Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ενυδάτωση σε λίγες κινήσεις: Πάρτε γιαούρτι και 1 ακόμα υλικό και φτιάξτε το ιδανικό scrub για το πρόσωπό σας

Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει

9 Ιανουαρίου 2023 17:12
Ενυδάτωση σε λίγες κινήσεις: Πάρτε γιαούρτι και 1 ακόμα υλικό και φτιάξτε το ιδανικό scrub για το πρόσωπό σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι μια από τις πιο ευεργετικές τροφές για τον οργανισμό- όμως είναι εκπληκτικό και για την επιδερμίδα!

Το γιαούρτι, μεταξύ άλλων, έχει και ενυδατικές ιδιότητες και μπορεί να μεταμορφωθεί σε τέλειο scrub, ιδανικό για ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα. Με την ευκαιρία δείτε το γευστικό κόλπο για να κάνετε τη λεκάνη της τουαλέτας σας να αστράφτει από καθαριότητα

Δείτε τρεις εύκολες συνταγές που μπορείτε να κάνετε με γιαούρτι και συστατικά που ήδη έχετε στην κουζίνα σας!

  • Αναμείξτε 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό με μία κουταλιά της σούπας βρώμη περασμένη από το multi. Με αυτό το μείγμα κάντε απαλές κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο και το ντεκολτέ. Ξεβγάλετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε το πρόσωπο ταμποναριστά.

Ενυδάτωση σε λίγες κινήσεις: Πάρτε γιαούρτι και 1 ακόμα υλικό και φτιάξτε το ιδανικό scrub για το πρόσωπό σας

  • Για να ξεφορτωθείτε τα μαύρα στίγματα, αναμείξτε γιαούρτι στραγγιστό με λίγο αλεύρι ρυζιού μέχρι να πάρετε ένα παχύρρευστο μείγμα. Κάντε απολέπιση με μικρές κυκλικές κινήσεις, αφήστε το για λίγα λεπτά στο πρόσωπο ώστε να δράσει ως μάσκα και ξεβγάλετε. Αντί για αλεύρι ρυζιού μπορείτε να βάλετε αλεσμένα καρύδια.
  • Πάρτε μια φλούδα πορτοκαλιού και αφήστε τη να αποξηρανθεί καλά. Περάστε τη από το multi ώστε να πάρετε μικρά κομματάκια που θα ενσωματωθούν στο scrub, Αναμείξτε μία κουταλιά της σούπας με 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, προσθέστε προαιρετικά και μία κουταλιά του γλυκού μέλι και κάντε απολέπιση. Θα δείτε πως το πρόσωπό σας ξαναβρεί τη λάμψη και τη φρεσκάδα του!

Αυγά "κόλαση": Ο συνδυασμός με το σκορδάτο γιαούρτι και το βούτυρο που κολάζει

Τσιλμπίρ αυγά με γιαούρτι και πικάντικη σάλτσα. Συνταγή που έφεραν οι Καππαδόκες από τα βάθη της ανατολικής Μικράς Ασίας, την Καππαδοκία, μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για αυγά στο τηγάνι με ζαμπόν, ντομάτες και κρεμμύδια.

Προετοιμάζονται γρήγορα και η γεύση τους είναι απλά εξάρτηση.

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. ξίδι
  • 150 γρ. γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • Λίγο δυόσμο ή άνηθο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • Λίγο μπούκοβο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
  • 1 πράσινη πιπεριά τσίλι
  • Ψωμί για το σερβίρισμα

Αυγά

Εκτέλεση

  • Για τα αυγά ποσέ με γιαούρτι Çılbır, ξεκινάμε με την προετοιμασία του γιαουρτιού.
  • Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το τριμμένο σκόρδο και λίγο αλάτι.
  • Προσθέτουμε λίγο άνηθο.
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε μικρό τηγάνι προσθέτουμε τις πιπεριές ολόκληρες.
  • Μόλις αφρίσει το βούτυρο, προσθέτουμε την πάπρικα και το μπούκοβο.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά κι αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό (5-6 εκατοστά νερό).
  • Αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού και χαμηλώνουμε την φωτιά ίσα που να σιγοβράζει το νερό.
  • Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το ξύδι.
  • Ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα αυγά προσεκτικά.
  • Σε πολύ χαμηλή φωτιά, αφήνουμε για 2 ½ με 3’ μέχρι να ασπρίσει το ασπράδι του αυγού ολόγυρα.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share