Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ούτε στέβια, ούτε αγαύη: Το υλικό που θα σε βοηθήσει να μειώσεις την ζάχαρη στον καφέ

Το γνωρίζατε;

24 Δεκεμβρίου 2022 20:32
Ούτε στέβια, ούτε αγαύη: Το υλικό που θα σε βοηθήσει να μειώσεις την ζάχαρη στον καφέ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων δεν μπορεί να ξεκινήσει τη μέρα του χωρίς καφέ και πολλοί τον πίνουν με ζάχαρη.

Αυτό δεν είναι στην πραγματικότητα κακό αν η κατανάλωση γίνεται με μέτρο μιας και υπάρχουν οφέλη. «Για σχεδόν μια δεκαετία, οι μελέτες δείχνουν σταθερά τα οφέλη από την κατανάλωση καφέ που περιλαμβάνουν ένα πιο υγιές ήπαρ καθώς και μειωμένο κίνδυνο για καταστάσεις που σχετίζονται με τον εγκέφαλο», σύμφωνα με την διατροφολόγο Kristin Kirkpatrick. Με την ευκαιρία, δείτε για ποιο λόγο υπάρχει μια μικρή τρυπούλα στο καπάκι του καφέ.

Ωστόσο, αυτό που πρέπει σίγουρα να περιοριστεί και θέλει προσοχή είναι η ζάχαρη που βάζουμε στον καφέ. Για να την περιορίσετε μπορείτε να δοκιμάσετε ένα άλλο υλικό. Δοκιμάστε να πασπαλίσετε τον καφέ σας με λίγη κανέλα.

καφές με ζάχαρη

Η κανέλα, ειδικότερα, έχει αρκετά σημαντικά οφέλη για την υγεία. «Η κανέλα έχει αποδειχθεί ότι διατηρεί σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα», τονίζει η Bonnie Taub-Dix, συγγραφέας του Read It Before You Eat It: Taking You from Label to Table. Αν πίνετε τον καφέ μέτριο μειώστε σταδιακά τη ζάχαρη και ρίξτε κανέλα μέχρι να συνηθίσετε να τον πίνετε σκέτο.

Αν τώρα πίνετε γλυκό καφέ, μπορεί να σας βοηθήσει και λίγη ποσότητα καθαρού εκχυλίσματος βανίλιας. Δοκιμάστε το!

Λεκές από καφέ στο χαλί: Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να τον εξαφανίσετε στη στιγμή

Αν έχουν περάσει λίγες μέρες ή εβδομάδες από τότε που ένας λεκές από καφέ «ξέμεινε» στο χαλί σας, υπάρχει ευτυχώς μια τεχνική που θα σας βοηθήσει στην αφαίρεσή του. Αντί για κρύο νερό, θα χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό για να μαλακώσετε το αποξηραμένο υγρό, εξηγεί το CountryLiving. Στη συνέχεια, πάρτε ένα λευκό πανί, ξεκινήστε να σκουπίζετε γύρω από τις άκρες του λεκέ και σιγά σιγά προχωρήστε προς το κέντρο. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε τη διαρροή του λεκέ στις διπλανές περιοχές. Μόλις σκουπίσετε όσο περισσότερο καφέ μπορείτε, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε το καθαριστικό σας διάλυμα.

Θα χρειαστείτε 1 κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων, 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι και 2 φλιτζάνια ζεστό νερό. Ανακατέψτε αυτά τα συστατικά μαζί σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι και θα έχετε ένα αποτελεσματικό μείγμα καθαρισμού. Πάρτε ένα καθαρό πανί και χρησιμοποιήστε το για να εφαρμόσετε το μείγμα σας και βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τα ίδια βήματα, δηλαδή σκουπίζετε από τις άκρες και κινείστε προς τα μέσα. Μόλις εφαρμόσετε αρκετή ποσότητα από το καθαριστικό διάλυμα, πιάστε μια άλλη στεγνή πετσέτα και αρχίστε να σκουπίζετε ξανά απαλά μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.



 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share