Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Θαυματουργό: Το μπαχαρικό που θα σας σώσει από τον πονοκέφαλο και τις ημικρανίες

Το έχουμε όλοι στην κουζίνα μας και δεν είχαμε ιδέα

30 Ιουνίου 2022 22:40
Θαυματουργό: Το μπαχαρικό που θα σας σώσει από τον πονοκέφαλο και τις ημικρανίες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο πονοκέφαλος και οι ημικρανίες αποτελούν ένα δυσάρεστο συναίσθημα για κάθε άνθρωπο. Μπορεί να προέρχονται από πολλούς λόγους.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα παραμένει πάντοτε, το ίδιο και είναι δυσάρεστο για εκείνον, ο οποίος το βιώνει. Μη βιαστείτε να επισκεφθείτε το κοντινότερο φαρμακείο για να προμηθευτείτε παυσίπονα μιας και τη λύση μπορείτε να τη δώσετε μόνοι σας και φυσικά με τη βοήθεια ενός μπαχαρικού και μόνο. Φυσικά, μην ξεχνάμε πως πέραν της σωτήριας λύσης της παύσης κάποιου πόνου, υπάρχουν και ορισμένα μπαχαρικά που βοηθούν στην λίμπιντο, δείτε εδώ ποια είναι.

Μελέτη του 2014 συμπεριέλαβε 100 άτομα που υπέφεραν από ημικρανίες και υποβλήθηκαν σε θεραπεία είτε με 50 mg σουματριπτάνης, μια ουσία που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ημικρανίας, ή 250 mg σκόνης τζίντζερ.

 Το μπαχαρικό που θα σας σώσει από τον πονοκέφαλο και τις ημικρανίες

Δύο ώρες μετά τη θεραπεία, το 64% των ανθρώπων που έλαβαν τζίντζερ και το 70% εκείνων που έλαβαν το φάρμακο παρουσίασαν κατά 90% μείωση του πόνου. Χρησιμοποιήστε φρέσκο τζίντζερ ή σκόνη στη μαγειρική και θα εκπλαγείτε από τη γεύση που θα πάρουν τα φαγητά σας. Μπορείτε επίσης να πιείτε αφέψημα τζίντζερ, το οποίο θα φτιάξετε ρίχνοντας βραστό νερό σε 3 λεπτές φέτες φρέσκου τζίντζερ.

Αφήστε το 10 λεπτά και προσθέστε λίγο μέλι. Μην παίρνετε τζίντζερ εάν έχετε πρόβλημα με την πήξη του αίματος ή λαμβάνετε αντιπηκτική αγωγή. Σε υψηλές δόσεις, η πιπερόριζα μπορεί επίσης να προκαλέσει ήπια καούρα, διάρροια και ερεθισμό του στόματος.

Βόμβα υγείας για τον οργανισμό! Σκοτώνει όλα τα μικρόβια με μόνο 2 υλικά!

Αυτό το φυσικό αντιβιοτικό με την ισχυρή αντι-φλεγμονώδη δράση του σκοτώνει όλα τα βακτήρια και τους παράγοντες που προκαλούν τις ασθένειες.

Χρησιμοποιώντας το συνδυασμό του μελιού και της κιτρινόριζας, θα βελτιώσετε την πέψη αυξάνοντας παράλληλα τον αριθμό των καλών βακτηρίων στο έντερο.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ!
100 γραμμάρια μέλι
1 κουταλιά της σούπας κιτρινόριζα (κουρκουμάς)
Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα και τοποθετήστε το σ” ένα γυάλινο βάζο. Εάν «τσιμπήσετε» κάποιο κρυολόγημα τότε:

  • Ημέρα 1η: Καταναλώστε μισό κουταλάκι του γλυκού κάθε μία ώρα
  • Ημέρα 2η: Καταναλώστε μισό κουταλάκι του γλυκού κάθε δύο ώρες
  • Ημέρα 3η: Καταναλώστε μισό κουταλάκι του γλυκού 3 φορές μέσα στην ημέρα

Συστήνετε να μην το καταπιείτε αλλά να λιώσει στο στόμα σας, ενώ αν δεν σας αρέσει η γεύση του μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζεστό γάλα ή τσάι στο μίγμα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share