόφαση αφορά συγκεκριμένη παρτίδα

24 Ιανουαρίου 2023 10:58
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την ανάκληση παρτίδας λαδιού μαλλιών αποφάσισε ο ΕΟΦ, επειδή τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων δεν συμφωνούν με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία για συγκεκριμένη ουσία. Παράλληλα, ανακαλείται κρεμοσάπουνο για τα χέρια από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), μετά από εργαστηριακούς ελέγχους.

Η απόφαση του ΕΟΦ αφορά την παρτίδα 1012203 (ημ/νία λήξης 03/2026) του καλλυντικού προϊόντος «mastic spa MASTIC OIL FOR HAIR - ΞΗΡΟ ΛΑΔΙ ΜΑΛΛΙΩΝ».

Ο λόγος είναι ότι «τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων δεν συμφωνούν με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας ως προς την ουσία Amyl cinnamal (2-βενζυλιδενεπτανάλη), η οποία δεν αναγράφεται στην επισήμανση του προϊόντος, ενώ απαιτείται, εφόσον η συγκέντρωσή της βρέθηκε να υπερβαίνει το 0,001%», επισημαίνει ο ΕΟΦ στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ανακαλεί λάδι μαλλιών ο ΕΟΦ

Παράλληλα, ο Οργανισμός σημειώνει πως η απόφαση εκδόθηκε «με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας Sodis Brands Ltd, η οποία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά».

Προσοχή! Ο ΕΟΦ ανακαλεί σιρόπι για τον βήχα

Ανακαλείται σιρόπι για τον βήχα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), μετά από εργαστηριακούς ελέγχους. Παράλληλα, ο Ε.Ο.Φ., Αρμόδια Αρχή για την εποπτεία της επάρκειας της φαρμακευτικής αγοράς, ενημερώνει το κοινό σχετικά με τα εναλλάξιμα ανά θεραπευτική κατηγορία φάρμακα που μπορεί να προμηθεύεται από τα ιδιωτικά φαρμακεία σύμφωνα με τον εγκεκριμένο από τον Ε.Ο.Φ. τρόπο διάθεσής τους.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ αποφάσισε την ανάκληση της παρτίδας 2008 του φαρμακευτικού προϊόντος SIVAL-B SYR(7,5+5,0) MG/5ML FLx120ML λόγω του ότι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος και συγκεκριμένα ως προς τον ποσοτικό προσδιορισμό Ephedrine HCI.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Η εταιρεία ADELCO-ΧΡΩΜΑΤΟΥΡΓΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΑΦΩΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ Α.Ε. , ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες του, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.

Ο ΕΟΦ ανακαλεί σιρόπι για τον βήχα

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share