Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το κόλπο με τη μαγειρική σόδα και το σαμπουάν που θα κάνει τις βούρτσες σας σαν καινούριες

Δοκιμάστε το!

1 Ιουλίου 2022 10:54
Το κόλπο με τη μαγειρική σόδα και το σαμπουάν που θα κάνει τις βούρτσες σας σαν καινούριες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που η τριχόπτωση βρίσκεται στο ζενίθ της και όλοι ταλαιπωρούμαστε από τις τρίχες που υπάρχουν παντού και κυρίως πάνω στις χτένες και τις βούρτσες μας. Ακόμη και αυτά τα απλά καθημερινά αντικείμενα θέλουν όμως μερικές φορές καθάρισμα ακόμη κι αν θεωρούμε πως δεν το έχουν ανάγκη.

Τα προϊόντα που βάζουμε στα μαλλιά μας κολλάνε απευθείας πάνω στη βούρτσα μας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται βακτήρια τα οποία θα μεταφερθούν στα μαλλιά μας με το πρώτο χτένισμα και σε συνδυασμό με τις τρίχες που έχουν συλλεχθεί το αποτέλεσμα θα είναι δραματικό.

Το Athensmagazine.gr σου έχει τη λύση και δεν είναι άλλη από τη θαυματουργή μαγειρική σόδα που για ακόμη μια φορά θα σου λύσει το πρόβλημα σου. Αυτό δεν είναι το μόνο tip καθαριότητας που θα έχεις για σύμμαχό σου τη σόδα, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ρίξετε μαγειρική σόδα στις ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας σας.

Το κόλπο με τη μαγειρική σόδα και το σαμπουάν που θα κάνει τις βούρτσες σας σαν καινούριες

Κοιτάξτε λοιπόν πόσο απλό είναι. Αφού αφαιρέσετε τις τρίχες από τις βούρτσες και τις χτένες, μπορείτε να τις βουτήξετε σε ένα μείγμα σόδας μαγειρικής, σαμπουάν και νερού. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό αφού τις αφήσετε να μουλιάσουν για 30-60 λεπτά. Οι βούρτσες σας θα είναι σαν καινούριες!

Έριξε σε ένα μπολ ζεστό νερό και μαγειρική σόδα και έτριψε το τραπέζι της βεράντας - Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει

Οι μαρμάρινες επιφάνειες του σπιτιού είναι εύκολο να καθαριστούν και να φαίνονται γυαλιστερές, αρκεί να γνωρίζετε αν το μάρμαρο είναι φυσικό ή τεχνητό, συνδυασμένο με χρωστικές ουσίες. Δεν χρειάζονται "βαριά" απορρυπαντικά και χημικά. Η λύση για ακόμη μια φορά βρίσκεται στα ντουλάπια της κουζίνας σας και δεν είναι άλλη από τη μαγειρική σόδα η οποία μας έχει αποδείξει πάμπολλες φορές πόσο θαυματουργή μπορεί να φανεί σε θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν τρίψετε με μαγειρική σόδα όλες τις ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας σας.

Κάντε το τεστ για να διαπιστώσετε αν έχετε καθαρό ή τεχνητό μάρμαρο

Για να καταλάβετε το είδος του μαρμάρου-αν δεν τον γνωρίζετε-απλά ακουμπήστε το χέρι σας πάνω στην επιφάνεια. Αν η επιφάνεια είναι πιο κρύα από τη θερμοκρασία του δωματίου, τότε έχετε να κάνετε με φυσικό μάρμαρο. Τα μάρμαρα με χρωστικές ουσίες είναι συνήθως στην ίδια θερμοκρασία με το περιβάλλον.

Αν δεν είστε σίγουροι για τη θερμοκρασία του μαρμάρου σας, μπορείτε να τσεκάρετε με τη μέθοδο του ξιδιού. Βάλτε λίγο ξίδι σε μια γωνία που δεν φαίνεται και αν δείτε το ξίδι να αφρίζει βγάλτε το αμέσως με ένα πανί, γιατί η επιφάνεια είναι καθαρό μάρμαρο και το ξίδι θα τη βλάψει.

Πως να αφαιρέστε απλούς ή δύσκολους λεκέδες

Για να γυαλίσετε μαρμάρινες επιφάνειες θα πρέπει πρώτα να τις έχετε καθαρίσει. Οι απλοί λεκέδες αφαιρούνται με ένα σφουγγαράκι, ζεστό νερό και σαπούνι. Για δύσκολους λεκέδες προτιμήστε ένα μείγμα οξυζενέ με λίγες σταγόνες αμμωνίας. Καθαρίστε την επιφάνεια με ένα βαμβακερό πανάκι.

Το κόλπο με τη μαγειρική σόδα και το σαμπουάν που θα κάνει τις βούρτσες σας σαν καινούριες

Πως να γυαλίστε το μάρμαρο

Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και νερού για να γυαλίσετε τις μαρμάρινες επιφάνειες. Ανακατέψτε 3 κ.σ. μαγειρική σόδα με περίπου 1 λίτρο νερό. Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανάκι απλώστε το μείγμα στην επιφάνεια. Αφήστε το να στεγνώσει και να απορροφηθεί για περίπου 5 ώρες. Στη συνέχεια καθαρίστε με ένα καθαρό πανάκι και ζεστό νερό.

Τέλος, με ένα ακόμα πανάκι από μικροΐνες καθαρίστε και πάλι την επιφάνεια κάνοντας κυκλικές κινήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις.

Εύκολο το καθάρισμα και το γυάλισμα του τεχνητού μαρμάρου

Για επιφάνειες που είναι φτιαγμένες από τεχνητό μάρμαρο το γυάλισμα και η καθαριότητα είναι πολύ πιο εύκολα. Χρησιμοποιήστε ξίδι για να τις καθαρίσετε, ψεκάζοντας με αυτό και αφήνοντάς το να δράσει για 45 λεπτά. Στη συνέχεια καθαρίστε με ένα πανάκι κάνοντας συνεχώς κυκλικές κινήσεις. Για έξτρα γυάλισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο απλό γυαλιστικό ή ακόμα και κερί αυτοκινήτου.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share