Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αυτή είναι η πιο δημοφιλής αισθητική επέμβαση για το 2022

Ολοένα και περισσότερες γυναίκες την επιλέγουν!

14 Νοεμβρίου 2022 15:14
Αυτή είναι η πιο δημοφιλής αισθητική επέμβαση για το 2022
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ήξερες ότι η αισθητική επανορθωτική γυναικολογία τα τελευταία χρόνια κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, ενώ η αιδοιοπλαστική αποτελεί την πιο δημοφιλή επέμβαση για τη φετινή χρονιά; Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό γυναικών, που επιλέγουν τη συγκεκριμένη επέμβαση, με στόχο την καλύτερη λειτουργικότητα του κόλπου και του αιδοίου αλλά και τη βελτίωση της αισθητικής όψης της ευαίσθητης περιοχής των γεννητικών οργάνων.

Ο εξειδικευμένος γυναικολόγος, Δρ. Νίκος Ναούμ, που καθιέρωσε την αιδοιοπλαστική στην Ελλάδα μας εξηγεί όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τη συγκεκριμένη μέθοδο λύνοντας όλες τις απορίες μας μέσα από τις πιο συχνές ερωτήσεις που όλες θέλουμε να κάνουμε.

Για ποιές γυναίκες και σε ποιές περιπτώσεις ενδείκνυται;

Το πέρασμα του χρόνου, ανατομικές δυσμορφίες αλλά και ο τοκετός είναι μερικοί μόνο από τις παραμέτρους που μπορεί να οδηγήσουν μια γυναίκα στο κατώφλι ενός εξειδικευμένου στην αιδοιοπλαστική γυναικολόγου. Η συγκεκριμένη επέμβαση αφορά κυρίως σε περιπτώσεις ανομοιομορφίας, ασυμμετρίας ή υπερτροφίας των εσωτερικών χειλέων της περιοχής των γεννητικών οργάνων.

Τι μπορεί να κάνει η αιδοιοπλαστική;

Ο ειδικός χειρουργός γυναικολόγος, κατά τη διάρκεια της επέμβασης, προχωρά στη μείωση του όγκου τους, ώστε να επιτευχθεί συμμετρία μεταξύ μικρών και μεγάλων χειλέων. Παράλληλα, στόχος του είναι να αποκατασταθεί το περίγραμμα των χειλέων μέσα από ένα πιο φωτεινό και υγιές χρώμα.

 Αυτή είναι η πιο δημοφιλής αισθητική επέμβαση για το 2022

Ποιά είναι η διαδικασία & πόσο διαρκεί;

Η επέμβαση, πραγματοποιείται σε κλινική και διαρκεί 1-2 ώρες, ενώ η παραμονή στην κλινική μπορεί να διαρκέσει έως 3 ώρες. Η τεχνική one-cut-που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκειά της- είναι μια ειδική χειρουργική μέθοδος, η οποία με μια μόνο τομή αποκαθιστά την εικόνα και λειτουργικότητα του αιδοίου, συμβάλλοντας στην αναδιαμόρφωση των ανεπιθύμητων δυσμορφιών απολύτως ανώδυνα και χωρίς σημάδια.

Μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές μετά την επέμβαση;

Όχι, η αιδοιοπλαστική είναι μια ασφαλής μέθοδος, η οποία δεν παρουσιάζει επιπλοκές, ενώ το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και εμφανές από την πρώτη στιγμή. Ωστόσο, εάν αισθανθείς την πιθανή μικρή ενόχληση στη χειρουργημένη περιοχή, μπορείς να επικοινωνήσεις άμεσα με τον ιατρό, ο οποίος θα σου προτείνει τη λήψη αναλγητικών φαρμάκων. Σε σπάνιες περιπτώσεις, ενδέχεται να υπάρχει ένα μικρό οίδημα (πρήξιμο) για λίγες ημέρες μετά την επέμβαση, το οποίο υποχωρεί πολύ σύντομα.

Υπάρχει κάτι το οποίο πρέπει να προσέξει κανείς κατά την αποθεραπεία;

Την ίδια κιόλας ημέρα, μπορείς να οδηγήσεις ή να κάνεις μπάνιο, ενώ την επόμενη ημέρα μπορείς να επιστρέψεις στην εργασία σου. Τέλος, συνιστάται αποφυγή έντονης φυσικής άσκησης για 7-10 ημέρες και αποχή από σεξουαλικές επαφές για 20-25 ημέρες μετά από το χειρουργείο.

Μπορεί η Αιδοιοπλαστική να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες;

Ανάλογα με τις ανάγκες σου, η αιδοιοπλαστική μπορεί συνδυαστεί με θεραπείες, όπως: η κολποπλαστική, η ανάπλαση μεγάλων χειλέων με μεταφορά λίπους ή υαλουρονικού οξέος, η διεύρυνση G-Spot, η πλαστική κλειτορίδας ή η λεύκανση της γεννητικής περιοχής.

Info:
Δρ. Νίκος Ναούμ, Χειρουργός - Γυναικολόγος, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Γυναικολογίας,

Site: drnikosnaoum.com,

Facebook: Dr.Nikos Naoum,

Instagram: dr.nikosnaoum.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share