Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ρίχνετε ελαιόλαδο στην ντομάτα; Δείτε τι θα συμβεί στον οργανισμό σας

Μεγάλη προσοχή

11 Αυγούστου 2022 16:46
Ρίχνετε ελαιόλαδο στην ντομάτα; Δείτε τι θα συμβεί στον οργανισμό σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλοί από εμάς όταν τρώμε ντομάτα συνηθίζουμε να ρίχνουμε ελαιόλαδο, ωστόσο δείτε τι συμβαίνει στον οργανισμό μας κατά την κατανάλωση τους. Παράλληλα, αν βάζετε τη σάλτσα ντομάτας στο φούρνο μικροκυμάτων μην το ξανακάνετε ποτέ!

Έρευνα του 2000 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Free Radical Biology and Medicine έδειξε ότι το ελαιόλαδο αύξησε την αντιοξειδωτική δράση του λυκοπενίου στις ντομάτες. Γεγονός που ο συνδυασμός των 2 δημιουργούν την τέλεια υπερτροφή και σημαντικό σύμμαχο και φίλο της υγείας μας.

Ελαιόλαδο στην ντομάτα

Προσοχή! Μην τρώτε κονσέρβα ντομάτας - Είναι επικίνδυνη για...

Οι ντομάτες σε όλες τις μορφές, είτε φρέσκια, είτε σε χυμό, είτε σε πελτέ, είναι ένα υλικό που βρίσκεται σε όλα τα σπίτια και χρησιμοποιείται σε πάμπολλα φαγητά. Έχουμε δει και άλλες φορές να αποδεικνύεται λάθος κάτι που για εμάς ήταν καθημερινό συνήθειο, για παράδειγμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε ντομάτα στη μαρουλοσαλάτα σας.

Αν στο σπίτι σας υπάρχουν κονσέρβες ντομάτας, τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τις πετάξετε γιατί βάζετε τον οργανισμό σας σε μεγάλο κίνδυνο. Γιατί όμως; Το εσωτερικό των περισσότερων κονσερβών περιέχει bisphenol-A (BPA), ένα συνθετικό οιστρογόνο που έχει συσχετιστεί με ασθένειες που σχετίζονται από αναπαραγωγικά προβλήματα, μέχρι καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και παχυσαρκία.

Προσοχή! Μην τρώτε κονσέρβα ντομάτας - Είναι επικίνδυνη για...

Δυστυχώς, η οξύτητα της ντομάτας προκαλεί τη διείσδυση του BPA στην τροφή, ενώ μελέτες δείχνουν ότι στους περισσότερους ανθρώπους ανιχνεύονται υψηλά επίπεδα γεγονός που επηρεάζει την παραγωγή σπέρματος και ενδέχεται να προκαλέσει χρωμοσωμικές βλάβες στα ωάρια των ζώων. Προτιμήστε, λοιπόν, τομάτες σε γυάλινα δοχεία ή σε χάρτινες συσκευασίες, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και το αναπαραγωγικό σας ασφαλές.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share