Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φθινοπωρινή γρίπη: 4 βήματα για την αναχαιτίσεις

Προσοχή!

30 Σεπτεμβρίου 2022 11:42
Φθινοπωρινή γρίπη: 4 βήματα για την αναχαιτίσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο εφιάλτης αυτής της εποχής είναι ένας και λέγεται… γρίπη! Η αλλαγή του καιρού και η μετάβαση στο Χειμώνα διευκολύνει τα κρυολογήματα που ταλαιπωρούν μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού αυτή την περίοδο.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Φθινοπωρινή γρίπη: 3 σπιτικά γιατροσόφια με μέλι για την άμεση αντιμετώπισή της

Υπάρχουν ωστόσο κάποιοι τρόποι να αμυνθούμε με φυσικούς τρόπους απέναντι στις αλλαγές του καιρού και τα μικρόβια που κυκλοφορούν ανάμεσα μας, δυναμώνοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα και αποφεύγοντας τις κακοτοπιές και τις παγίδες.

Φθινοπωρινή γρίπη: 4 βήματα για την αναχαιτίσεις - Δώστε βάση!

1. Καθαρά χέρια!

Η γρίπη και οι ιώσεις μεταδίδονται συνήθως με άμεση επαφή ή ακόμη και με το άγγιγμα συσκευών όπως το τηλέφωνο, το τηλεχειριστήριο ή και τα κλειδιά.

2. Βιταμίνες

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι ο σωστός τρόπος διατροφής για να απορροφήσει ο οργανισμός τις βιταμίνες που χρειάζεται. Κάποιο πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής ωστόσο μπορεί να βοηθήσει το σώμα να θωρακιστεί ακόμα καλύτερα.

3. Καθαρό αεράκι…

Μη ξεχνάς επίσης να αερίζεις συχνά το χώρο ώστε να ανανεώνεται ο αέρας και να μην ανακυκλώνεται. Γι΄αυτό κλείσε το κλιματιστικό και άσε το αεράκι από τα ανοιχτά παράθυρα να κάνει τη δουλειά του…

4. Γυμναστική

Η δραστηριότητα διευκολύνει τη σωστή κυκλοφορία του αίματος και βοηθά τον οργανισμό να θωρακιστεί απέναντι σε λοιμώξεις.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share