Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

5 τροφές που πρέπει να κόψετε αν θέλετε να χάσετε κιλά

Προσοχή!

8 Ιουλίου 2022 13:17
5 τροφές που πρέπει να κόψετε αν θέλετε να χάσετε κιλά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε να χάσετε κιλά αλλά δε ξέρετε πως; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε 5 συγκεκριμένες τροφές. Το Athensmagazine.gr τις βρήκε και σας τις παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και με τις υγιεινές τροφές που κάνουν κακό στην υγεία.

Τον κόπο σας δεν τον λυπάστε; Τόσες ώρες στο γυμναστήριο και να πηγαίνουν χαμένες; Τα έχουμε πει. Η αλήθεια βρίσκεται στη διατροφή.Γι αυτό σας λέμε, αν γύρισες σπίτι και αδειάσετε το ψυγείο που είχε μόνο γλυκά τότε πάτε δέκα βήματα πίσω.

Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά στις παρακάτω τροφές και ροφήματα με τα οποία πρέπει να διακόψετε αν θέλετε όντως να χάσετε κιλά:

Η πολλή πρωτεΐνη βλάπτει

Η πρωτεΐνη είναι το κατάλληλο συστατικό για να φουσκώσεις τους μυς σου. Όταν όμως το παρακάνετε σε ποσότητα, ο οργανισμός σας την μετατρέπει σε λίπος και όχι σε μούσκουλα.

Αθλητικά ποτά

5 τροφές που πρέπει να κόψετε αν θέλετε να χάσετε κιλά

Ακούτε συνέχεια σε διαφημίσεις για τους ηλεκτρολύτες που σας προσφέρουν και τα κατεβάζετε σαν να είναι σφηνάκια. Αν είστε μαραθωνοδρόμος, τότε οκ, πιείτε και δύο και τρία άμα θέλετε, για οτιδήποτε άλλο όμως νεράκι. Εξάλλου, δεν χρειάζεσαι ενέργεια, αλλά θρεπτική ουσία.

Όχι μπίρες

Το αλκοόλ όχι μόνο εμποδίζει την παραγωγή πρωτεΐνης από τον οργανισμό, αλλά ταυτόχρονα είναι ανασταλτικό παράγοντας για τη γρήγορη αποκατάστασή σου μετά από έναν τραυματισμό. Για να μην πούμε ότι αν θέλετε οι κοιλιακοί σας να μοιάζουν σαν να έχουν βγει από photoshop, θα πρέπει να τις ξεχάσετε λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες.

Διαιτητικά ροφήματα

Τι και αν δεν έχει ζάχαρη. Όλες τις θερμίδες που λείπουν λόγω της απουσίας της, να είστε σίγουροι πως θα τις πάρετε εις το πενταπλάσιο μέσα στη μέρα από άλλες τροφές.

Γλυκά

Βασικός κανόνας: Ό,τι είναι πλούσιο σε λίπη και χαμηλό σε πρωτεΐνη είναι πρόβλημα. Ναι, μπορεί η σοκολατίτσα να περιέχει φιστίκια και πρωτεΐνες, αλλά οι θερμίδες που παίρνετε λόγω της ζάχαρης κάνουν σκόνη και θρύψαλα όλο τον κόπο που έχετε καταβάλει στην προπόνηση.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share