Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022

Πες αντίο στο γκριζάρισμα των μαλλιών με πατάτα και 1 ακόμα υλικό

Το φυσικό κόλπο που θα αναζωογονήσει τα μαλλιά σας

3 Οκτωβρίου 2022 11:58
Πες αντίο στο γκριζάρισμα των μαλλιών με πατάτα και 1 ακόμα υλικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν θέλεις να διατηρήσεις το φυσικό σκούρο χρώμα των μαλλιών σου και σε αγχώνει το γκριζάρισμα, τη λύση θα τη βρεις σε ένα πάμφθηνο υλικό που υπάρχει σε κάθε κουζίνα.

Ο λόγος για τις πατάτες και συγκεκριμένα για τις φλούδες από τις πατάτες που πλέον δεν θα τις πετάς στα σκουπίδια αλλά θα τις βράζεις με νερό και θα κάνεις ένα πατατόζουμο. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με τη πατάτα για τα σπασμένα γυαλιά.

Αυτό το υγρό περιέχει βασικές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που ενδυναμώνουν τα μαλλιά ενώ παράλληλα τους χαρίζουν πιο έντονο χρώμα και κάνει θαύματα ειδικά στα σκούρα μαλλιά.

Υλικά

  • Φλούδες από 4 πατάτες
  • 2 λίτρα νερό

Οδηγίες

  • Προσθέτετε τις φλούδες από τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τα δυο λίτρα νερό.
  • Τις αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά και περιμένετε μέχρι να κρυώσουν και να φτάσουν σε μια ανεκτή θερμοκρασία.
  • Στραγγίζετε το υγρό και το αφήνετε στην άκρη σε ένα γυάλινο δοχείο για εφαρμογή.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

  • Ξεπλένετε τα μαλλιά σας όπως συνήθως και εφαρμόζετε το νερό πατάτας κάνοντας απαλό μασάζ.
  • Μπορείτε να το εφαρμόσετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού για πιο εύκολη χρήση και το αφήνετε να σταθεί για 20 λεπτά.
  • Ξεπλένετε τα μαλλιά σας με άφθονο νερό και το χρησιμοποιείτε τρεις φορές την εβδομάδα.

Πες αντίο στο γκριζάρισμα των μαλλιών με πατάτα και 1 ακόμα υλικό

Ελάχιστοι το γνωρίζουν: Ο τρομερός λόγος για τον οποίο πρέπει να τρώτε τη φλούδα από τις πατάτες (video)

Είναι συνήθεια όλων να αφαιρούν τη φλούδα από τις πατάτες. Αυτό που όμως όλοι αγνοούν είναι πως η φλούδα είναι πάντα καλύτερη προς κατανάλωση. Είτε μιλάμε για πατάτες ή για γλυκοπατάτες, η φλούδα είναι πάντα η καλύτερη επιλογή.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Κάν' το μόνος σου: 2 τρόποι για να μετατρέψεις μία πατάτα στο πιο νόστιμο ορεκτικό σε 5 λεπτά!

Η φλούδα πατάτας έχει 3 γραμμάρια πρωτεΐνης, 5 γραμμάρια φυτικών ινών (το εσωτερικό της πατάτας μόλις 2 γραμμάρια) και βιταμίνη του συμπλέγματος Β ενώ η φλούδα περιέχει περισσότερη Β6 σε σχέση με το εσωτερικό.

Κι όχι μόνο, η εξωτερική στοιβάδα της πατάτας αλλά και στα περισσότερα φρούτα και λαχανικά, περιέχει αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες που χάνεις όταν την αφαιρείς. Τα στοιχεία αυτά μπορούν να προστατεύσουν τα κύτταρα από βλάβες που θα μπορούσαν να οδηγήσαν σε καρκίνο ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν το ανοσοποιητικό και μειώνουν την φλεγμονή.

