Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Kρέμα προσώπου με την βοήθεια του "υγρού χρυσαφιού - ελαιόλαδο" και ξύδι: Μοναδικά αποτελέσματα

Τα εκχυλίσματα της φύσης στα καλύτερά τους!

7 Δεκεμβρίου 2022 11:50
Kρέμα προσώπου με την βοήθεια του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χωρίς καμία αμφιβολία, το ελαιόλαδο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της ελληνικής γη καθώς παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην διατροφή μας, όσο και στο δέρμα, τα χέρια, τα νύχια και τα μαλλιά μας.

Δείτε επίσης την ανεπανάληπτη συνταγή με κρ'εμα σοκολάτας και μπισκότο

Η γκάμα των σπιτικών καλλυντικών που φτιαγμένα από τα υλικά της φύσης είναι ανεξάντλητη, όπως άλλωστε είναι και οι θησαυροί της γης: από τα βότανα, τα λουλούδια και τα φύκια μέχρι το μέλι, τα φρούτα και τα λαχανικά. Μάλιστα, τις «σπιτικές συνταγές» τις συναντάμε από τα βάθη της αρχαιότητας, όταν χρησιμοποιούσαν τα φυσικά καλλυντικά, φτιαγμένα από βότανα και άλλα υλικά της φύσης, για τον καλλωπισμό αλλά και για ιατρική χρήση.

Το «υγρό χρυσάφι», όπως το χαρακτήρισε ο Όμηρος αποτελεί βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και η χρήση του είναι ανεξάντλητη. Δοκιμάστε την Κρέμα προσώπου με ελαιόλαδο και ξίδι!

Ιδιότητες της κρέμας

Με την βοήθεια του ελαιόλαδου, του ξιδιού και του νερού, μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα την πιο οικονομική κρέμα προσώπου με ελαιόλαδο και ξίδι για το πρόσωπό μας. Φυσικά, εκτός από εξοικονόμηση χρημάτων, πετυχαίνουμε κάτι σημαντικότερο φτιάχνοντας τη συγκεκριμένη κρέμα:

γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι τα συστατικά που έρχονται σε επαφή με το πρόσωπό μας είναι αγνά και χωρίς συντηρητικά!

Κρέμα προσώπου με Ελαιόλαδο και Ξύδι

Τί προσφέρει η κρέμα προσώπου με ελαιόλαδο και ξίδι στο δέρμα μας;

Το ελαιόλαδο μαλακώνει και ενυδατώνει, ενώ το ξίδι περιορίζει τις κηλίδες, καταπολεμά τα μικρόβια και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Η συνταγή αποτελείται από:

  • ¼ του φλιτζανιού νερό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ¼ του φλιτζανιού ξίδι.

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε τα υλικά
  2. βρέχουμε το πρόσωπό μας με νερό
  3. απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπό μας.

Tip!

Για καλύτερα αποτελέσματα, απλώνουμε την κρέμα προσώπου με ελαιόλαδο και ξίδι και την αφήνουμε όλο το βράδυ. Η κρέμα νυκτός με ελαιόλαδο και ξίδι θα χαρίσει στο πρόσωπό μας λάμψη και ενυδάτωση!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share