Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023

Αντίο ακμή! Εξαφανίστε τα σπυράκια από το πρόσωπό σας με τη θαυματουργή μάσκα κανέλας και άλλα 3 υλικά

Για πρόσωπο "γυαλί"

17 Νοεμβρίου 2022 11:58
Αντίο ακμή! Εξαφανίστε τα σπυράκια από το πρόσωπό σας με τη θαυματουργή μάσκα κανέλας και άλλα 3 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν πολλές συνταγές για μάσκα προσώπου με βάση τη κανέλα. Μία από αυτές με επουλωτική, αντιβακτηριδιακή και κατάλληλη για την ακμή είναι αυτή η μάσκα με κανέλα , μοσχοκάρυδο, λεμόνι και μέλι. Με την ευκαιρία, δείτε το "λεμονάτο" κόλπο για να κάνετε τον νεροχύτη να μυρίζει φρεσκάδα.

Η κανέλα έχει ισχυρές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Το μέλι και το λεμόνι το ίδιο, ενώ ταυτόχρονα επιταχύνουν την επούλωση πληγών ή σημαδιών ακμής. Το μοσχοκάρυδο διαθέτει ισχυρά αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.

Υλικά για μία χρήση:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό από φρέσκο λεμόνι,
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (όσο πιο αγνό, τόσο το καλύτερο),
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη και
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο.

Εξαφανίστε τα σπυράκια από το πρόσωπό σας με τη θαυματουργή μάσκα κανέλας και άλλα 3 υλικά

Παρασκευή και Εφαρμογή:

Σε ένα μικρό δοχείο, ανακατεύεις καλά τα 4 υλικά σου. Μία από τις πιο «πρωτότυπες» και συνάμα αποτελεσματικές σπιτικές μάσκες προσώπου με κανέλα είναι πανέτοιμη! Πλένεις με χλιαρό προς ζεστό νερό το πρόσωπό σου. Απορροφάς τα πολλά νερά με χαρτί υγείας ή χαρτί κουζίνας. Πλένεις πολύ καλά και τα χέρια σου και με αυτά απλώνεις σιγά – σιγά τη μάσκα. Βάζεις είτε τοπικά όπου έχεις εμφανίσει κάποιο σπυράκι είτε προληπτικά ή κατασταλτικά σε όλο το πρόσωπο. Βέβαια, όχι στα χείλη ούτε στην ευρύτερη περιοχή των ματιών. Περιμένεις για 10 – 15 λεπτά και ξεπλένεις με χλιαρό προς δροσερό νερό πολύ καλά. Χρησιμοποιείς ελάχιστη ενυδατική κρέμα προσώπου, που μπορείς να αγοράσεις από το εμπόριο ή να φτιάξεις μόνη σου.

Συχνότητα:

  • Κάθε φορά που βγάζεις κάποιο νέο σπυράκι μπορείς να απλώνεις μια ποσότητα από αυτή τη θεραπεία. Μέχρι 2 φορές την ημέρα για μέχρι 3 ημέρες.
  • Εάν έχεις λίγο πιο ευρύ θέμα ακμής, η μάσκα αυτή απλώνεται σε όλο το πρόσωπο, όπως προαναφέραμε. Μέχρι 2 φορές την εβδομάδα για αντιμετώπιση του προβλήματος ή 1 – 2 φορές το μήνα προληπτικά.

Συμβουλές:

Να εφαρμόζεις μάσκα αυτή μόνο κατά τις βραδινές ώρες. Εάν σκοπεύεις να την κάνεις πρωί ή μεσημέρι, φρόντισε να έχει περάσει τουλάχιστον 1 ώρα προτού εκτεθείς στον ήλιο.

Ακόμη, στην περίπτωση που έχεις κάποιο έντονο πρόβλημα ακμής, μην την δοκιμάσεις. Εδώ κρίνεται σκόπιμο να σε δει δερματολόγος και να μην επιχειρείς μόνη σου τίποτα. Το πιο πιθανό είναι ότι δε θα σου προκαλέσει κάποιο πρόβλημα, αλλά δεν είναι και βέβαια. Κι αν επιδεινώσει την κατάστασή σου; Κι αν απλά δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, όπως θα ήθελες;

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share