Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Τύφλα» να 'χει η δίαιτα: Με αυτό το φυτό θα έχετε σίγουρα αποτελέσματα στο αδυνάτισμα!

Κάνει θαύματα!

4 Αυγούστου 2022 10:15
«Τύφλα» να 'χει η δίαιτα: Με αυτό το φυτό θα έχετε σίγουρα αποτελέσματα στο αδυνάτισμα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φυτό: Η λουίζα προέρχεται από τη Νότιο Αμερική και συγκεκριμένα από τη Χιλή και του Περού και καλλιεργείται για τα αρωματικά της φύλλα.

Έχει ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό, καθαρό, φρουτώδες άρωμα που μοιάζει με εκείνο του λεμονιού. Είναι ένα φαρμακευτικό λουλούδι που φροντίζει για την καλή μας υγεία με πολλούς τρόπους, ως αφέψημα ή λάδι, αφού τόσο τα άνθη, όσο και τα φύλλα της είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η Λουίζα είναι από τα πιο φημισμένα φαρμακευτικά βότανα στον κόσμο για την συμβολή της στο αδυνάτισμα, τη λιποδιάλυση, την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών και ως εκ τούτου στη μείωση της κυτταρίτιδας.

Η σωστή χρήση τους συμβάλλει στο εύκολο αδυνάτισμα χωρίς να χρειαστεί να καταφύγετε σε οδυνηρές δίαιτες. Τα ...μαγικά αυτά βότανα δεν είναι δυσεύρετα. Απεναντίας, μπορείτε να τα βρείτε στα περισσότερα σούπερ μάρκετ ή καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Η λουίζα βοηθά, σύμφωνα με το usay, στην αύξηση του μεταβολισμού και στη ρύθμιση της όρεξης. Δύο φλιτζάνια την ημέρα αρκούν για να νιώσετε την πείνα σας να μειώνεται. Εκτός από την αποτοξίνωση του οργανισμού έχει έντονες καταπραυντικές αλλά και αφροδισιακές ιδιότητες. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, το βότανο λουίζα, σε συνδυασμό με τα ω-3 λιπαρά οξέα, ενισχύει και τη μνήμη ενώ χαρίζει πνευματική διαύγεια.

Eάν έχετε αυτό το φυτό στο σπίτι σας δεν θα δείτε ποτέ ξανά αράχνες και έντομα!

λουιζα-φυτο-διαιτα-4-8

Παρασκευή – δοσολογία

Αφέψημα

Βράστε 1 κ.γ βότανο σε ένα φλιτζάνι νερό και πιείτε το 20 λεπτά πριν τα γεύματά σας. Πίνετε αυτό το ρόφημα για 1-2 μήνες, κάντε ένα διάλειμμα δύο εβδομάδων και συνεχίστε, ανάλογα με τα κιλά που θέλετε να χάσετε.

Έγχυμα

Aφού βράσει το νερό στο μπρίκι, το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη συνιστώμενη δόση του βοτάνου (1 κ.γ συνήθως) και το αφήνετε σκεπασμένο για 5 λεπτά. Το σουρώνετε και το πίνετε.

Άλλα ονόματα για τη λουίζα ειναι τα: Λεμονόχορτο, γοργογιάννη, αλουίζα, ελουίζα, ομορφόχορτο, αλουσία

Η Λουίζα ανθίζει το καλοκαίρι και συνήθως φυτρώνει στις άκρες των εξοχικών δρόμων, στα πετρώδη εδάφη πολλών νησιών, ενώ σε περιοχές με γόνιμο έδαφος το ύψος της φτάνει το ενάμισι μέτρο. Περιέχει αιθέριο έλαιο με κιτράλη, κινεόλη, λεμονένιο και γερανιόλη αλλά και τανίνες, φλαβονοειδή και γλίσχρασμα. Εχει πάρα πολλά οφέλη, αλλά θα πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωσή της κατά την εγκυμοσύνη και κατά το θηλασμό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share