Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023

Ανακαλύψτε τα τρία μυστικά για να διατηρείτε την μυρωδιά από το άρωμά σας ανεξήτηλη

Για να μυρίζετε όλη μέρα λουουδένια!

28 Νοεμβρίου 2022 10:59
Ανακαλύψτε τα τρία μυστικά για να διατηρείτε την μυρωδιά από το άρωμά σας ανεξήτηλη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ύπαρξη ενός αρώματος είτε στην γυναικέια είτε στην αντρική τσάντα είναι απαραίτητος θησαυρός πάντα. Τα αρώματα μας συντροφεύουν πλέον στην καθημερινότητα μας είτε γιατι η μυρωδιά μας ξυπνάει αναμνήεις και έχουμε την ανάγκη να μας ακολουθεί όλη μερά είτε γιατί θέλουμε να μυρ΄ζουμε όμορφα πάντα και όπου και αν είμασε.

Δείτε επίσης πως θα κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει Χριστούγεννα

Ενα μπουκαλάκι άρωμα είναι ένας μικρός θησαυρός σε κάθε γυναικείο μπουντουάρ. Το άρωμα φτιάχνει διάθεση, κερδίζει εντυπώσεις και "κλειδώνει" εικόνες στο μυαλό μας με συγκεκριμένους ανθρώπους.

Όμως με τόσα πολλά κομψά και περίπλοκα σχέδια στην παγκόσμια αγορά αρωμάτων, το πιθανότερο είναι να κρατάτε το μπουκαλάκι με το άρωμά σας στο μπάνιο ή ακόμη και στη γυναικεία σας τσάντα, ώστε να το χρησιμοποιείτε ανά πάσα στιγμή και γιατί όχι να το αναδεικνύετε. Σύμφωνα όμως με έναν εμπειρογνώμονα αρωμάτων, το μέρος όπου κρατάτε το άρωμά σας έχει αντίκτυπο στη διάρκειά του...

Όπως γράφει η DailyMail, o Jonny Webber, με έδρα το Μάντσεστερ, ιδιοκτήτης του Perfume Direct, είπε πως σε μια πρόσφατη έρευνα που διενήργησε για το ηλεκτρονικό του κατάστημα διαπίστωσε ότι το 45% των ανθρώπων αποθηκεύουν τα αρώματά τους στην κρεβατοκάμαρα, ενώ το 39% στο μπάνιο. Αυτό σημαίνει ότι ίσως μόνο το 16% μπορεί να τα κρατάει στο σωστό μέρος. Ποιο είναι όμως αυτό και ποια σημεία του σπιτιού πρέπει να αποφεύγετε

Μυστικά για διάρκεια μυρωδιάς αρώματος

Αποφύγετε τα περβάζια των παραθύρων
Ενώ είναι βολικό να έχετε το άρωμά σας σε ένα εύκολο στη χρήση σημείο, όπως είναι ένα περβάζι ή πάνω από μια συρταριέρα, ωστόσο αυτά τα σημεία συχνά αποδεικνύονται τα χειρότερα για τα αρώματα.

Αυτό επειδή η έκθεση του αρώματος στο φως και η συχνή μεταβολή της θερμοκρασίας είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες να χάσει το αρχικό του άρωμα.

Η έκθεση τόσο στο φυσικό όσο και στο τεχνητό φως διαλύει τις αρχικές συστάσεις του αρώματος, το οποίο με την πάροδο του χρόνου μπορεί να χάσει ακόμα και το χρώμα του ή και να αλλάξει η χημική του σύνθεση, αλλάζοντας και την τελική μυρωδιά του.

Μυστικά για διάρκεια μυρωδιάς αρώματος

Είναι προτιμότερο να το κρατάτε μέσα σε ένα ντουλάπι, το συρτάρι ή τη ντουλάπα ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν ελάχιστη έκθεση στο φως και να διασφαλίσετε έτσι ότι θα παραμείνει στην αρχική του κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Εναλλακτικά το άρωμα μπορεί να διατηρηθεί στην αρχική του συσκευασία ή σε ένα διακοσμητικό κουτί.

Μην το κρατάτε ποτέ στο μπάνιο
Είναι σημαντικό να διατηρείτε τα αρώματά σας σε δροσερή και σταθερή θερμοκρασία. Όπως με το φως έτσι και με την θερμοκρασία του μπάνιου, που συνεχώς μεταβάλλεται εξαιτίας των υδρατμών από το κρύο στη ζέστη και το αντίστροφο, σίγουρα δεν καθιστά το μπάνιο το ιδανικό μέρος για την αποθήκευση αρωμάτων. Διαλέξτε ένα δροσερό χώρο που δεν είναι επιρρεπές σε ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας.

Φυλάξτε το άρωμα στο ψυγείο
Γνωρίζατε ότι το άρωμα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο, όπως ακριβώς ένα καλό κρασί ή ένα μπουκάλι σαμπάνιας; Και μάλιστα στην πόρτα του ψυγείου. Προσοχή: στην πόρτα και όχι στο ράφι, γιατί και η πολύ χαμηλή θερμοκρασία θα αλλοιώσει την μυρωδιά του, ενώ στην πόρτα του ψυγείου θα έχει την ιδανική θερμοκρασία.

Μυστικά για διάρκεια μυρωδιάς αρώματος

Γνωρίζατε ότι:

  • Το άρωμα έχει μεγαλύτερη διάρκεια πάνω σε ενυδατωμένη επιδερμίδα; Όμως προσοχή, μην απλώσετε μια ενυδατική με άρωμα που μπορεί να κάνει contrast με το άρωμα που θα φορέσετε. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε την κρέμα σώματος από την αντίστοιχη αρωματική σειρά, είτε να απλώσετε ένα λάδι σώματος χωρίς άρωμα, π.χ. αμυγδαλέλαιο.
  • Το φοράμε στο ντεκολτέ, το εσωτερικό των ώμων, πίσω από τα γόνατα, ακόμη και στους αστραγάλους.
    Αν θέλετε ένα άρωμα που να μην χρειάζεται να το ανανεώνετε συχνά, διερευνήστε τις κατηγορίες spicy και oriental.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share