Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023

Ναυτία: Κανέλα και άλλα 5 φυσικά κόλπα για να την αντιμετωπίσετε χωρίς φάρμακα

Θα σας σώσει!

10 Νοεμβρίου 2022 11:13
Ναυτία: Κανέλα και άλλα 5 φυσικά κόλπα για να την αντιμετωπίσετε χωρίς φάρμακα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είτε διανύετε περίοδο εγκυμοσύνης είτε περνάτε μια γαστρεντερίτιδα, σίγουρα θέλετε να απαλλαγείτε το συντομότερο δυνατό από την ενοχλητική ναυτία που σας ταλαιπωρεί.

Υπάρχει ειδική φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση της ναυτίας, ωστόσο αν δεν την έχετε εύκαιρη και θέλετε να καταπραΰνετε τον πόνο στο στομάχι και την τάση για εμετό υπάρχουν φυσικές λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε. Με την ευκαιρία, δείτε την ιδανική διατροφή για να ακολουθήσετε όταν σας χτυπήσει γαστρεντερίτιδα.

Πατώντας επάνω στις φωτογραφίες της παρακάτω gallery μπορείτε να δείτε ποια είναι τα φυσικά προϊόντα που λειτουργούν κατά της ναυτίας, πολλά από τα οποία πιθανότατα υπάρχουν ήδη στο σπίτι σας.

  • Τζίντζερ: Είναι ίσως το πιο παλιό και γνωστό «γιατροσόφι» για τη ναυτία. Ο ακριβής τρόπος δράσης του παραμένει εν πολλοίς άγνωστος, ωστόσο θεωρείται ότι οι χημικές ουσίες του μπαχαρικού δρουν με τρόπο παρόμοιο όπως τα φάρμακα κατά της ναυτίας. Σύμφωνα με μελέτες, το τζίντζερ είναι αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση διαφόρων μορφών ναυτίας, για παράδειγμα λόγω εγκυμοσύνης, μετά από μια χειρουργική επέμβαση ή χημειοθεραπεία κ.ά.
  • Αρωματοθεραπεία με μέντα: Μελέτη του 2012 στην επιθεώρηση Journal of Holistic Nursing έδειξε ότι η μυρωδιά της μέντας μπορεί να ανακουφίσει σε σημαντικό βαθμό το αίσθημα της ναυτίας σε γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε καισαρική τομή. Σε αντίστοιχη μελέτη του 2014 στην επιθεώρηση Journal of PeriAnesthesia Nursing, η αρωματοθεραπεία με μέντα ανακούφισε τα συμπτώματα της ναυτίας στο 57% των περιπτώσεων. Ευεργετική επίδραση μπορεί να έχει και το τσάι από μέντα.

Ναυτία: Κανέλα και άλλα 5 φυσικά κόλπα για να την αντιμετωπίσετε χωρίς φάρμακα

  • Λεμόνι: Το άρωμα των εσπεριδοειδών, όπως του φρεσκοστυμμένου λεμονιού, μπορεί να μειώσει τις ναυτίες στην εγκυμοσύνη. Σύμφωνα με σχετική μελέτη στην επιθεώρηση Iranian Red Crescent Medical Journal, η μυρωδιά του ελαίου από λεμόνι μπορεί να μειώσει τη ναυτία έως και κατά 9%. Για να επωφεληθείτε, μπορείτε απλώς να στύψετε ένα λεμόνι ή να τρίψετε τη φλούδα του ώστε να απελευθερωθεί το έλαιο του λεμονιού στον χώρο.
  • Ασκήσεις αναπνοής: Οι βαθιές και αργές αναπνοές βοηθούν να υποχωρήσει όχι μόνο το άγχος αλλά και το αίσθημα της ναυτίας. Σύμφωνα με μελέτες, τα οφέλη είναι πολλαπλάσια όταν η ελεγχόμενη αναπνοή συνδυάζεται με την αρωματοθεραπεία.
  • Κανέλα: Η κανέλα μπορεί να μειώσει την ένταση της ναυτίας που βιώνουν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσης, σύμφωνα με μελέτη του 2015 στην επιθεώρηση Iranian Red Crescent Medical Journal. Αντίστοιχη δράση κατά της ναυτίας και του πόνου στην κοιλιά έχει το κύμινο για τους ασθενείς που πάσχουν από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.
  • Βιταμίνη Β6: Το συμπλήρωμα βιταμίνης Β6 συστήνεται ως εναλλακτική θεραπεία για τις ναυτίες της εγκυμοσύνης, με την ευεργετική του δράση τεκμηριώνεται από πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share