Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ελληνικό γιαούρτι: 10 λόγοι για να το προσθέσετε στην διατροφή σας

Η πολύτιμη αξία του για την υγεία

16 Νοεμβρίου 2022 15:11
Ελληνικό γιαούρτι: 10 λόγοι για να το προσθέσετε στην διατροφή σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι πυκνό, κρεμώδες και ιδιαίτερα γευστικό.

Το γιαούρτι, απαραίτητο στο καθημερινό διαιτολόγιο μικρών και μεγάλων, αποτελεί μια πολύτιμη και εύπεπτη τροφή με υψηλή βιολογική αξία. Με την ευκαιρία, δείτε το σπιτικό κόλπο για να απαλλάξετε την λεκάνη από το πουρί.

Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και πρωτεΐνες και βοηθά, μεταξύ άλλων, στη σωστή ανάπτυξη των παιδιών, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην καλύτερη λειτουργία του εντερικού συστήματος και γενικότερα στη διατήρηση της καλής υγείας του οργανισμού.

Δείτε αναλυτικά τα οφέλη από την κατανάλωση ελληικού γιαουρτιού για την υγεία:

Ενυδάτωση σε λίγες κινήσεις: Πάρτε γιαούρτι και 1 ακόμα υλικό και φτιάξτε το ιδανικό scrub για το πρόσωπό σας

Είναι μια από τις πιο ευεργετικές τροφές για τον οργανισμό- όμως είναι εκπληκτικό και για την επιδερμίδα!

Το γιαούρτι, μεταξύ άλλων, έχει και ενυδατικές ιδιότητες και μπορεί να μεταμορφωθεί σε τέλειο scrub, ιδανικό για ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα. Με την ευκαιρία δείτε το γευστικό κόλπο για να κάνετε τη λεκάνη της τουαλέτας σας να αστράφτει από καθαριότητα

Δείτε τρεις εύκολες συνταγές που μπορείτε να κάνετε με γιαούρτι και συστατικά που ήδη έχετε στην κουζίνα σας!

  • Αναμείξτε 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό με μία κουταλιά της σούπας βρώμη περασμένη από το multi. Με αυτό το μείγμα κάντε απαλές κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο και το ντεκολτέ. Ξεβγάλετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε το πρόσωπο ταμποναριστά.

 Ενυδάτωση σε λίγες κινήσεις: Πάρτε γιαούρτι και 1 ακόμα υλικό και φτιάξετε το ιδανικό scrub για το πρόσωπό σας

  • Για να ξεφορτωθείτε τα μαύρα στίγματα, αναμείξτε γιαούρτι στραγγιστό με λίγο αλεύρι ρυζιού μέχρι να πάρετε ένα παχύρρευστο μείγμα. Κάντε απολέπιση με μικρές κυκλικές κινήσεις, αφήστε το για λίγα λεπτά στο πρόσωπο ώστε να δράσει ως μάσκα και ξεβγάλετε. Αντί για αλεύρι ρυζιού μπορείτε να βάλετε αλεσμένα καρύδια.
  • Πάρτε μια φλούδα πορτοκαλιού και αφήστε τη να αποξηρανθεί καλά. Περάστε τη από το multi ώστε να πάρετε μικρά κομματάκια που θα ενσωματωθούν στο scrub, Αναμείξτε μία κουταλιά της σούπας με 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, προσθέστε προαιρετικά και μία κουταλιά του γλυκού μέλι και κάντε απολέπιση. Θα δείτε πως το πρόσωπό σας ξαναβρεί τη λάμψη και τη φρεσκάδα του!
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share