Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024

Αυγά σκέτος θάνατος: Αν τα τρώτε έτσι σταματήστε το αμέσως!

Μεγάλη προσοχή!

12 Ιανουαρίου 2023 18:21
Αυγά σκέτος θάνατος: Αν τα τρώτε έτσι σταματήστε το αμέσως!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι γνωρίζουν ότι τα αυγά περιέχουν σαλμονέλα, ένα επικίνδυνο βακτήριο που… εξουδετερώνεται μόνο όταν τα μαγειρεύουμε καλά.

Αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προτιμούν το βραστό τους αυγό “μελάτο” και ανησυχούν, μήπως αυτή η μέθοδος δεν σκοτώνει επαρκώς το βακτήριο της σαλμονέλας. Με την ευκαιρία, αυτοί είναι οι δύο σωστοί τρόποι για να σπάσεις ένα αυγό.

Για την αποφυγή μόλυνσης από σαλμονέλα, τα αυγά πρέπει να μαγειρεύονται έως ότου τόσο η λευκή σάρκα, όσο και ο κρόκος είναι στερεά.
βραστό αυγό
Τα φαγητά που περιέχουν αυγό πρέπει να μαγειρεύονται τουλάχιστον στους 70° C.
Αν σας αρέσει “μελάτο” το αυγό ή χρειάζεστε ένα ωμό αυγό για το φαγητό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ήδη παστεριωμένο, το οποίο έχει θερμανθεί σε μία θερμοκρασία που σκοτώνει τα βακτηρίδια.
Εάν μαγειρεύετε το μη-παστεριωμένο αυγό, μόνο έως ότου ο κρόκος είναι ακόμα υγρός (μελάτο), δεν θα φτάσει σε μια αρκετά υψηλή θερμοκρασία για να εξοντωθούν όλα τα βακτήρια, με αποτέλεσμα να διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης.
Αν αυτό είναι ή όχι αποδεκτός κίνδυνος υγείας, είναι επιλογή σας!

Μόνο έτσι γίνεται: Το κόλπο για να καταλάβετε αν είναι φρέσκο το αυγό

Το αν είναι φρέσκο το αυγό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι ένα ερώτημα που δεν πρέπει να μένει στην τύχη του.

Και η Rebecca DiLiberto, συγγραφέας του παγκόσμιου μπεστ σέλερ «Penny Saving Household Helper», μοιράζεται μαζί μας ένα απλό κόλπο για να ελέγχουμε πάντα την κατάσταση του ωμού αυγού.

Με την ευκαιρία, αυτοί είναι οι δύο σωστοί τρόποι για να σπάσεις ένα αυγό.

φρέσκο αυγό

Αν λοιπόν δεν είμαστε σίγουροι για το πόσο φρέσκο είναι, η συμπεριφορά του μέσα σε ένα ποτήρι με νερό θα αποκαλύψει και τη φύση του: Τα φρέσκα αυγά βυθίζονται στο νερό, ενώ τα πολυκαιρισμένα επιπλέουν.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share