Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Δε θέλει τρόπο... θέλει κόπο! Πόση γυμναστική χρειάζεται να κάνετε για να «κάψετε» μία πίτσα

Δώστε βάση!

2 Νοεμβρίου 2022 17:09
Δε θέλει τρόπο... θέλει κόπο! Πόση γυμναστική χρειάζεται να κάνετε για να «κάψετε» μία πίτσα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι η πίτσα είναι ένα από τα αγαπημένα junk food ιδιαίτερα τα βράδια του σαββατοκύριακου. Αποτελεί επιπλέον το ιδανικό «συνοδευτικό» σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ή όταν βλέπουμε ταινία, όμως μας φορτώνει με πολλές περιττές θερμίδες.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Χάστε κιλά κάνοντας... φασίνα! Καις θερμίδες, άρα χάνεις λίπος

Ωστόσο μπορείτε να απολαύσετε το αγαπημένο σας αυτό φαγητό και να… κάψετε τις περιττές θερμίδες του με γυμναστική. Πόση ώρα άσκησης όμως χρειάζεται για να «κάψετε» την πίτσα που φάγατε;

Μια μεγάλη πίτσα έχει περίπου 2.000 θερμίδες. Για να την κάψετε (αν αντέχετε να την φάτε όλη) θα χρειαστεί να παίξετε ποδόσφαιρο περίπου για 4 ώρες. Αν επιλέξετε αερόβια γυμναστική χρειάζεστε ούτε λίγο ούτε πολύ 6 ώρες ή περίπου 3 ώρες στατικό ποδήλατο.

Δε θέλει τρόπο... θέλει κόπο! Πόση γυμναστική χρειάζεται να κάνετε για να «κάψετε» μία πίτσα

Αν, τώρα, συνοδεύσετε το γεύμα σας με ένα μισόλιτρο ποτήρι μπίρα (περίπου 250 θερμίδες) θα πρέπει να προσθέσετε στην εξίσωση 25 λεπτά τρέξιμο, ενώ αν επιλέξετε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί (περίπου 70 θερμίδες) θα πρέπει να προσθέσετε 45 λεπτά περπάτημα.

Μειώστε τις θερμίδες των μακαρονιών σας στο μισό με αυτό το μαγειρικό κολπάκι

Τα ζυμαρικά είναι πραγματικά από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων σε όλο τον κόσμο.

Μαγειρεύονται με χίλιους τρόπους, αποτελούν το ιδανικό κυρίως πιάτο και τέλειο συνοδευτικό. Εχουν, όμως, ένα κακό: Παχαίνουν. Και αυτό αποτελεί πραγματικά πρόβλημα.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC υπάρχει ένα … τρικ που τα κάνει ένα λιγότερο παχυντικό πιάτο. Τι μπορεί κανείς λοιπόν να κάνει για να μην παχαίνουν τα μακαρόνια; Να τα τρώει ξαναζεσταμένα.

Τα μακαρόνια είναι υδατάνθρακες οι οποίοι όταν μεταβολίζονται εκτοξεύουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ωστόσο, όταν παγώσουν αλλάζει η χημική τους δομή σε «ανθεκτικό άμυλο» (resistant starch). Και έτσι τα μακαρόνια γίνονται λιγότερο παχυντικά καθώς η γλυκόζη που απελευθερώνουν τα ανθεκτικά άμυλα είναι πολύ πιο ελεγχόμενη. Ουσιαστικά αυξάνουν τη γλυκόζη στο αίμα κατά 50% λιγότερο σε σχέση με τα ζεστά και αχνιστά. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μακαρόνια στον φούρνο με φέτα, ντομάτα και βασιλικό.

Τέλος, τα κρύα και ξαναζεσταμένα μακαρόνια ο οργανισμός μας τα αντιμετωπίζει περισσότερο σαν φυτικές ίνες και λιγότερο σαν υδατάνθρακες.

Μειώστε τις θερμίδες των μακαρονιών στο μισό με αυτό το μαγειρικό κολπάκι

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share