Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Σταματήστε το αμέσως! Αν κάνεις αυτό την ώρα του ντους μάθε πως απαγορεύεται

Μεγάλη προσοχή!

17 Σεπτεμβρίου 2022 17:46
Σταματήστε το αμέσως! Αν κάνεις αυτό την ώρα του ντους μάθε πως απαγορεύεται
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι πιθανότατα έχουμε ακούσει τη ότι η ούρηση στο ντους μπορεί να βοηθήσει να σώσουμε το περιβάλλον. Οι ερευνητές συνεχίζουν να μας εντυπωσιάζουν με αριθμούς σχετικά με το πόσο νερό θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε εάν κάναμε 2 εργασίες ταυτόχρονα στο ντους μας.

Δείτε επίσης: Δηλητηρίαση της μούχλας: Τι είναι και πώς θα προφυλαχτείτε

Ωστόσο, οι γιατροί βλέπουν αυτή τη φαινομενικά αθώα συνήθεια από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία και ανακαλύψαμε γιατί αντιμετωπίζουν την ούρηση στο ντους με ανησυχία.

Η ούρηση στο ντους φαίνεται σαν μια έξυπνη ιδέα για πολλούς

Μάλλον όλοι το κάνουμε κατά καιρούς χωρίς να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή αλλά αναρωτιόμαστε αν είναι τελικά σωστό. Για τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, δεν είναι μόνο καλό – είναι απολύτως καλό για τον πλανήτη επειδή εξοικονομεί νερό από το καζανάκι της τουαλέτας.

Εκτός από την εξοικονόμηση νερού, ωστόσο, οι άνθρωποι αναρωτιούνται αν είναι ασφαλής ή υγιεινή η ούρηση στο ντους. Παρά την κοινή πεποίθηση, τα ούρα δεν είναι αποστειρωμένα και εδώ είναι μία από τις πολλές ανησυχίες που εκφράζουν οι γιατροί.

Η κύστη σας μπορεί να εκπαιδευτεί με λάθος τρόπο

Σταματήστε το αμέσως! Αν κάνεις αυτό την ώρα του ντους μάθε πως απαγορεύεται

Όταν ουρούμε στο ντους με τον ήχο του τρεχούμενου νερού, μπορεί κατά λάθος να μαθαίνουμε να ουρούμε όταν εμφανίζεται ο ήχος αυτός. Αν ουρήσετε στο ντους ή ανοίξετε τη βρύση ή ανοίξετε το ντους και μετά καθίσετε στην τουαλέτα για να ουρήσετε ενώ τρέχει το ντους, δημιουργείτε μια συσχέτιση στον εγκέφαλο μεταξύ του ήχου του τρεχούμενου νερού και της ανάγκης να ουρήσετε.

Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό ως Παβλοβιανό φαινόμενο, το οποίο είναι μια αντανακλαστική απόκριση σε κάποιον εξωτερικό ήχο ή ερέθισμα. Αυτό μπορεί να μην είναι τεράστιο πρόβλημα για όλους, αλλά «για άτομα με κάθε είδους δυσλειτουργία του πυελικού εδάφους, αυτό θα μπορούσε να συμβάλει στη διαρροή ούρων όταν έχετε την επιθυμία να χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα.

Η κύστη σας μπορεί να μην είναι προετοιμασμένη για αυτό ανατομικά

Η ούρηση στο ντους αποδεικνύεται ότι είναι δυνητικά επιβλαβής για τις γυναίκες. Η βασική λεπτομέρεια είναι ότι μπορεί να μην αδειάζετε αποτελεσματικά την ουροδόχο κύστη σας. Οι γυναίκες δεν μπορούν να χαλαρώσουν πλήρως τους πυελικούς μύες όταν προσπαθούν να ουρήσουν σε όρθια θέση. Οι άνδρες έχουν έναν προστάτη για να στηρίζει την ουροδόχο κύστη τους, που σημαίνει ότι η όρθια θέση ενώ ουρούν είναι εντάξει.

Αλλά οι γυναίκες δεν έχουν αυτή την πρόσθετη υποστήριξη, επομένως η ούρηση σε όρθια ή αιωρούμενη θέση δεν είναι φυσική και προκαλεί την κύστη να αδειάζει σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που χρειάζονται. Το να αιωρείστε πάνω από την τουαλέτα, όπως το να στέκεστε στο ντους, σημαίνει ότι οι μύες δεν θα χαλαρώσουν και ο μηχανισμός της εγκράτειας πρέπει πάλι να πιεστεί.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share