Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022

Αν κόβετε λάθος τα νύχια των ποδιών σας μπορεί να προκληθεί...: Μεγάλος κίνδυνος!

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος

2 Ιουλίου 2022 11:53
Αν κόβετε λάθος τα νύχια των ποδιών σας μπορεί να προκληθεί...: Μεγάλος κίνδυνος!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι περισσότεροι από εμάς κόβουμε με λανθασμένο τρόπο τα νύχια των ποδιών μας, και αυτό μπορεί να προκαλέσει κάποια από τα παρακάτω προβλήματα. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος;

Τι μπορείτε να κάνετε πραγματικά για να βοηθήσετε τα πόδια σας να διατηρηθούν σε πολύ καλή κατάσταση; Δεν έχετε παρά να κόψετε σωστά τα νύχια των ποδιών σας, και σίγουρα να μην πειράζετε το εσωτερικό μέρος τους.

Πώς να τα κόψετε

Σωστό κόψιμο νυχιών: Να κόβετε τα νύχια σας ίσια. Μην στρογγυλεύετε τις γωνίες. Το πολύ βαθύ κόψιμο των νυχιών, μπορεί να προκαλέσει ανώμαλη ανάπτυξή τους ή μολύνσεις. Μην κόβετε τις παρανυχίδες σας! Μπορείτε απλά να τις σπρώξετε προς τα πίσω με ένα ειδικό ξυλάκι.

Μεγάλος κίνδυνος- Αν κόβετε λάθος τα νύχια των ποδιών σας μπορεί να προκληθεί...

Έχετε λευκές πλάκες στα νύχια; Μπορεί να είναι σημάδι σοβαρής νόσου

Είναι γνωστό πως όταν κάτι δεν πάει καλά στην υγεία και στον οργανισμό μας, το σώμα "μιλάει". Αν παρατηρείτε αλλαγές στα νύχια μην τις αγνοήσετε.

Τα νύχια είναι από τα πρώτα σημεία που χτυπάει μια ασθένεια, και για αυτό είναι πολύ πιθανό υπάρχουν αλλαγές στην μορφή και στην ποιότητά τους, δηλαδή να γίνουν "σαν κουτάλια" ή με βαθουλώματα.Αν έχετε παρατηρήσει λοιπόν λευκές πλάκες στην επιφάνειά τους, δώστε μεγάλη προσοχή!

Αυτό το σύμπτωμα το έχουν συνήθως όσοι έχουν σοβαρό πρόβλημα με το συκώτι. Επίσης, μπορεί να είναι αποτέλεσμα του HIV, καρδιοπάθειας ή ακόμα και διαβήτη.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share