Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Έκοψε μια ντομάτα στη μέση τη βούτηξε σε ζάχαρη και την έτριψε στο πρόσωπο της - Το αποτέλεσμα είναι απλά θεαματικό

Μοναδικό μυστικό ομορφιάς!

8 Ιουλίου 2022 10:14
Έκοψε μια ντομάτα στη μέση τη βούτηξε σε ζάχαρη και την έτριψε στο πρόσωπο της - Το αποτέλεσμα είναι απλά θεαματικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν αναρωτιέστε πώς να φτιάξετε αυτό το σπιτικό scrub ντομάτας, η απάντηση είναι οτι αυτό είναι πολύ εύκολο για να το φτιάξετε αλλά ποικίλει ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας. Αυτό που έχουμε να σας πούμε είναι οτι αυτό το scrub ντομάτας έχει πολλά οφέλη! Σήμερα θα μοιραστούμε όλα τα μυστικά της ντομάτας για το δέρμα σας, καθώς αυτές χρησιμοποιούνται κατά της ακμής, ενάντια στα σπυράκια, στις κηλίδες και τα μαύρα στίγματα, και μπορούν να κάνουν το δέρμα σας λαμπερό και νεανικό!

Η ντομάτα έχει φοβερά οφέλη για το πρόσωπο σας χωρίς παρενέργειες,οπότε εμείς θα μοιραστούμε μαζί σας μερικές σπιτικές μάσκες ντομάτας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθημερινά.

Μερικές χρήσιμες θεραπείες με ντομάτα!

Πάρτε μερικές ντομάτες και πολτοποιήστε τες. Προσθέστε λίγο αλεύρι βρώμης και ένα κουτάλι της πηγμένο γάλα για τυρί. Εφαρμόστε αυτό το μείγμα στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Αφήστε το για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Το μείγμα αυτό απομακρύνει τα μαύρα στίγματα και θα κάνει το δέρμα σας να ακτινοβολεί.

Ένας συνδυασμός πολτοποιημένης ντομάτας και μισού εκχύλισματος χυμό λεμονιού βοηθά στη μείωση των μαύρων στιγμάτων, και διατηρεί την επιδερμίδα απαλή και ελαστική για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εφαρμόστε αυτό το μείγμα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό σας και αφήστε το να στεγνώσει. Στη συνέχεια, τρίψτε με λίγο νερό αυτό το scrub και στη συνέχεια ξεπλύνετε!

Μια άλλη πολύ αποτελεσματική θεραπεία είναι ένα μείγμα σμηκτίτη (Multani Mitti) και πολτό ντομάτας. Εφαρμόστε αυτό το μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το να στεγνώσει για περίπου δεκαπέντε λεπτά. Μην κάνετε πολλές κινήσεις στο πρόσωπο καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ρυτίδες. Μην αφήσετε το scrub για περισσότερο από δεκαπέντε λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Σε περίπτωση που έχετε σπυράκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη θεραπεία ως φυσική απολέπιση. Βρέξτε τις παλάμες σας και πάρτε λίγο πολτό ντομάτας κάθε φορά τρίβοντας το μείγμα αυτό με απαλές κυκλικές κινήσεις. Κάντε μασάζ για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Η σκόνη σανταλόξυλου είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για να πάρετε ένα τέλειο δέρμα. Αλέστε ντομάτες στο μπλέντερ, ρίξτε λίγες σταγόνες λεμόνι και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη σανταλόξυλου. Ανακατέψτε καλά και δημιουργήστε μια ομαλοποιημένη πάστα. Εφαρμόστε αυτό το μείγμα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό σας. Αφήστε αυτό το μείγμα για δεκαπέντε λεπτά και ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Κάντε τις ντομάτες πολτό και τρίψτε το πολτό στο πρόσωπό σας. Κρατήστε το για περίπου δέκα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Αυτό το μείγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί συχνά για να αφαιρέσετε τα μαύρα στίγματα. Αν βιάζεστε, κάντε πολτό ντομάτας και ενώστε το με 2 κουταλιές της σούπας γάλα. Απλώστε το στο πρόσωπό σας και αφήστε το για 5 λεπτά. Καθαρίστε το με κρύο νερό και έτσι το πρόσωπο σας θα αποκτήσει μια στιγμιαία λάμψη!

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τα μυστικά ομορφιάς με βάση την ντομάτα στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share