Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δεν φαντάζεστε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν κάνετε κάθε πρωί γαργάρες με ελαιόλαδο

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

7 Νοεμβρίου 2022 10:48
Δεν φαντάζεστε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν κάνετε κάθε πρωί γαργάρες με ελαιόλαδο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόσες φορές δεν έχει αποδειχθεί σωτήριο το ελαιόλαδο από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο κομμάτι; Από το να δώσει γεύση και ένταση στη μαγειρική μας μέχρι τα πιο απίστευτα θέματα ομορφιάς και υγείας, τρανό παράδειγμα, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν τρίβετε καθημερινά τις βλεφαρίδες σας με ελαιόλαδο.

Σήμερα όμως, θα σας δείξουμε ένα μοναδικό κόλπο που θα ζηλέψουν όλοι. Ποιος δεν θέλει ένα λαμπερό και αστραφτερό χαμόγελο; Μα φυσικά, όλοι μιας και το χαμόγελο είναι από τα πρώτα πράγματα που παρατηρούν οι άλλοι πάνω μας και είναι ένας μικρός καθρέφτης μας. Πριν τρέξεις στον οδοντίατρο ή στο κοντινότερο μαγαζί καταστημάτων να αγοράσεις εκείνη την οδοντόβουρτσα που υπόσχεται χαμόγελο με προδιαγραφές Χόλιγουντ, καλύτερα να κοιτάξεις στα ντουλάπια της κουζίνας σου.

Δεν φαντάζεστε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν κάνετε κάθε πρωί γαργάρες με ελαιόλαδο

Είναι ανέξοδο και θαυματουργό. Θα χρειαστείς απλά λίγο ελαιόλαδο. Κάνε καθημερινά γαργάρες για 5 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με άφθονο κρύο νερό. Θα δεις πως σε λίγες μέρες το χαμόγελο σου θα είναι κατάλευκο και θα λάμπει!

Έριξε δυο σταγόνες ιώδιο σε ένα μπουκάλι ελαιόλαδο και το άπλωσε στα πόδια της - Δύο ώρες μετά...

Το αντιηλιακό σε μορφή κρέμας ή λαδιού είναι ένα από τα απαραίτητα προϊόντα για το Καλοκαίρι και όχι μόνο. Προστατεύει την επιδερμίδα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση, αλλά και τον καρκίνο του δέρματος.

Αν και συνήθως το λάδι μαυρίσματος δεν έχει υψηλούς δείκτες προστασίας, πολλές είναι οι γυναίκες που το προτιμούν τόσο σαν υφή, όσο και για να επιτύχουν γρηγορότερο μαύρισμα. Πέρα όμως από τα ακριβά προϊόντα για λάδι μαυρίσματος του εμπορίου, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα φυσικά υλικά και να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό αντιηλιακό λάδι μαυρίσματος με ή χωρίς δείκτη προστασίας. Οι περισσότερες μάλιστα φυσικές συνταγές βασίζονται σε έλαια που προσφέρουν βαθειά ενυδάτωση και προστασία από την γήρανση.

Μπορεί να είναι ευρέως γνωστές οι λύσεις για γρήγορο μαύρισμα με μπύρα, βαζελίνη και άλλα παρόμοια προϊόντα, ωστόσο όλα αυτά σε βάθος χρόνου μπορούν να αποβούν καταστροφικά για την επιδερμίδα. Ναι μεν η χρήση τους προσφέρει ένα γρήγορο σοκολατένιο αποτέλεσμα λόγω της ενίσχυσης της μελανίνης, όμως δεν παρέχουν καθόλου προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με σπιτικές συνταγές για λάδι μαυρίσματος χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά που υπάρχουν στο σπίτι σας ή μπορείτε να βρείτε πολύ εύκολα. Φυσικά, βασικό ρόλο στις περισσότερες συνταγές παίζει το ελαιόλαδο που αποδεικνύεται θαυματουργό για ακόμη μία φορά, δείτε εδώ το σωτήριο συνδυασμό λεμονιού και ελαιόλαδου και σε τι μπορεί να σας βοηθήσει.

