Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022

«Πονοκέφαλος» για πολλές γυναίκες: Κόλλησε τσίχλα στα μαλλιά σας; Αντιμετωπίστε το στη στιγμή!

Απίθανο κόλπο!

13 Σεπτεμβρίου 2022 12:40
«Πονοκέφαλος» για πολλές γυναίκες: Κόλλησε τσίχλα στα μαλλιά σας; Αντιμετωπίστε το στη στιγμή!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχει τύχει πολλές φορές να μασάμε τσίχλα και κατα λάθος να πέσει στα μαλλιά μας, ειδικά αν είναι μακριά ή να τύχει να κολλήσει κάπως αλλιώς στα μαλλιά μας.

Παράλληλα, δείτε πως θα αποκτήσετε λαμπερά μαλλιά με μηλόξυδο

Όσες φορές τυχαίνει, οι περισσότερες κοπέλες αγχώνονται και κάποιες αναγκάζονται να κόψουν τη συγκεκριμένη τούφα, ενώ δεν υπάρχει λόγος, αφού υπάρχει αποτελεσματικό κόλπο που θα σας απαλλάξει εύκολα και ανώδυνα.

Το μυστικό κρύβεται στη μαγιονέζα!

Η μαγιονέζα συνοδεύει τα φαγητά μας και πολλές από τις σαλάτες. Όμως εκτός από την κουζίνα, έχει κι άλλες χρήσεις, όπως να βγάλει τη τσίχλα από τα μαλλιά.

Ναι καλά διαβάσατε! Πάρτε λίγη μαγιονέζα με τα χέρια σας και βάλτε την στο σημείο που έχει κολλήσει η τσίχλα. Τρίψτε για λίγη ώρα και σιγά-σιγά η τσίχλα θα φύγει. Στη συνέχεια πλύντε τα μαλλιά σας με σαμπουάν για να απομακρυνθούν όποια υπολείμματα έχουν μείνει αλλά και για να διώξετε τη μυρωδιά της μαγιονέζας.

μαγιονεζα-τσιχλα-μαλλια-13-9

Στρες: Πόσα αποκαλύπτουν τα μαλλιά για την ψυχική διάθεση - Θα εκπλαγείτε

Στο άμεσο μέλλον, τα… μαλλιά μας ίσως είναι αυτά που θα μπορούν να μαρτυρήσουν πολλά για την ψυχική μας υγεία, υποστηρίζει μια ομάδα ερευνητών, που εντόπισε έναν πιθανό συσχετισμό μεταξύ των μαλλιών και του στρες που νιώθουμε. Με την ευκαιρία, δείτε 5+1 βήματα για άμεση αντιμετώπιση και ανακούφιση από το πρήξιμο στη κοιλιά.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ισλανδίας, το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Μέξικο Σίτι και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δρέσδης ανακάλυψαν ότι τα μαλλιά ίσως είναι σε θέση να αποκαλύψουν τα επίπεδα του στρες που βιώνει ένας άνθρωπος στη ζωή του. Τα νέα ερευνητικά συμπεράσματα δημοσιεύθηκαν στο PLOS Global Public Health.

Η ομάδα μελέτης ανέλυσε δεδομένα από δείγματα μαλλιών 881 γυναικών από διάφορες περιοχές του Μεξικό, καθώς και 398 γυναικών από την Ισλανδία. Κανένα δείγμα δεν κόπηκε στο αρχικό στάδιο, καθώς οι ερευνητές ήθελαν να μελετήσουν και τη ρίζα, ενώ στη συνέχεια κάθε τρίχα κόπηκε σε μήκος 3 εκατοστών.

Σημειώνεται ότι τα μαλλιά μακραίνουν κατά μέσο όρο 1 εκατοστό κάθε μήνα, επομένως τα τρία εκατοστά που κράτησαν οι μελετητές αποκάλυπταν στοιχεία για το τελευταίο τρίμηνο. Κάθε εθελόντρια συμπλήρωσε, επιπλέον, ένα ερωτηματολόγιο, δίνοντας πληροφορίες σχετικά με το στρες που ένιωσε ότι βίωσε τους τελευταίους τρεις μήνες.

Οι ερευνητές ήθελαν να διαπιστώσουν κατά πόσο η κορτιζόλη, γνωστή και ως «ορμόνη του στρες», που εκκρίνεται στα επινεφρίδια, ανιχνεύεται και στα μαλλιά. Αφού επιβεβαίωσαν την παρουσία κορτιζόλης στις τρίχες των μαλλιών, οι ερευνητές θέλησαν, σε δεύτερο στάδιο, να ανακαλύψουν κατά πόσο αυτές οι ποσότητες σχετίζονταν με τα επίπεδα στρες που ένιωθαν οι άνθρωποι.

Αφότου εξέτασαν τα δείγματα μαλλιών και ανέλυσαν τις απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο, οι μελετητές χώρισαν τα αποτελέσματα σε 5 ομάδες, που αντικατόπτριζαν τα επίπεδα άγχους των συμμετεχουσών, διαχωρίζοντας τις ομάδες με αριθμητικές βαθμολογίες.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν, τελικά, έναν συσχετισμό ανάμεσα στα επίπεδα άγχους που ανέφεραν οι εθελόντριες και τις ποσότητες κορτιζόλης που βρέθηκαν στα δείγματα των μαλλιών τους – όσο πιο πολύ στρες βίωναν, τόση πιο πολλή κορτιζόλη εντοπιζόταν στα μαλλιά τους.

Στα συμπεράσματά τους, οι μελετητές εξέφρασαν την πεποίθηση ότι τα νέα ευρήματα υποδεικνύουν πως τα επίπεδα κορτιζόλης των μαλλιών θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ένας σημαντικός βιοδείκτης, που αποκαλύπτει τα επίπεδα στρες που βίωσε κάποιος στο πρόσφατο παρελθόν. Επεσήμαναν, τέλος, ότι για να εξαχθούν πιο ασφαλή συμπεράσματα, μια τέτοια έρευνα θα έπρεπε να λάβει υπόψη της και άλλους παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την παραγωγή κορτιζόλης στον οργανισμό, όπως η χρήση ορισμένων φαρμάκων ή η ύπαρξη καλοηθών όγκων.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share