Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Ώρα να κάψεις το λίπος από μηρούς και γοφούς: 15 εύκολες ασκήσεις για να απαλλαγείς και να μεταμορφώσεις το σώμα σου (video)

Εσύ ξέρεις τα αμέτρητα οφέλη της γυμναστικής;

20 Οκτωβρίου 2022 10:53
Ώρα να κάψεις το λίπος από μηρούς και γοφούς: 15 εύκολες ασκήσεις για να απαλλαγείς και να μεταμορφώσεις το σώμα σου (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κάυση λίπους δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Το μυστικό κρύβεται σε απλές κινήσεις που πρέπει να εντάξουμε στη καθημερινότητα μας. Η τακτική άσκηση θα σε βοηθήσει στην προσπάθεια να μειώσεις το λίπος, ωστόσο η σωστή άσκηση θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματική.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Φτιάξτε το σε 5 λεπτά, καταναλώστε το για 5 μέρες και χάστε έως και 5 κιλά!

Δεν χρειάζεται κάποια τρομερή αλλαγή. Το μόνο που χρειάζεται είναι πειθαρχεία και πείσμα.

Ασκήσεις για τα μπούτια:

Δείτε το βίντεο με τις ασκήσεις

«Διαλειμματική»: Τι είναι η δίαιτα του «Πολεμιστή» και πώς ακολουθείται

Η Δίαιτα του Πολεμιστή (Warrior Diet) είναι γενικά ένας τρόπος διατροφής που κάνει κύκλους παρατεταμένων περιόδων ελάχιστης πρόσληψης τροφής με μικρά παράθυρα υπερκατανάλωσης τροφής. Έχει προωθηθεί ως ένας αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε βάρος και να βελτιώσετε τα επίπεδα ενέργειας. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί υγείας υποστηρίζουν ότι αυτή η μέθοδος νηστείας είναι ακραία και περιττή.

Πώς γίνεται η Δίαιτα του Πολεμιστή

Οποιοσδήποτε ξεκινά τη Δίαιτα του Πολεμιστή θα πρέπει να ακολουθήσει ένα αρχικό πλάνο τριών φάσεων σε αντίστοιχες εβδομάδες “για την βελτίωση της ικανότητας του σώματος να χρησιμοποιεί λίπος για ενέργεια”.

Φάση 1 (πρώτη εβδομάδα): Αποτοξίνωση

διαλειμματικη-διαιτα-πολεμιστη-2-9

Φάτε πολύ λίγο για 20 ώρες την ημέρα χυμούς λαχανικών, καθαρό ζωμό, γαλακτοκομικά προϊόντα (γιαούρτι, τυρί cottage), βραστά αυγά και ωμά φρούτα και λαχανικά.

Κατά τη διάρκεια της τετράωρης περιόδου υπερκατανάλωσης τροφής, φάτε μια σαλάτα με σάλτσα με λάδι και ξύδι, ακολουθούμενη από ένα μεγάλο ή πολλαπλά γεύματα φυτικών πρωτεϊνών (π.χ. φασόλια), δημητριακών χωρίς σιτάρι, μικρές ποσότητες τυριών και μαγειρεμένων λαχανικών.

Καφές, τσάι, νερό και μικρές ποσότητες γάλακτος μπορούν να καταναλωθούν όλη την ημέρα.

Φάση 2 (δεύτερη εβδομάδα): Υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος

Φάτε πολύ λίγο για 20 ώρες την ημέρα χυμούς λαχανικών, καθαρό ζωμό, γαλακτοκομικά προϊόντα (γιαούρτι, τυρί cottage), βραστά αυγά και ωμά φρούτα και λαχανικά.

Κατά τη διάρκεια της τετράωρης περιόδου υπερφαγίας το βράδυ, φάτε μια σαλάτα με σάλτσα με λάδι και ξύδι, ακολουθούμενη από άπαχη ζωική πρωτεΐνη, μαγειρεμένα λαχανικά και τουλάχιστον μια χούφτα ξηρούς καρπούς.

Δεν καταναλώνονται σπόροι ή άμυλα κατά τη φάση 2.

Φάση 3 (τρίτη εβδομάδα): “Ολοκληρώνοντας την απώλεια λίπους”

Αυτή η φάση περιστρέφεται μεταξύ περιόδων υψηλής πρόσληψης υδατανθράκων και υψηλών πρωτεϊνών.

1-2 ημέρες με πολλούς υδατάνθρακες
1-2 ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και λίγους υδατάνθρακες
1-2 ημέρες πάλι με πολλούς υδατάνθρακες
1-2 ημέρες πάλι με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και λίγους υδατάνθρακες

Τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες:

Φάτε πολύ λίγο για 20 ώρες την ημέρα χυμούς λαχανικών, καθαρό ζωμό, γαλακτοκομικά προϊόντα (γιαούρτι, τυρί cottage), βραστά αυγά και ωμά φρούτα και λαχανικά.

Κατά τη διάρκεια της τετράωρης περιόδου υπερκατανάλωσης τροφής, φάτε μια σαλάτα με σάλτσα με λάδι και ξύδι, ακολουθούμενη από μαγειρεμένα λαχανικά, μικρές ποσότητες ζωικών πρωτεϊνών και έναν κύριο υδατάνθρακα όπως καλαμπόκι, πατάτες, ζυμαρικά, κριθάρι ή βρώμη.

Τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, αλλά λίγους υδατάνθρακες:

Φάτε λίγο για 20 ώρες την ημέρα χυμούς λαχανικών, καθαρό ζωμό, γαλακτοκομικά προϊόντα (γιαούρτι, τυρί cottage), βραστά αυγά και ωμά φρούτα και λαχανικά.

Κατά τη διάρκεια της τετράωρης περιόδου υπερκατανάλωσης το βράδυ, φάτε μια σαλάτα με σάλτσα με λάδι και ξύδι, ακολουθούμενη από 227-454 γραμμάρια ζωικής πρωτεΐνης με μια μερίδα μαγειρεμένων, μη αμυλούχων λαχανικών.

Αν και τα δημητριακά ή τα άμυλα δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της φάσης 3 υπερκατανάλωσης τροφής, μια μικρή ποσότητα φρέσκων τροπικών φρούτων μπορεί να καταναλωθεί ως επιδόρπιο.

Λάβετε υπόψη ότι τα μεγέθη των μερίδων στη Δίαιτα του Πολεμιστή είναι ασαφή και δεν υπάρχει καθορισμένος περιορισμός θερμίδων. Ο Hofmekler συνιστά την λήψη πολυβιταμίνης καθημερινά μαζί με άλλα συμπληρώματα, όπως τα προβιοτικά και τα αμινοξέα, ως μέρος αυτού του σχεδίου διατροφής.

Όσοι κάνουν τη Δίαιτα του Πολεμιστή ενθαρρύνονται επίσης να ενσωματώσουν στο πρόγραμμά τους την άσκηση, συμπεριλαμβανομένης της προπόνησης ενδυνάμωσης και ταχύτητας, για την προώθηση της απώλειας λίπους και την ενυδάτωση με άφθονο νερό όλη την ημέρα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share