Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Καθηγητής Γουργουλιάνης: Τα 2 συμπτώματα που φωνάζουν ότι είσαι θετικός στον Κένταυρο

Μεγάλη προσοχή!

2 Νοεμβρίου 2022 08:54
Καθηγητής Γουργουλιάνης: Τα 2 συμπτώματα που φωνάζουν ότι είσαι θετικός στον Κένταυρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη, καθηγητή Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η μετάλλαξη Omicron του κορωνοϊού δεν είναι πιο θανατηφόρα από άλλες παραλλαγές του ιού.

Μεγάλη προσοχή: Πολύ άσχημη εξέλιξη για τα εμβόλια του κορωνοϊού…

Η επιφύλαξή του έγκειται στο γεγονός ότι ακόμα δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως σίγουροι, για το πώς θα συμπεριφερθεί η «Κένταυρος», αν εντοπιστεί μαζί με την Όμικρον 5.

Καθηγητής Γουργουλιάνης: Τα 2 συμπτώματα που φωνάζουν ότι είσαι θετικός στον Κένταυρο

«Η υπομετάλλαξη της ΌμικρονΚένταυρος” εντοπίστηκε για πρώτη φορά την 1η Μαΐου στην Ινδία. Βλέπω ότι η “Κένταυρος” ακολουθεί την πορεία και των άλλων υποπαραλλαγών της Όμικρον. Είναι, δηλαδή και αυτή πολύ μεταδοτική, χωρίς ακόμα να ξέρουμε απόλυτα το μέγεθος της μεταδοτικότητάς της, αλλά, με μία επιφύλαξη, βλέπουμε ότι δεν είναι περισσότερο θανατηφόρα. Αν ήταν πολύ θανατηφόρα, θα έπρεπε στην Ινδία τώρα να γινόταν χαμός. Θυμόμαστε τι έγινε στη συγκεκριμένη χώρα με θανάτους το 2020 και το 2021», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Γουργουλιάνης.

Σύμφωνα με τον κ. Γουργουλιάνη οι υπομεταλλάξεις της Όμικρον, στις οποίες περιλαμβάνεται και η «Κένταυρος», δείχνουν να έχουν τα ίδια ελαφρά συμπτώματα. Ποια είναι τα δύο συμπτώματα της Κένταυρος; Ο πυρετός και ο πονοκέφαλος. «Ξέρουμε ότι οι Όμικρον και όλες οι υπομεταλλάξεις της χτυπάνε το ανώτερο αναπνευστικό και κάνουν ελαφρά συμπτώματα. Η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών κάνουν μία ή δύο ημέρες πυρετό, παρουσιάζουν λίγο πονοκέφαλο και μετά όλα καλά. Νομίζω ότι τα ίδια ελαφρά συμπτώματα θα παρουσιάσει και η νέα μετάλλαξη της Όμικρον, η “Κένταυρος”», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γουργουλιάνης.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share