Αν πάλι μιλάμε για την φλούδα μόνη της, δες το παρακάτω βίντεο για να φτιάξεις το πιο περίεργο αλλά τέλειο σνακ.

Το λάθος που κάνουν όλοι: Ο σοβαρός κίνδυνος όταν αποθηκεύετε τις πατάτες στο ίδιο μέρος με τα κρεμμύδια

Μαγειρικά οι πατάτες ταιριάζουν με τα κρεμμύδια. Ωστόσο υπάρχει σοβαρός λόγος για να μην φυλάτε τις πατάτες δίπλα στα κρεμμύδια για την αποθήκευση τους. Από την άλλη πλευρά καλό θα ήταν να τις βάζετε δίπλα σε ένα μήλο.

Το πρόβλημα λοιπόν με τα δύο αυτά λαχανικά είναι ότι τα κρεμμύδια είναι περισσότερο “υγρά”από τις πατάτες και ανήκουν στα λαχανικά που εκπέμπουν αιθυλένιο το οποίο επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης και επομένως κάνει τις πατάτες να σαπίζουν ποιο γρήγορα.

Διαβάστε επίσης: Για καλοφαγάδες: Πατάτες φούρνου με σκόρδο και δεντρολίβανο που γίνονται σαν λουκούμι

Και ενώ τα κρεμμύδια πρέπει να αποφεύγουμε να τα βάζουμε μαζί με τις πατάτες, τα σκόρδα δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα!

Οι πατάτες αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της μεσογειακής και ευρωπαϊκής διατροφής και ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα, είναι εξαιρετικά ωφέλιμες όταν καταναλώνονται βραστές ή ψητές, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, κάλιο και βιταμίνη C.

Υπάρχει ωστόσο μία συνθήκη που μπορεί να μετατρέψει τις πατάτες από αγαπημένη λιχουδιά σε δηλητήριο για τον οργανισμό. Όταν οι πατάτες έχουν πρασινίσει και έχουν βάλει φύτρες λόγω της παρατεταμένης παραμονής τους στον ήλιο, τη ζέστη και την υγρασία, δεν πρέπει να καταναλώνονται καθώς μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες στον οργανισμό.

πατατα-κινδυνοσ-δηλητηριασησ-30-9

Σύμφωνα με την λέκτορα στη γεωπονική σχολή του Πανεπιστήμιου Nottingham Trent, αν φάμε μεγάλη ποσότητα από τις ώριμες αυτές πατάτες μπορεί να εμφανίσουμε συμπτώματα δηλητηρίασης, όπως για παράδειγμα ναυτία, διάρροια, τάση για εμετό, κράμπες στο στομάχι, πονοκέφαλο και ζαλάδα.

Όπως εξηγεί, το φως του ήλιου και η ζέστη πυροδοτούν την παραγωγή σολανίνης (solanine), μιας πικρής δηλητηριώδους χημικής ουσίας. Μάλιστα, η φλούδα και οι μίσχοι της πατάτας την περιέχουν σε υψηλά επίπεδα.

Αν και το πράσινο χρώμα στη φλούδα της πατάτας είναι ένδειξη ύπαρξης χλωροφύλλης (η οποία δεν είναι τοξική), ωστόσο η παρουσία της δείχνει και συγκεντρώσεις σολανίνης. Η νευροτοξίνη αυτή που παράγεται στο πράσινο τμήμα της πατάτας, είναι ένα μέρος της άμυνας του φυτού απέναντι στις ασθένειες, τα έντομα και τα παράσιτα.

Μπορείτε, φυσικά, να καθαρίσετε τις πατάτες και να πετάξετε τα μέρη αυτά, αλλά και πάλι θα έχουν μια ελαφριά πικρή γεύση. Συμβουλεύει αντί να τις καταναλώσετε, να τις φυτέψετε σε μια γλάστρα και να απολαύσετε τις νέες πατάτες που θα σας δώσουν.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share