Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έβαλε μια σταγόνα από βερνίκι νυχιών σε αλουμινόχαρτο - Μόλις είδε το αποτέλεσμα «έμεινε κάγκελο»!

Απίθανο!

17 Ιουλίου 2022 17:43
Έβαλε μια σταγόνα από βερνίκι νυχιών σε αλουμινόχαρτο - Μόλις είδε το αποτέλεσμα «έμεινε κάγκελο»!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην εποχή του DIY, το αλουμινόχαρτο έχει την τιμητική του. Σπάνια, όμως το έχουμε δει να χρησιμοποιείται για σχέδια μανικιούρ και ειδικά όταν χρειάζεται μόνο μια σταγόνα από το βερνίκι νυχιών.

Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο την πρώτη φορά, αλλά πιστέψτε μας, είναι εξαιρετικά εύκολο και το αποτέλεσμα καταπληκτικό. Δε χρειάζεστε κανένα ειδικό εργαλείο, εκτός από τα κλασικά είδη μανικιούρ συν ένα σφουγγάρι και ένα αλουμινόχαρτο.

Λοιπόν, τι περιμένετε; Απλά ακολουθήστε αυτές τις απλές οδηγίες και δημιουργήστε αυτά τα υπέροχα σχέδια στα νύχια σας μέσα σε λίγα λεπτά. Εκτός από αυτό το κόλπο, δείτε εδώ το μυστικό για να μην ξεφλουδίζει το μανό από τα νύχια.

Δείτε το βίντεο:

Τυλίγετε τα τρόφιμα με αλουμινόχαρτο; Μεγάλη προσοχή!

Οι περισσότεροι αν όχι όλοι μας, χρησιμοποιούμε το αλουμινόχαρτο αρκετά συχνά και ειδικότερα όταν πρόκειται να ψήσουμε κάποιο κρέας, ψάρι ή λαχανικό στο φούρνο. Ενώ, αν τυλίγετε το τυρί με αλουμινόχαρτο, κάντε το μόνο όταν...

​Ψήνοντας το φαγητό μέσα στο αλουμινόχαρτο, πετυχαίνουμε ένα βγει ζουμερό και καλοψημένο. Έρευνες, ωστόσο αποδεικνύουν ότι, όσο και αν αυτή η συνήθεια κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, πρέπει να τη σταματήσουμε αμέσως.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι αρκετά πιθανό, κομμάτια του αλουμινόχαρτου να περάσουν στο γεύμα και να το φάμε χωρίς να το καταλάβουμε, κάτι που είναι κακό για την υγεία μας. Επίσης, πολλά από τα σκεύη μαγειρικής που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, όπως κατσαρόλες και τηγάνια, είναι από αλουμίνιο λόγω του χαμηλού του κόστους.

​Τα συγκεκριμένα σκεύη οξειδώνονται, εμποδίζοντας έτσι το αλουμίνιο να περάσει στο φαγητό. Η συχνή χρήση και το καθάρισμα όμως, έχουν σαν αποτέλεσμα τη φθορά αυτού του στρώματος προστασίας που δημιουργεί ο οξειδωμένη επιφάνεια, και είναι πολύ πιθανό και σε αυτήν την περίπτωση κομμάτια αλουμινίου να περάσουν στο φαγητό.

Το σώμα μας μπορεί να εκκρίνει μικρές ποσότητες αλουμινίου, γεγονός που συνεπάγεται ότι η ελάχιστη έκθεση στο αλουμίνιο δεν αποτελεί πρόβλημα.

​Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 40mg ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα, είναι αρκετά ασφαλές. Έτσι, για ένα άτομο που ζυγίζει 60 κιλά παραδείγματος χάριν, η επιτρεπόμενη πρόσληψη θα ήταν 2400 mg.

Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι εκτίθενται και καταναλώνουν αρκετά μεγαλύτερη ποσότητα από αυτήν. Το αλουμίνιο υπάρχει σε καλαμπόκι, κίτρινο τυρί, αλάτι, βότανα, μπαχαρικά και τσάι. Χρησιμοποιείται σε μαγειρικά σκεύη, καθώς και σε φαρμακολογικούς παράγοντες όπως αντιόξινα και αντιιδρωτικά. Επιπλέον, το θειϊκό αργίλιο, το οποίο προέρχεται από αλουμίνιο, χρησιμοποιείται ως πηκτικό κατά τη διαδικασία καθαρισμού πόσιμου νερού.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share