Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Το μυστικό των Αρχαίων Ελλήνων με την κανέλα: Σωτήριο για τους πόνους περιόδου

Εσείς το γνωρίζατε;

12 Δεκεμβρίου 2022 10:56
Το μυστικό των Αρχαίων Ελλήνων με την κανέλα: Σωτήριο για τους πόνους περιόδου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πανάρχαια Κασία ή αλλίως η γνωστή σε εμάς κανέλα που όλοι έχουμε στο σπίτι μας έχει θαυματουργές ιδιότητες κυρίως θεραπευτικές και στην αρχαιότητα την χρησιμοποιούσαν για να καταπραϋνουν τους πόνους περιόδους. Η κανέλα αποτελεί το μεγαλύτερο φυσικό αντίδοτο για τους πόνους όλων των ειδών αλλά κατά βάση στις κράμπες.

Φτιάξτε επίσης το χειμωνιάτικο κέικ με κανέλα και κάστανα


Η κανέλα που έχεις στο σπίτι και την προορίζεις μόνο για τα γλυκά, άντε και για κανά στιφάδο. Η κανέλα έχει άπειρες θεραπευτικές και ιδιότητες και υπό μορφή αφεψήματος μπορεί να σε στήσει στα πόδια σου και να σου χαρίσει απίστευτο αίσθημα ευεξίας.

Ανακουφηστικό ρόφημα κανέλας για πόνους περιόδου κατευθείαν από τους Αρχαίους Έλληνες

Πώς θα το φτιάξετε

Την επόμενη φορά που θα βρεθείς κοντά σε κάποιο κατάστημα με μπαχαρικά κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου και αγόρασε 4-5 ξύλα κανέλας. Βράσε ένα σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά και αν θες πρόσθεσε ένα καρφί γαρύφαλλου και λίγο μέλι. Πιες το ζεστό και θα καταλάβεις την αλλαγή, όχι μόνο με τους πόνους στην κοιλιά, αλλά σε όλο σου το σώμα που θα νιώσεις αυτομάτως ζεστό και γεμάτο ευεξία.

Εννοείται, ότι αν ο πόνος μαζί με άλλα συμπτώματα επιμένει, θα πρέπει να απευθυνθείς στον γυναικολόγο σου. Όμως, αν αυτό που σε βασανίζει κάθε μήνα οι συνήθεις πόνοι και κράμπες, υιοθετώντας τις 3 παραπάνω συνήθειες, θα δεις διαφορά και στο σώμα και στη διάθεση σου άμεσα!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share