Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βάζετε ελαιόλαδο στην σαλάτα σας; Δεν θα το ξανακάνετε όταν δείτε τι κάνει στο σώμα

Ποια η σωστή ποσότητα;

9 Νοεμβρίου 2022 09:46
Βάζετε ελαιόλαδο στην σαλάτα σας; Δεν θα το ξανακάνετε όταν δείτε τι κάνει στο σώμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλοί επιλέγουν την σαλάτα για να χάσουν κιλά και να μειώσουν την χοληστερόλη, την υπέρταση, και για να ρυθμίσουν τα επίπεδα του σακχάρου. Το μεγάλο λάθος είναι ότι προσθέτουν ελαιόλαδο.

Μπορεί να επιλέγετε λοιπόν να τρώτε σαλάτες, θεωρώντας ότι κάνουν καλό στην υγεία, ωστόσο με το ελαιόλαδο την επιβαρύνετε. Το ίδιο συμβαίνει όταν το προσθέτετε πάνω από την φέτα, και όπως θα δείτε εδώ, έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί ακόμα ένα λάθος.

Ποια είναι η σωστή ποσότητα ελαιόλαδου που πρέπει να προσθέτουμε στην σαλάτα;

Βάζετε ελαιόλαδο στην σαλάτα σας; Δεν θα το ξανακάνετε όταν δείτε τι κάνει στο σώμα

7 στους 10 Έλληνες θεωρούν ότι όσο περισσότερο λάδι χρησιμοποιούν, τόσο το καλύτερο για την υγεία τους, αγνοώντας ότι πρόκειται για πηγή λίπους. Συστήνεται να προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στην ατομική μερίδα σαλάτας, ώστε να μην γίνεται παχυντική.

Οι σαλάτες στα ταχυφαγεία περιέχουν κάποιες σος, που έχουν ως βάση την μαγιονέζα, το πλήρες γιαούρτι σε συνδυασμό με αρκετό λάδι και κάποια άλλα υλικά όπως παρμεζάνα, που σημαίνει ότι είναι άκρως παχυντικές.

Προσθέτετε ελαιόλαδο όταν βράζετε ρύζι; Σταματήστε το αμέσως!

Το ρύζι είναι ένα τρόφιμο με το οποίο προτιμούμε να συνοδεύουμε πολλά από τα γεύματα μας καθώς ναι μεν περιέχει άμυλο και συγκαταλέγεται στην κατηγορία των υδατανθράκων αλλά παράλληλα έχει ελάχιστες θερμίδες. Δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το μαγειρέψουμε αλλά ακόμη και σε ένα τόσο απλό γεύμα μπορούμε να κάνουμε λάθη και με αυτόν τον τρόπο να χάσουμε πολύ από τη γεύση του. Ένα εξ αυτών, η προσθήκη ελαιολάδου.

Το ελαιόλαδο μπορεί να είναι θρεπτικό να χαρίζει μια έξτρα γεύση και λιπαρότητα στον ουρανίσκο μας όμως δεν ταιριάζει με όλα τα φαγητά και πολλές φορές η χρήση του μπορεί να αποβεί "μοιραία", για παράδειγμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να ρίχνετε ελαιόλαδο και ρίγανη στη φέτα σας. Στο βράσιμο του ρυζιού όμως καλό είναι να αποφεύγεται. Ποιος ο λόγος;

Βάζετε ελαιόλαδο στην σαλάτα σας; Δεν θα το ξανακάνετε όταν δείτε τι κάνει στο σώμα

Αν θέλετε ένα σούπερ σπυρωτό ρύζι ή ακόμη και ένα χυλωμένο ριζότο είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε βούτυρο. Πρώτον, ο συνδυασμός του με ένα ρύζι τύπου basmati θα του δώσει την έξτρα γεύση που χρειάζεται και τη λιπαρότητα που του λείπει. Εν συνεχεία, ο συνδυασμός του βουτύρου με ένα ρύζι τύπου arborio θα το βοηθήσει να χυλώσει πολύ πιο εύκολα και να του δώσει αυτή την έξτρα "βαριά" αίσθηση που χρειάζεται ένα αυθεντικό ριζότο.

Την επόμενη φορά, λοιπόν που θα θελήσετε να φτιάξετε κάποια παρασκευή με βασικό συστατικό το ρύζι ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share