Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μουρουνέλαιο: Η εκπληκτικότερη υπερτροφή της φύσης

Είναι ευεργετικό!

19 Ιανουαρίου 2023 13:57
Μουρουνέλαιο: Η εκπληκτικότερη υπερτροφή της φύσης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θαυμαστές είναι οι ιδιότητες του μουρουνέλαιου και των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που περιέχει. Έτσι, είναι ευεργετικότατο για την καρδιά αφού μπορεί να μειώσει τα τριγλυκερίδια, την υψηλή πίεση και την ομοκυστεϊνη, ενώ βελτιώνει την αναλογία καλής/κακής χοληστερίνης και προλαμβάνει την συγκόλληση των αιμοπεταλίων (κίνδυνος σχηματισμού θρόμβων).

Επιπλέον, ασκεί ευεργετική επίδραση στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα και σε φλεγμονώδεις παθήσεις, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η ψωρίαση, ενώ έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες, ιδίως όσον αφορά τον προστάτη, τους πνεύμονες και το στήθος.

Εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία για τον καταναλωτή είναι η ποιότητα του μουρουνέλαιου, η οποία μπορεί να διαφέρει τεραστίως από προϊόν σε προϊόν. Η ποιότητα και, συνεπώς, τα ευεργετικά αποτελέσματα – εξαρτώνται από την προέλευση και τη φρεσκάδα του ψαριού, τις διαδικασίες παραγωγής, την προστασία έναντι των τοξικών ουσιών και της οξείδωσης. Το μουρουνέλαιο MÖLLER’S προέρχεται από αρκτική μουρούνα του αρχιπελάγους Lofoten της Νορβηγίας, μιας από τις καθαρότερες θάλασσες του κόσμου, και παράγεται λίγες ώρες μετά την αλίευση.

Οι προδιαγραφές καθαρότητας – απουσία τοξικών ρύπων – και αντιοξειδωτικής προστασίας είναι μακράν αυστηρότερες εκείνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη Νορβηγία, την πατρίδα του μουρουνέλαιου, και σε όλο το Βορρά η MÖLLER’S κυριαρχεί απόλυτα – ήδη από το 1854 - ως προς τις πωλήσεις και την φήμη σαν ο πιο αναγνωρισμένος παραγωγός μουρουνέλαιου υψηλής ποιότητας.

Εισαγωγή Apollonian Nutrition, 16χλμ. Λεωφ. Σπάτων, Αθήνα

τηλ. 210-8100008

www.apolloniannutrition.gr

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share