Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Κρυφός σύμμαχος» για το σώμα: Η θαυματουργή κανέλα στον καφέ σας και τα τρομερά της οφέλη

Δεν θα το πιστεύετε!

29 Αυγούστου 2022 16:25
«Κρυφός σύμμαχος» για το σώμα: Η θαυματουργή κανέλα στον καφέ σας και τα τρομερά της οφέλη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό με γλυκιά γεύση που συνοδεύει πολλά φαγητά και ποτά. Συνήθως την βάζουμε στον καφέ για μια έξτρα γεύση αλλά δεν γνωρίζαμε ότι έχει πολλά οφέλη στην υγεία!

Αυτοί είναι οι λόγοι που πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά κανέλα και το καλύτερο είναι να την καταναλώνετε το πρωί στον καφέ σας. Ακόμα, αν την συνδυάσετε με μέλι, τότε θα δείτε ακόμα περισσότερες αλλαγές στο σώμα και στον οργανισμό σας.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού του κανέλα σε ζεστό καφέ είναι αρκετό για το σώμα για να αντιμετωπίσει τους ιούς και τα βακτήρια.

Διεγείρει τον εγκέφαλο

Βελτιώνει τη μνήμη, σας κρατά σε εγρήγορση και είστε ποιο συγκεντρωμένοι πλέον.

Μειώνει το σάκχαρο του αίματος και τα επίπεδα χοληστερόλης

μελι-καφε-κανελα-29-8

Η τακτική χρήση της κανέλας μπορεί να σας προστατεύσει από διαβήτη και τη χοληστερίνη. Μπορεί να χρειάζεστε μόνο 6 γραμμάρια ανά ημέρα.

Μειώνει τους πόνους της περιόδου

Ως εκ τούτου, οι γυναίκες που έχουν επώδυνο έμμηνο κύκλο πρέπει να προσθέτουν περισσότερη κανέλα στα ποτά και τα τρόφιμα τους.

Βελτιώνει την κυκλοφορία και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας

Ένα ζεστό ρόφημα, για παράδειγμα πίνοντας καφέ με ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού κανέλα, θα μπορέσετε να ανακτήσετε την ενέργειά σας και θα βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους ανθρώπους που έχουν πάντα κρύα πόδια και χέρια.

Απίστευτο: Δείτε τι θα σας συμβεί αν τρώτε καθημερινά μέλι και κανέλα

Μέλι και κανέλα: Διεγείρει την έκκριση ινσουλίνης και την επακόλουθη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα, δρώντας προληπτικά κατά του διαβήτη τύπου 2. Επίσης φαίνεται ότι αυξάνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, κρατώντας μας σε εγρήγορση και ενισχύοντας τη μνήμη.

Είναι εξαιρετική πηγή θρεπτικών στοιχείων, όπως μαγγάνιο, σίδηρο, ασβέστιο και φυτικές ίνες. Όταν όμως καταναλώνουμε καθημερινά κανέλα και σε μεγάλες ποσότητες θα πρέπει να επιλέγουμε την κανέλα Κεϋλάνης και όχι την κασσία και αυτό εξαιτίας της κουμαρίνης που περιέχεται σε μεγάλο ποσοστό στην κασσία.

Παράλληλα διαβάστε ποια σοβαρή ασθένεια εξουδετερώνη ο συνδυασμός της μαγειρικής σόδας και του μελιού.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share