Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αυτές είναι οι 5 εύκολες συνήθειες που θα υιοθετήσεις για να έχεις μια υγιή καρδιά

Μικρές διατροφικές και προπονητικές αλλαγές μπορούν να κάνουν την μεγάλη διαφορά!

9 Νοεμβρίου 2022 11:37
Αυτές είναι οι 5 εύκολες συνήθειες που θα υιοθετήσεις για να έχεις μια υγιή καρδιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όταν δεν προσέχουμε την υγεία της καρδιάς μας τα εγκεφαλικά επεισόδια, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και η αρτηριοπάθεια μας πλησιάζουν λίγο περισσότερο. Δεν πρέπει να αφήνουμε εξωτερικούς παράγωντες να μας προκαλούν είτε σοβαρά προβλήματα υγείας είτε ακόμη και απώλεια ζωής.
Δες παρακάτω πέντε μικρές αλλαγές που μπορείς να κάνεισ την καθημερινότητά σου και να διώξεις πολύ μακριά τα παραπάνω προβλήματα!

Μάθε επίσης ποιές τροφές είναι δηλητήριο για την καρδιά

1.Όπου μπορείς πρόσθεσε καρύδια

Κατανάλωσε πολλά καρύδια

Τα Ω-3 λιπαρά οξέα τους βοηθούν το καρδιαγγειακό σου σύστηµα να λειτουργεί οµαλά, καθώς έχει αποδειχτεί πως τα καρύδια ρίχνουν την αρτηριακή πίεση, µειώνουν τον κίνδυνο σχηµατισµού θρόµβων και προλαµβάνουν τις καρδιακές προσβολές. Άλλες τροφές πλούσιες σε υγιεινά λιπαρά: ο άγριος σολοµός, ο µαύρος µπακαλιάρος, η σαρδέλα, ο λιναρόσπορος και τα φασόλια σόγιας.

2. Κάνε την έξυπνη επιλογή με τα μπαχαρικά

Επιλογή μπαχαρικών

Κάποια από τα πιο αρωµατικά µπαχαρικά βοηθούν στη µείωση επικίνδυνων φλεγµονών και χαµηλώνουν τη χοληστερίνη και την αρτηριακή πίεση. Πρόσθετε καθηµερινά στη µαγειρική σου καρυκεύµατα όπως τζίντζερ, σκόρδο, κουρκούµη και πιπέρι καγιέν.

3. Μην παραλέιπεις την μπανάνα και την πατάτα

Σύμμαχός σου η πατάτα και η μπανάνες

Είναι και οι δύο εξαιρετικές πηγές καλίου, ενός µεταλλικού στοιχείου που αντισταθµίζει τις επιδράσεις του νατρίου. Σύµφωνα µε µελέτη στην επιθεώρηση Archives of Internal Medicine, η καθηµερινή κατανάλωση διπλάσιου καλίου σε σχέση µε το νάτριο µπορεί να µειώσει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις στο µισό. Οι περισσότεροι καταναλώνουν πολύ λιγότερη από τη συνιστώµενη ποσότητα των 4.700 mg, γι’ αυτό φρόντισε να καταν

4. Οι ολιγόλεπτες προπονήσεις πρέπει να γίνουν οι αγαπημένη σου συνήθεια

Έστω και 15 λεπτά άσκησης είναι σημαντικά

Η άσκηση µειώνει την καρδιαγγειακή φλεγµονή, χαµηλώνει την LDL ή "κακή" χοληστερίνη και κάνει τις αρτηρίες σου πιο εύκαµπτες, δηλαδή πιο υγιείς. Επιπλέον, ακόµη και µικρά διαστήµατα δραστηριότητας ωφελούν την καρδιά σου. Ο στόχος σου: η συνολική δραστηριότητα για 150' την εβδοµάδα υπολογίζοντας τα πάντα, από τη 15λεπτη βόλτα που βγάζεις το σκύλο σου µέχρι το 10λεπτο περπάτημα για να πας στο κοντινότερο μαγαζί του σπιτιού σου.

5. 10 λεπτά διαλογισμού την ημέρα...τον γιατρό τον κάνει πέρα

Διαλογισμός για δέκα λεπτά αρκεί

Οι αναπνοές του διαλογισµού διεγείρουν το πνευµονογαστρικό νεύρο το οποίο ρυθµίζει την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλµούς. Μια µέθοδος που ονοµάζεται Bhramari Pranayama µπορεί να σε χαλαρώσει γρήγορα: βάλε τους αντίχειρές σου στον ακουστικό πόρο των αφτιών σου, ακουµπώντας τις άκρες του δείκτη και του µέσου πάνω από τα βλέφαρά σου και τους παράµεσους στα πτερύγια της µύτης σου. Είσπνευσε για 5", έκπνευσε για 15" ελαφρώς ηχηρά.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share