Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022

Πόνος στο στομάχι: Αυτό είναι το φυτό που θα σας ανακουφίσει

Το έλαιο της μέντας είναι γνωστό για μυοχαλαρωτικές του ιδιότητες

7 Αυγούστου 2022 09:41
Πόνος στο στομάχι: Αυτό είναι το φυτό που θα σας ανακουφίσει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η δυσφαγία και ο συχνός πόνος στο στομάχι είναι μια κατάσταση που εμφανίζουν ορισμένοι ασθενείς με διαταραχές του οισοφάγου.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Το φυτό που φέρνει τύχη στα ερωτικά: Θα σας «χτυπήσει» αμέσως την πόρτα

Επιπλέον, οι πόνοι στο στομάχι είναι συχνό πρόβλημα ακόμη και για ανθρώπους που δεν έχουν κάποιο μόνιμο πρόβλημα αλλά πιθανόν τρώνε ακατάστατα και κάνουν αρκετά λιπαρά γεύματα.

Υπάρχει ένα φυτό με μοναδικό άρωμα που μπορεί να σας κάνει να απαλλαγείτε από τους πόνους ή έστω να τους περιορίσετε αισθητά.

Ο λόγος για τη μέντα. Το έλαιο της μέντας είναι γνωστό για μυοχαλαρωτικές του ιδιότητες, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

Πόνος στο στομάχι: Αυτό είναι το φυτό που θα σας ανακουφίσει

Τα ευρήματα έδειξαν ότι η μέντα μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη των συμπτωμάτων με τη χαλάρωση των λείων μυϊκών ινών στον κατώτερο οισοφάγο.

Στο πλαίσιο της μελέτης οι ασθενείς που αντιμετώπιζαν δυσκολία στην κατάποση κατανάλωναν δύο δισκία μέντας πριν τα γεύματα και οι ασθενείς με πόνο στο στήθος τα κατανάλωναν όταν ήταν απαραίτητο.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα της μελέτης, Mohamed Khalaf, «οι ασθενείς που έλαβαν δισκία με έλαιο μέντας πριν το φαγητό αισθάνθηκαν καλύτερα μετά τα γεύματα από όσους δεν το έκαναν».

Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να συμβουλευόμαστε το γιατρό μας σε περίπτωση που αισθανόμαστε κάτι και η θεραπεία δεν μπορεί να είναι για όλους η ίδια.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share