Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Για το κάθε γιατί υπάρχει το επειδή: 9 τροφές που είναι επικίνδυνες για τη γάτα σου

Μεγάλη προσοχή!

15 Δεκεμβρίου 2022 13:57
Για το κάθε γιατί υπάρχει το επειδή: 9 τροφές που είναι επικίνδυνες για τη γάτα σου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι γάτες είναι από τα αγαπημένα μας ζώα-κατοικίδια και πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να τις έχουν συντροφιά στο σπίτι τους.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Σπαρακτικό: Γατάκι κλαίει και δακρύζει επειδή άνθρωπος την χτύπησαν άγρια με ρόπαλο!

Οι τροφές όμως που τους παρέχονται ή είναι άμεσα προσβάσιμες από τις γάτες οι οποίες, ως γνωστόν, δεν αφήνουν τίποτα ανεξερεύνητο στο σπίτι, θα πρέπει να είναι συγκεκριμένες.

Και αυτό, γιατί κάποιες τροφές που ούτε καν υποψιαζόμαστε, μπορεί να είναι τόσο επιβλαβείς και επικίνδυνες για τις γάτες που μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία τους.

Αλκοόλ: Ακόμα και μια πολύ μικρή ποσότητα έχει τοξική δράση και ενδέχεται να οδηγήσει στο κώμα, ακόμα και στο θάνατο.

Κόκαλα: Ακόμα και ένα ψαροκόκαλο ίσως προκαλέσει εσωτερικό τραύμα ή απόφραξη της γαστρεντερικής οδού.

Καφεΐνη: Η μαύρη σοκολάτα και ο καφές περιέχουν σε αρκετά υψηλές ποσότητες τη διεγερτική αυτή ουσία, που παρουσιάζει τοξική δράση για το κατοικίδιό σου.

Ωμό λίπος από κρέας: Όταν αφαιρείς το λίπος από το ωμό κρέας, μην το δώσεις στη γάτα σου. Μπορεί να της προκαλέσει από παχυσαρκία μέχρι παγκρεατίτιδα.

Σταφύλια και σταφίδες: Πλησιάζει η εποχή που θα τα απολαμβάνουμε. Ωστόσο στους σκύλους προκαλούν νεφρική ανεπάρκεια και πιθανόν να μην έχουν τις καλύτερες επιπτώσεις ούτε στις γάτες, οι οποίες επίσης παρουσιάζουν ευαισθησία στα νεφρά.

9 τροφές που είναι επικίνδυνες για τη γάτα σου

Ξηροί καρποί: Αν υποθέσουμε ότι η γάτα σου προσπαθήσει να τσιμπολογήσει μερικά φιστίκια, καλύτερα να μην την αφήσεις να φάει ξηρούς καρπούς γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε εμετό και διάρροια, αλλά και σε πνιγμό.

Γάλα: Πολλές από τις ενήλικες γάτες έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, γι’ αυτό δώσε γάλα μόνο στα μικρά γατάκια.

Σκόρδο και κρεμμύδι: Περιέχουν μια ουσία που μπορεί να καταστρέψει τα ερυθρά αιμοσφαίρια στο αίμα της γάτας σου.

Ζύμη με μαγιά: Αν με κάποιον τρόπο καταφέρει να φτάσει μέχρι το έντερο της γάτας σου, μπορεί να συνεχίσει να φουσκώνει εκεί, προκαλώντας ακόμα και απόφραξη!

Προσοχή: Σε περίπτωση που η γάτα σου φάει κάποια τροφή που θεωρείται τοξική ακόμα και σε μικρή ποσότητα, επικοινώνησε με τον κτηνίατρο.

Τοποθέτησε κρυφή κάμερα για να δει τι κάνει ο σκύλος με το δοχείο της τροφή του - Αυτό που είδε την άφησε άφωνη

Μια γυναίκα έβαλε κρυφή κάμερα για να δει τι κάνει ο σκύλος της, με το δοχείο της σκυλοτροφής του. Αυτό που κατέγραψε θα σας αφήσει άφωνους.

Μετά την viral ιστορία με τον σκύλο που έκανε τραμπολίνο, γνωρίσαμε ένα άλλο σκυλάκι, που τρέλανε τους πάντες. Συγκεκριμένα, μια γυναίκα αγόρασε δοχείο σκυλοτροφής, πιστεύοντας πως με αυτό ο σκύλος της θα τρώει λιγότερο.

Έτσι, έβαλε κάμερα για να δει αν τελικά το δοχείο αυτό ανοίγει εύκολα. Ελπίζουμε να υπάρχει εγγύηση γι’ αυτό τον ισχυρισμό, γιατί η ιδιοκτήτης σίγουρα θα το επιστρέψει! Είναι ξεκαρδιστικό πως τελικά αυτός ο σκύλος καταφέρνει με λίγη προσπάθεια να ξεκλειδώσει το δοχείο σε λιγότερο από ένα λεπτό!

Δείτε το βίντεο από την κρυφή κάμερα:

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share