Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Η Δέσποινα βοηθάει γυναίκες που υποφέρουν να ονειρευτούν ξανά

Η Υπεύθυνη Νομικών Υπηρεσιών της ΔΙΟΤΙΜΑ κάνει μία δουλειά γεμάτη δυσκολίες αλλά και στιγμές μεγάλης χαράς

26 Οκτωβρίου 2022 10:46
Η Δέσποινα βοηθάει γυναίκες που υποφέρουν να ονειρευτούν ξανά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Δέσποινα Τσούμα έχει αφιερώσει τη ζωή της στην κοινωνία των πολιτών. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργάζεται ως Υπεύθυνη Νομικών Υπηρεσιών της ΔΙΟΤΙΜΑ και αγωνίζεται για την εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα. Για το δικαίωμα κάθε γυναίκας στην ασφάλεια, τη δικαιοσύνη και την ελευθερία.

panadol

Αυτό που κάνει είναι κάτι παραπάνω από μία απλή δουλειά. Γιατί πρέπει πάση θυσία να βοηθήσει αυτές τις γυναίκες να ξεφύγουν από το κακοποιητικό τους περιβάλλον. Να τους συμπαρασταθεί, να τους προσφέρει νομική βοήθεια και οτιδήποτε άλλο έχουν ανάγκη.

Και μέσα σ’ όλα αυτά πρέπει να δείχνει πάντα δυνατή. Να μην εμπλέκεται συναισθηματικά. Κάτι που δεν είναι πάντα εφικτό. Τα περιστατικά που διαχειρίζεται λειτουργούν επιβαρυντικά. Αναπόφευκτα, η Δέσποινα μοιράζεται ένα μέρος του τραύματος και του πόνου που νιώθουν αυτές οι γυναίκες. Κι ο πόνος αυτός συσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου.

panadol

Αλλά η δουλειά της Δέσποινας στη ΔΙΟΤΙΜΑ δεν έχει μόνο δυσκολίες. Έχει και χαρούμενες στιγμές, όπως ομολογεί. «Είναι δύσκολη αλλά και πολύ ανταποδοτική η δουλειά που κάνουμε. Είναι πολύ δύσκολη αλλά είναι εξίσου μεγάλη χαρά όταν βλέπεις την ίδια γυναίκα που όταν ήρθε να σε βρει ντρεπόταν να πει το όνομά της, μετά από δύο μήνες να μπορεί να ονειρεύεται τη ζωή της».

panadol

H αφοσίωση και η αυταπάρνηση που επιδεικνύει καθημερινά η Δέσποινα δείχνει ακριβώς πόσο δυνατός άνθρωπος είναι. Ακόμα όμως και αυτοί οι άνθρωποι είναι φορές που έχουν ανάγκη μία δυνατή λύση.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share