Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024

Τα μάτια σας... 14: Αφήνετε τις πατάτες μέσα στη σακούλα τους; Ο μεγάλος κίνδυνος που διατρέχετε!

Μην το ξανακάνετε ποτέ!

19 Αυγούστου 2022 13:33
Τα μάτια σας... 14: Αφήνετε τις πατάτες μέσα στη σακούλα τους; Ο μεγάλος κίνδυνος που διατρέχετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σίγουρα οι πατάτες αποτελούν ένα από τα βασικότερα τρόφιμα που βρίσκονται σχεδόν σε κάθε σπίτι, και ο λόγος είναι ότι υπάρχουν δεκάδες τρόποι μαγειρέματός τους.

Αποτελούν ένα φαγητό ιδανικό για κάτι γρήγορο αλλά και υγιεινό ιδιαίτερα, αν μαγειρευτεί με τον κατάλληλο τρόπο. Γι’ αυτό το λόγο όλοι μας συνηθίζουμε να προμηθευόμαστε τις πατάτες σε μεγάλες ποσότητες και να τις αποθηκεύουμε στην κουζίνα ή την αποθήκη μας.

Δείτε επίσης: Μεγάλη προσοχή: Αν δείτε αυτό στις πατάτες πρέπει να τις πετάξετε αμέσως!

Τι γίνεται όμως όταν ο καιρός περνάει και δεν έχουμε προλάβει να τις μαγειρέψουμε; Αρχίζουν να βγάζουν φύτρες και να μαλακώνουν. Προκειμένου να αποφύγετε αυτή την κατάσταση και να τις διατηρήσετε φρέσκες για όσο το δυνατόν περισσότερο, ακολουθήστε τις παρακάτω απλές συμβουλές. Εκτός από αυτές όμως, μην ξεχνάμε πως υπάρχουν και πολλά κόλπα σχετικά με την αποθήκευση και τη συντήρησή τους, δείτε εδώ το κόλπο με το μήλο.

πατατεσ-κινδυνοσ-υγεια-19-8

Απέφυγε την απευθείας επαφή της πατάτας με το τσιμέντο ή την αποθήκευσή της σε νάιλον σακούλες. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τις τοποθετήσεις μέσα σε μια χάρτινη σακούλα, όπου οι πατάτες θα μπορούν να «αναπνέουν».

Μην τις αποθηκεύεις στο ψυγείο. Με τον λανθασμένο αυτό τρόπο διατήρησης το άμυλο μετατρέπεται σε γλυκόζη, με αποτέλεσμα η γεύση και η υφή τους να μην είναι ικανοποιητικές μετά το μαγείρεμα.

Για την καλύτερη διατήρησή τους προτίμησε να τις αποθηκεύσεις σε ένα ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος. Η αποθήκη του σπιτιού σου είναι μάλλον το ιδανικότερο μέρος για κάτι τέτοιο, ενώ αν δεν υπάρχει κάποιος χώρος που να συνδυάζει όλα αυτά, φρόντισε τουλάχιστον να τις τοποθετήσεις έστω σε ένα σημείο χωρίς φως.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share