Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μέλι το καταπραϋντικό: Δε φαντάζεστε ποιο πρόβλημα των μαλλιών μπορεί να θεραπεύσει!

Δεν το ήξερε κανείς!

7 Ιουλίου 2022 14:08
Μέλι το καταπραϋντικό: Δε φαντάζεστε ποιο πρόβλημα των μαλλιών μπορεί να θεραπεύσει!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κουραστήκατε να έχετε φαγούρα στο κεφάλι σας και να κοιτάτε διαρκώς στους ώμους σας για τα σημάδια που αφήνει πίσω της η ξηροδερμία; Δοκιμάστε αυτούς τους… σπιτικούς τρόπους.

Τα φυσικά έλαια που παράγει το δέρμα στην περιοχή του κεφαλιού, το προστατεύουν από την αφυδάτωση. Η ξηροδερμία έρχεται ως αποτέλεσμα έλλειψης αυτών των ελαίων ή μη επάρκειάς τους.

Δείτε επίσης: Ώρα για αναζωογόνηση: Αντιγηραντική μάσκα προσώπου με καφέ και μέλι

φαγούρα μαλλιά κεφάλι

Αυτό είναι το απόλυτο κόλπο για να καταπολεμήσετε τη φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής

Χυμός λεμονιού και μέλι: Ο μοναδικός αυτός συνδυασμός δεν βοηθάει μόνο στον ερεθισμένο λαιμό όταν έχετε κρυολόγημα, αλλά κάνει θαύματα και για την ξηροδερμία. Το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και το λεμόνι είναι όξινο και αλλάζει το pH της επιδερμίδας με τέτοιον τρόπο, ώστε εμποδίζει την ξηροδερμία.

Το μυστικό των γιαγιάδων για να ανακουφιστείς από τις καούρες με μέλι

Η αίσθηση καούρας, είναι πολύ ενοχλητική και συχνά αποτελούν σύμπτωμα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, κατά την οποία τα γαστρικά οξέα επιστρέφουν στον οισοφάγο αντί να ακολουθήσουν την κανονική πορεία τους προς το στομάχι.

Παράλληλα, ανακαλύψτε 11 τροφές που αν τις περιορίσετε, θα απαλλαγείτε οριστικά από τις καούρες.

Ωστόσο, υπάρχει μία τροφή που μπορεί να ανακουφίσει αυτό το ενοχλητικό αίσθημα καούρας και δεν είναι άλλη από το θαυματουργό μέλι.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αρκετές έρευνες το μέλι μπορεί να «μαλακώσει» το λαιμό και να μετριάσει την αίσθηση καύσου.

Όπως επισημαίνει το Indian Journal of Medical Research είναι πιθανό οι καούρες να οφείλονται στις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες στα κύτταρα του πεπτικού συστήματος. Το ακατέργαστο, μη παστεριωμένο μέλι, το οποίο έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση μπορεί να αποτελέσει φυσική «ασπίδα» ενάντια στις ελεύθερες ρίζες.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share