Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ξεχάστε το κομμωτήριο: Αυτό είναι το κόλπο με λεμόνι και άλλα 5 υλικά για να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας

Φυσικό και υγιεινό κόλπο

6 Ιουλίου 2022 12:32
Ξεχάστε το κομμωτήριο: Αυτό είναι το κόλπο με λεμόνι και άλλα 5 υλικά για να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το καλοκαίρι όλες θέλουμε να ανοίξουμε τα μαλλιά μας και αυτό μπορεί να γίνει με απόλυτα φυσικό τρόπο. Δεν είναι απαραίτητο να πας στο κομμωτήριο! Με την ευκαιρία, δείτε το φυτό που θα κάνει τα μαλλιά σας λαμπερά.

Υπάρχουν εκείνα τα κορίτσια που αλλάζουν συχνά το χρώμα των μαλλιών τους και που επισκέπτονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα το κομμωτήριο. Είναι κι εκείνες, όμως, που δεν θέλουν να επέμβουν στο φυσικό χρώμα των μαλλιών τους με τεχνητό τρόπο και προτιμούν ή να μην το κάνουν καθόλου ή να δοκιμάσουν υλικά που βρίσκονται στα ντουλάπια της κουζίνας.

Αν κι εσύ είσαι σε αυτήν την κατηγορία που δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις βαφή μαλλιών, συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω για να δεις πώς με χαμομήλι, μαγειρική σόδα, αλάτι, μηλόξυδο, χυμό λεμονιού και μέλι μπορείς να ξανοίξεις τα μαλλιά σου.

Πώς θα ανοίξεις φυσικά το χρώμα των μαλλιών σου

  • Χυμός λεμονιού

Το λεμόνι φωτίζει τα μαλλιά όταν το κιτρικό οξύ, που υπάρχει στον χυμό λεμονιού, θερμαίνεται στον ήλιο και αποδυναμώνει τη χρωστική ουσία από το στέλεχος της τρίχας. Πώς θα το χρησιμοποιήσεις στα μαλλιά σου;

Στύψε μερικά λεμόνια σε ένα μπουκάλι με σπρέι, ψέκασε τα μαλλιά σου και κάθισε στο φως του ήλιου αφήνοντας τον χυμό λεμονιού να στεγνώσει καλά πάνω στην τρίχα σου.

  • Μηλόξυδο

Ακριβώς όπως ο χυμός λεμονιού, έτσι και το μηλόξυδο αποδυναμώνει τη χρωστική ουσία της τρίχας και κατ’ επέκταση την ξανοίγει. Αν θέλεις ζεστούς τόνους στα μαλλιά σου χρησιμοποίησε μηλόξυδο, ενώ αν θες να τα ανοίξεις αλλά να έχεις ψυχρούς τόνους, προτίμησε το λευκό ξύδι.

Ανακάτεψε 1 φλιτζάνι νερό με 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο και τον χυμό από 1/2 λεμόνι. Ρίξε το μείγμα ομοιόμορφα σε βρεγμένα μαλλιά και κάθισε έτσι για 15-20 λεπτά. Στέγνωσε τα μαλλιά σου με πιστολάκι ή βγες στον ήλιο για να πάρουν θερμότητα. Μετά λούσου και θα δεις αρκετή διαφορά στο χρώμα των μαλλιών σου.

  • Μέλι

Το ένζυμο οξειδάση γλυκόζης του μελιού φωτίζει τα μαλλιά, καθώς παράγει υπεροξείδιο του υδρογόνου όταν έρχεται σε επαφή μαζί τους. Για να το χρησιμοποιήσεις, ανακάτεψε 1/4 φλιτζάνι νερό, μέλι και χυμό λεμονιού σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα. Ψέκασε σε νωπά μαλλιά, στη συνέχεια χώρισε τα μαλλιά και τράβηξέ τα σε μια αλογοουρά. Μετά από μια ώρα στον ήλιο, πλύνε τα μαλλιά δύο φορές για να αφαιρέσεις τα υπολείμματα. Χρησιμοποίησε αυτό το μείγμα 2 φορές την εβδομάδα και θα δεις μεγάλη διαφορά.

  • Χαμομήλι

Με το χαμομήλι το ξάνοιγμα στα μαλλιά είναι πολύ διακριτικό. Βράσε 3 φακελάκια χαμομηλιού σε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό. Τοποθέτησε το χαμομήλι στο ψυγείο. Μόλις κρυώσει, λούσε τα μαλλιά και κάνε μασάζ μέχρι τις ρίζες. Στέγνωσε με το πιστολάκι για 1-2 λεπτά. Μετά λούσου και απόλαυσε τα ξανοιγμένα μαλλιά σου.

Συνέχισε στην gallery για να δεις κι άλλα υλικά με τα οποία μπορείς να ξανοίξεις το χρώμα των μαλλιών σου.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share