Σπιτικό λάδι μαυρίσματος με καρότο:

Το καρότο αποτελεί μια τροφή που βοηθάει στο μαύρισμα, αλλά και ένα εξαιρετικό υλικό για να δημιουργήσετε ένα φυσικό λάδι μαυρίσματος που θα ενισχύσει την μελανίνη.

Θα χρειαστείτε:

  • 5- 6 σταγόνες ιώδιο
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 βερίκοκα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής:

Αρχικά στύψτε στον αποχυμωτή το καρότο και τα βερύκοκα για να πάρετε τον χυμό τους. Στη συνέχεια, πάρτε ένα γυάλινο μπουκάλι και βάλτε μέσα το μείγμα των δυο χυμών, το ελαιόλαδο και το ιώδιο. Έπειτα, κλείστε καλά το μπουκάλι και ανακινήστε το για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Τρόπος εφαρμογής:

Καλό θα είναι πριν από κάθε χρήση να ανακινείτε το μπουκάλι. Μετά εφαρμόστε ομοιόμορφα σε όλο σας το σώμα το φυσικό αντιηλιακό λάδι για μαύρισμα με υψηλό δείκτη προστασίας που φτιάξατε και είστε έτοιμη να απολαύσετε τον ήλιο.

Αν μάλιστα καταναλώσετε μερικά βερίκοκα και καρότα περίπου 30 λεπτά πριν την έκθεση σας στον ήλιο, τα επίπεδα της μελανίνης στο σώμα σας αυξάνονται και θα μαυρίσετε πιο γρήγορα και ευκολότερα.

Δεν φαντάζεστε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν κάνετε κάθε πρωί γαργάρες με ελαιόλαδο

Σπιτικό αντιηλιακό με ελαιόλαδο

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλιά της σούπας έλαιο καλέντουλας
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας
  • 2 κουταλιές της σούπας έλαιο αβοκάντο
  • 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα ή έλαιο τριφυλλιού
  • 2 κουταλιές της σούπας σιτέλαιο, ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο

Ευεργετικές ιδιότητες ελαίων που περιέχει το φυσικό λάδι μαυρίσματος: Το έλαιο καλέντουλας έχει επουλωτικές ιδιότητες και προλαμβάνει το έγκαυμα από τον ήλιο. Το ελαιόλαδο ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα και την βοηθάει να σκουρύνει ελαφρώς. Τα έλαια καρύδας και αβοκάντο προστατεύουν από τις υπέρυθρες ακτίνες του ηλίου χάρη στην πλούσια περιεκτικότητα τους σε βιταμίνη Α. Το τριφύλλι κάνει το δέρμα λιγότερο ευαίσθητο απέναντι στις uvb ακτίνες, προσφέροντας μεγάλη προστασία. Τέλος, το σιτέλαιο εμποδίζει την βλαβερή δράση των ακτίνων χάρη στην πλούσια σε βιταμίνη Ε σύνθεση του, ενώ το ηλιέλαιο και το σιτέλαιο εμποδίζουν τις υπεριώδεις ακτίνες.

Τρόπος παρασκευής: Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμείξετε στο μίξερ όλα τα έλαια. Για να διευκολύνετε την ανάμειξη, μπορείτε να τα ζεστάνετε πρώτα ελαφρώς. Ακολούθως, αποθηκεύστε σε ένα βαζάκι το μείγμα και είναι έτοιμο για χρήση.

Τρόπος εφαρμογής: Όπως κάθε αντιηλιακό λάδι μαυρίσματος πρέπει να εφαρμόζεται 30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο, αυτό ισχύει και για το συγκεκριμένο χειροποίητο προϊόν για μαύρισμα με ελαιόλαδο. Προσοχή όμως, μην αμελείτε να ανανεώνετε συχνά την εφαρμογή του.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share